Děláš v tom chaos, licenci normálně na alze kupuješ, dyť to píšou i v popisku... https://www.alza.cz/microsoft-windows-11-pro-cz-oem-d6752701.htm najdi si, že kupuješ trvalou licenci za 4,5k Kč.
To jsme trochu odbočili.Nu což, chováte se slušně, ale jen krátce.
Doporučuji koupit třeba na té alze a pak čekat co přijde.
Malá nápověda - když na té alze sjedu dolu na popis tak čtu
System Builder licence Čili žádný windows 11 si nekupuji.
A pak další čtení po rozbalení až to přijde. Postupně se dozvíte co si kupujete. Přesněji řečeno za co dávám ty peníze.
Za právo užívat. Není zde prostor to celé vysvětlovat. Ono to není na 5 min, když do toho člověk zabředne. Jak nejlépe do toho zabřednout? Vyzkoušet si to na vlastní kůži. Není nad vlastní zkušenost, nejlépe opakovanou.
Taková "mateřská školka" licencích může být "prodej fotek". Běžte za advokátem ať vám udělá licenční smlouvu. Víte co bude následovat? spoustu otázek jak a co kde kdo komu proč za jakých podmínek budete chtít
udělovat práva na užití. Jakou autor fotografií si pak budete chtít určit odměnu.
To že si do e-shopu napíšu prodej foto "západ slunce nad hlavním městem" je jen obchodní označení. Ve skutečnosti pak udělujete právo na užití daného díla v určitém počtu, xyz různých omezení, jak s tím dále můžete nakládat. To si nastavíte v té licenci včetně odměny.
Ve výsledku je to slovíčkaření, které je ale v právu důležité. Zde se můžeme bavit o tom že máte doma satelit, nebo že si kupujete windows. Podstatné je to jestli si rozumíme či nikoli.
Karmelos si koupil windows. - já a 99,9% lidí pochopí že máte právo používat OS Windows.
Investiční skupina xyz koupila windows. Budu tušit, že si nekoupili windows na alze.
Koupit windows a koupit windows je rozdíl.
Koupit windows - koupit licenci - právo používat.
Stejně tak se nekupuje Televize (to dělá Soukup), nekupujete si satelit, nekupujete si windows.
Zpět k jádru pudla.
Celé je to o tom že své peníze měním za právo užívat. Nikoli za čísla, klíče atd.Ano dostanu k tomu licenční číslo, nebo klíče, nebo klíče od auta, domu atd. Napsat, že klíče od auta mě stály 500 tisíc je prostě nepřesné. Protože to že mám klíče od domu auta atd ještě neznamená že mám právo užívat.
Když to otočím, když Vám prodám za 5 milionu klíče od domu...
Ne, budete trvat na
právu užívat dům tím jsem si jist.