Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / Prodám - zbytky smart home, hardware ze šuplíku
« Poslední příspěvek od nocturne.op.15 kdy 28. 11. 2024, 23:38:34 »
P5edvánooční úklid je tu. Je potřeba pozbavovat se blbostí...

Mám tu zbytky pokusů s chytrou domácností - preferuju jako celek:

- Zigbee gateway Xiaomi ZNDMWG03LM
- 2x sonoff touch T0EU1C bílý
- 1x sonoff mini
- 1x sonoff 4ch Rev 2 - čtyžkanál na DIN lištu
- Nástěnný tablet Q896S, Android 6, napájení 9-24V nebo PoE , 1x usb-A, LAN, HDMI

1500,- za vše při osobním odběru.

A dál větší kousky:

- Cisco Catalyst 2960-S PoE+ 48port - za odvoz
- kombinovaný laboratorní čítač/měřák/zdroj METEX MS-9150, občas zlobí potenciometr na zdroji, jinak OK - 2000,-
- 2x 23" FHD dotykový monitor HP ST230tm bez nohy - 800,- za kus nebo 1200,- za oba
- Thunderbolt diskové pole Promise Pegasus2 R6, vč. kabeláže TB2 a origo apple přechodky na TB3 - 6000,-  (otestované v něm mám 18TB disky, můžu osadit 6x 4TB WD RED po 600,- za kus)
- 4x malé PC HP Prodesk 600 g3 Micro, i5-6500T, bez RAM a HDD - 1200,-/kus

Tyhle velké věci osobně Praha 5 - Nové Butovice, Třebotov nebo Radotín. Pokud máte o ceně jinou představu, tak nabídněte.
2
Distribuce / Re:Konfigurace Samba v Ubuntu
« Poslední příspěvek od RDa kdy 28. 11. 2024, 22:16:21 »
Zvukovku 5.1 jsem na Linuxu nevyřešila. Nejde to. Nejsou drivery a nechtěla jsem ztrácet čas.

Tak s 5.1 jsem nemel nikdy problem - provozoval jsem jak analog - pres 3 jacky, tak digital (passhtrough pres SPDIF). Jediny co neslo bylo "dts-direct", coz je realtime enkodovani 6ch do DTS, o coz se starali ovladace k desce, nez aby to byla nejaka hw featura. Proste takova smelina a la "soft-modem" :D
3
« Poslední příspěvek od Darina Lakovičová kdy 28. 11. 2024, 22:05:01 »
Já to tady tiše pozoruji od začátku, i jiná vlákna této tazatelky a myslel jsem si, že si z nás tady někdo dělá zadek.
Ale pak jsem viděl jiná témata napříč fóry na webech, včetně třeba pájení basového reproduktoru a jsem zas zmatený.
Asi fakt existuje, protože ty reakce jsou všude takové konzistentní.

Jinak na Mintím fóru to vypadalo, že už máte vyřešené:

https://forum.linux-mint-czech.cz/viewtopic.php?p=49034#p49034

Když hned na začátku píšete, že připojení počítačů s Win je vám fuk.

A až vyřešíte to sdílení, přijde na řadu 5.1 zvuk, když ten počítač s Win10, na kterém vám to nešlo, asi opravdu letěl z 8. patra?

Zvukovku 5.1 jsem na Linuxu nevyřešila. Nejde to. Nejsou drivery a nechtěla jsem ztrácet čas. Vyřešila to krabička za tři stovky z Aliexpressu, která uměle vytváří prostorový (i s efekty) zvuk. Hold není vše co by na linuxu šlo rozjet. A ten počítač už opravdu neexistuje.
Na Mint fóru jsem nevyřešila nic, ač se to tak dá vidět. To byl moment, kdy jsem se rozhodovala jestli má smysl odejít od Mate k něčemu jinymu. Mint a cinamon nebo xfce mi bylo doporučováno.
Zůstala jsem u toho, s čím jsem začínala. Ubuntu-Mate nyní s verzí Pro.

Z nikoho si tu zadek nedělám. Ubuntu používám sice už 7 let ale tyto problémy nastaly až v momentě, kdy jsem se rozhodla přejít čistě na linux. No a tento počin mě docela vykolejil. Byla jsem za to, že sdílení a sítě bude v Linuxu triviální záležitost.
Moje chyba, že jsem se na to nezeptala dřív. Potom přišlo to vystřízlivění a já zjistila o co vše jsem tímto krokem přišla a na jaky problémy jsem si zadělala. Nejsem žádná guru. Jsem obyčejná uživatelka která ale dokáže udělat hodně věcí sama.
Ale tady v tomto, (samba, sdílení a nastavení sítě) jsem totálně vyhořela.
Ve Windows to udělám levou zadní. V linuxu jsem v zadeki.
Možná se ptám tak, že to někoho uráží ale není to tak myšleno.
Prostě jsem jen nešťastná z toho, jak mi to nefunguje.
4
Bazar / Re:Prodám grafické karty na AI a podobně
« Poslední příspěvek od RDa kdy 28. 11. 2024, 21:39:29 »
Kdyby někdo chtěl zkoušet ten flash paměti, tak tady je postup.

https://www.overclock.net/threads/brand-new-method-how-to-unbrick-flash-almost-any-card-amd-or-nvidia.1612108/

Použije se usb programátor na tu SPI a image z ťamanské 1080. kdyby si s tím chtěl někdo hrát. Vyříznout v plechu džuzny na DP a HDMI je asi drobnost

Ale celé to blbnutí s programátorem je samozřejmě nerentabilní.

HW na programovani je to nejmene. Chce to ale funkcni image - ktery dost zalezi na tom, jake pameti jsou pouzity - ten timing a modely musi proste sedet (a pak taky konfigurace video vystupu).
5
« Poslední příspěvek od CPU kdy 28. 11. 2024, 21:24:37 »
Kdyby někdo chtěl zkoušet ten flash paměti, tak tady je postup.

https://www.overclock.net/threads/brand-new-method-how-to-unbrick-flash-almost-any-card-amd-or-nvidia.1612108/

Použije se usb programátor na tu SPI a image z ťamanské 1080. kdyby si s tím chtěl někdo hrát. Vyříznout v plechu džuzny na DP a HDMI je asi drobnost

Ale celé to blbnutí s programátorem je samozřejmě nerentabilní.
6
Odkladiště / Re:Chatbot
« Poslední příspěvek od Zopper kdy 28. 11. 2024, 20:48:36 »
Tampermonkey, nebo cokoliv jiného na user javascript/css a dvě minuty práce. Bohužel na každém takovém webu samostatně.
7
Odkladiště / Blokace chatbotů na webových stránkách
« Poslední příspěvek od ajajajaj kdy 28. 11. 2024, 20:32:31 »
Zdravim, nevite nekdo o zpusobu, jak zablokovat chatboty na vebovych strankach?
8
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy 28. 11. 2024, 20:19:34 »
Dávno je to řešeno jinak, na non-Windows platformách nutno na každém serveru rozjet např. WSSD.

Na naplnění obsahu toho dialogu Network (aka Okolní počítače) se používá gvfs. WSSD to umí nějakou dobu používat taky, ale jinak to chodí přes DNS-SD (Bonjour). Pokud počítač inzeruje přes Avahi, že má třeba službu _smb._tcp nebo _sftp-ssh._tcp atp., tak se tam zobrazí.
Většinou s tím v malých sítích nebyl žádný extra problém, novější verze Samby už komunikují přímo s Avahi (na Ubuntu je to přímá závislost) a pokud se to explicitně nevypne přes volbu multicast dns register v smb.conf, tak to chodí v pohodě.

Ale bez nějakého aspoň základního analyzování na místě netuším co se tam přesně děje a proč některé počítače jsou a jiné  nejsou vidět.
9
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy 28. 11. 2024, 20:15:18 »
Ne. Na toto nemám nervy.
Ten linux se chová jako počasí v Chánově. Pokaždy jinak. Jasně, že asi někde dělám chybu ale bude to taková pičovina, která nezapříčiní kolaps ale jen nefunkci něčeho.

- Na všech počítačích jsem smazala sambu.
- Na všech počítačích jsem nainstalovala znovu sambu.
- Všude identickej postup, jména normální jako server, dell, fsp a podobně. Žádny local etc.
- Na routeru jsem nastavila všem žebrákům pevny IP.
- Na všech PC jsem vypla firewall.

Zjišťuji co se vidí a co ne. Restartuji všechny počítače. Zjišťuji stav sítě. Miluji Linux. To, co se vidělo, to se po restartu nevidí. To co se nevidělo se po restart vidí. Tak co to je za systém? Chci nadávat. Nadávám hodně sprostě ale sem to nenapíšu.
Kde je teda zakopanej pes. Nejraději bych do všeho břinkla kladivem a šla koupit něco jinýho.

Musel bych to fakt asi na místě chvíli dohledávat, co se tam děje, normální to úplně není. Obávám se, že kdybych ti dál radil, kde hledat toho zakopanýho psa ;) a zmiňoval nějaké další a další příkazy v terminálu, tak způsobím jenom další zmatky..

Ale pokud to procházení a objevování počítačů v síti není spolehlivé, se to dá obejít třeba záložkami v Caja, bude to uživatelsky chovat víceméně podobně.
Tzn. pokud počítač není vidět, měla by ses na něj dostat třeba takhle.
- Otevřeš jakékoliv nové okno Cajy.
- zmáčkneš ctrl+l (nebo z menu Go -> Location...), kurzor přejde do adresního řádku.
- napíšeš tam smb://ip-adresa-jineho-pocitace/ a odklepneš enter.
- měly by se ti otevřít sdílené složky, kde si pak otevřeš, co budeš chtít.
- pokud se přihlašuješ poprvé, vyplníš údaje a necháš je uložit
- až budeš ve sdílené složce, uložíš si to do záložky přes ctrl+d

Záložky se normálně objevují nalevo, můžeš pak různé počítače procházet na jedno kliknutí, případně nahoře z menu Bookmarks. Přes editor záložek (ctrl+b) se dají případně upravovat jejich jména.

Zkus to kdyžtak, jak se to u tebe bude chovat. Ty práva a uživatele pak můžeme ještě řešit potom dál.
10
« Poslední příspěvek od RDa kdy 28. 11. 2024, 19:57:42 »
Jestli mate i konkretni image / link na image, pro tu DP/8GB verzi, tak bych jednu pokusne vzal.. na SPI flashing jsem pripravenej a klidne to zkusim pro sebe a nabidnu pak ostatnim. Je to Praha nebo kde jsou karty?
Stran: [1] 2 3 ... 10