Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
Hardware / Re:Pokus zprovoznit nefunkční USB SMR disk
« Poslední příspěvek od RDa kdy 18. 12. 2024, 13:55:19 »
tak to diky bohu mam doma vsecko se sata.

smr disk nemusi byt hned spatny, akorat je na nej treba zapisovat tak, aby se nezahltila cache a nezpomalilo se zapisovani. takze pomalu, ale jiste.

Zapisovat pomalu vam nepomuze, protoze typicky je SMR uklid provozovan po nejakem timeoutu na neaktivitu, a pokud budete kazdou chvili do disku hucet po troskach, tak uklid nikdy nenastane.

SMR problem ma dve reseni:

Nastavit si vetsi timeout pro operace s diskem (z jednotek sekund udelat az hodinu) - takze muzete zapisovat rychle, a az dojde na nuceny uklid, tak aktualne nucene zdrzovany prikaz neskonci chybou - ale projde, jen o dost pozdeji.

Druha varianta je pouzivat SMR friendly filesystem - tj. takovy, ktery zapisuje presne cely blok, takze data neputuji do odkladaciho regionu, ale primo na datovou cast. Ne kazdy disk to ale umi, typicky jen novejsi a s vetsi cache.
92
Sítě / Re:Příliš síťově hlučný Wi-Fi AP
« Poslední příspěvek od dj-bobr kdy 18. 12. 2024, 13:30:03 »
Čuju souvislost s tím, že třeba aplikace WiFiman (ofiko UBNT) zobrazuje pingy na Google, Facebook a 8.8.8.8 a tak poskytuje jakousi stručnou orientaci o zdraví přípojky. Není možné, že to AP/extender si interně dělá něco podobného, že třeba měří latenci DNS požadavků?
93
Bazar / Prodám Cisco Telepresence MX200 G2
« Poslední příspěvek od BennyCZE kdy 18. 12. 2024, 13:18:29 »
Zdravím,

prodám tuto telekonferenční jednotku.

Krom samotné jednotky se stojanem (nohou) mám i ovládací "tablet".

Jediné 2 vady na kráse jsou chybějící zadní kryt konektorů na samotné jednotce a chybějící krytka konektorů na tabletu. Na funkčnost nemá absolutně vliv.

Jednotka se nachází v Plzni a je v továrním nastavení.

(obrázky stažené z internetu, vážnému zájemci mohu nafotit reálný stav)

Cenu prosím nabídněte.

Děkuji, pěkný den
94
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy 18. 12. 2024, 13:06:39 »
Kdyz to na firewallu bloknes (proste tam dej drop na vsechno z ty IP), tak velice pravdepodobne rozbijes tak maximalne moznost to confit pres nejakou cmoudovou uberappku.

Ale jak tu zaznelo, neni od veci napsat co je to za kram, a zdaleka nejlepsi rada tu uz zaznela taky ... rozslapni to a zahod.
95
« Poslední příspěvek od Martin-2 kdy 18. 12. 2024, 13:04:07 »
Tipuji: Xiaomi nebo asus
96
« Poslední příspěvek od MalyTomi kdy 18. 12. 2024, 13:03:23 »
smr je fajn na filmy. Velke subory, ktore sa raz nakopiruju a potom len citaju.
97
« Poslední příspěvek od alex6bbc kdy 18. 12. 2024, 12:59:42 »
tak to diky bohu mam doma vsecko se sata.

smr disk nemusi byt hned spatny, akorat je na nej treba zapisovat tak, aby se nezahltila cache a nezpomalilo se zapisovani. takze pomalu, ale jiste.
98
« Poslední příspěvek od 𝑾𝑰𝑭𝑻 kdy 18. 12. 2024, 12:54:33 »
Co to je pro zajímavost za krám? Třeba by šel ten malware uvnitř něčím nahradit (i když šanci tomu moc nedávám). A taky abychom věděli, čemu se kdyžtak vyhnout ;).

Edit: Kurňa málo čtu, až po odeslání jsem zmerčil, že to samé napsal předřečník, taxe omlouvám za spamování :)
99
Hardware / Re:Nový monitor pro programování: Eizo, Dell nebo LG
« Poslední příspěvek od ondrej _ kdy 18. 12. 2024, 12:51:27 »
Já jsem teda zvolil a koupil Dell, mám ho asi 2 měsíce. Kromě toho, že jsem první kousek vracel, měl nějaké linky na pozadí, tak s tím druhým jsem moc spokojený.
Hlavní důvody proč:
600 cd (300 Eizo, 450 Lg)
5120x2160 (vs. 3840 x 1600 Eizo, Lg) - tj. skoro 2x tolik pixelů.

Já jsem měl úplně jasno.

Tych 600cd je len pri HRD, inac je to "len" 450cd. Rovnake parametre ma aj LG.
K comu ti je taky jas?

Ja permanentne fungujem na 10% jasu a to mam len 350cd monitor.
100
« Poslední příspěvek od MalyTomi kdy 18. 12. 2024, 12:45:03 »
on existuje rotacni disk co ma jen usb pripojeni a uvnitr krabky neni sata?!?
Bohuzial v dnesnej dobe ano. Volakedy to boli klasicke disky pripojene cez prevodnik, ale potom (hlavne WD) zacal ten prevodnik davat priamo na dosku hdd - tam sa este ako tak dali najst sata piny a pripojit to ako sata disk. Ale uz som videl aj to, ze to bolo integrovane v jednom chipe a tam uz neurobis nic.
Stran: 1 ... 8 9 [10]