Poslední příspěvky

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Software / Re:Raspberry - systemové logy
« Poslední příspěvek od Le_Ze kdy Dnes v 11:23:11 »
Jak prosím vypišu chyby za posledních 24 hod?
Všechny chyby journalctl -p err
22
Software / Re:Komprimace do tar s datem a časem
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 11:02:48 »
Zkuste vyhodit ty jednoduché úvozovky okolo formátovacího řetězce pro date a pak před každé procento přidat zpětné lomítko, abyste to odescapoval.

Ale tohle je přesně ten opruz, který může vést i k nečekaným výsledkům (vezměte si, že třeba děláte nějaký mazací one-liner, co se bude pokaždé chovat jinak, podle toho jestli se spustí z cronu, nebo interktivního shellu - to může dopadnou i pěkným průšvihem). Proto je podle mě lepší ten sh skript.
23
Software / Re:Komprimace do tar s datem a časem
« Poslední příspěvek od Le_Ze kdy Dnes v 10:55:17 »
A nemam tam nějakou chybu?
V logu mam toto.
 (root) CMD (tar -pczf /media/M2disk/zalohy/Moje_data-`date '+)
24
Software / Re:komprimace do tar s datem a časem
« Poslední příspěvek od Jan Fikar kdy Dnes v 10:53:29 »
možná nenajde tar, ten crontab se spouští často s jinou $PATH

dal bych ještě dočasně za příkaz přesměrování výstupu a chybového výstupu do sboru, něco jako

Kód: [Vybrat]
/usr/bin/tar blablabla 1>/neco.1 2>neco.2
nebo jak radí kolega, dát to jako skript.sh
25
Software / Re:komprimace do tar s datem a časem
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 10:50:26 »
Není úplně dobrý nápad používat tyhle shell věci a spec. znaky přímo v crontabu. Podle konkrétního démona cron a zvoleného shellu (nastavení SHELL= v crontab) můžete narazit na problémy se zápisem těch procent, co se pak musí escapovat, těch stejně tak těch apostrofů, případně vnořených úvozovek. Většinou to jde přepsat i do té jednořádkové podoby, aby to crond sežral, ale je lepší se tomu vyhnout.

Udělal bych si nějaký shell skript např. (/usr/local/bin/documents-backup.sh), u kterého bych si odladil funkčnost, a pak mu přidal záznam v crontabu, kde by bylo už jen např. /bin/bash /usr/local/bin/documents-backup.sh

Jinak jestli budete to budete mít napsané jako skript, můžete se pak mrknout i na použití systemd timerů místo cronu na spouštění.

https://documentation.suse.com/smart/systems-management/html/systemd-working-with-timers/index.html
https://wiki.archlinux.org/title/Systemd/Timers

Na moderních distribucích je tohle většinou lepší varianta s víc možnostmi, byť musíte typicky pro každý timer udělat dva soubory.
26
Sítě / Re:Po připojení do LAN se nastaví brána 0.0.0.0 a nejde změnit
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy Dnes v 10:19:48 »
Pokud chce poradit, tak napište co kde mám nastavit. Né jen zázrak. Jinak asi nepište.

To musíš nejdřív napsat, co je cílem snažení, protože to nedává absolutně žádný smysl. Windows si samy nastaví maximálně tak APIPA adresu. Jestli je jakýsi software k jakési krabici omezen na 10 zařízení, tak to reklamuj u výrobce.
27
Sítě / Re:VPN zdarma na testování webů
« Poslední příspěvek od Martin Dvořák kdy Dnes v 10:19:23 »
TOR
28
Software / Komprimace do tar s datem a časem
« Poslední příspěvek od Le_Ze kdy Dnes v 10:11:14 »
Zdrvím.
Nějak neumim vyřešit.

tar -pczf /media/M2disk/zalohy/Moje_data-`date '+%Y-%d-%m-%H-%M'`.tgz /home/leo/Documents/Moje_data.gso

Přes terminal to funguje jen vyhodi
tar: Odstraňuje se úvodní „/“ z názvů prvků

crontab to však vubec nespusti.
Děkuji.

29
« Poslední příspěvek od lukovic79 kdy Dnes v 10:07:39 »
Pokud chce poradit, tak napište co kde mám nastavit. Né jen zázrak. Jinak asi nepište.

Podle rad:

DHCP automaticky

Absolutně nechápu počínání... Jaké DHCP? Ve W10 žádný DHCP server není. Připojíš nějakou podivnou krabičku napřímo k síťové kartě v PC, které není k ničemu jinému na síti připojené, a očekáváš, že se stane jako co? Zázrak?
30
« Poslední příspěvek od lukovic79 kdy Dnes v 10:05:18 »
Podle rad viz výše. Já neočekávám nic. Podle mne, tak to tedy doposud fungovalo, že jsem vše nastavil na pevno a fungovalo to. Až do té doby než jsem připojil 11-té zařízení a výše.

Rady jako zázrak nepotřebuji.

Podle rad:

DHCP automaticky

Absolutně nechápu počínání... Jaké DHCP? Ve W10 žádný DHCP server není. Připojíš nějakou podivnou krabičku napřímo k síťové kartě v PC, které není k ničemu jinému na síti připojené, a očekáváš, že se stane jako co? Zázrak?
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10