Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Software / Re:Turistické OSM mapy v telefonu
« Poslední příspěvek od Ge Bu kdy 10. 03. 2025, 22:57:27 »
Díky za odpověď. Vyzkouším.

Ikonka polohy múže mít 10s setrvacnost
Napadaji mě 2 věci
-zapnutý záznam trasy (ukazuje se i když neprobíhá)
-zapnutá navigace
-samotná možnost " synchronizace polohy" i na pozadí

Mě se to ale nikdy nedělo (

Co verze abdroidu, furt se mění režim opravneni...
2
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy 10. 03. 2025, 22:20:49 »
Stejně nechápu co tím Seznam sleduje, rozumějte napadají mne následující možnosti:
1) Více přihlášených uživatelů
+ Sběr dat
+ Cílená reklama
+ Hezčí graf v PPT
2) Více registrovaných účtů, bez ohledu na to, že je uživatelé nebudou jinak využívat
+ Sběr dat
+ Cílená reklama
+ Hezčí graf v PPT
* Asi už služby Seznamu dnes tak netáhnou, tak je potřeba trochu přitlačit tam kde to ještě lze
3) Více aktivních přispěvovatelů do mapových podkladů
+ Úspora na interních nákladech
- Někdo to všechno musí revidovat a komunikovat
- Nějaká šance ušetřit 250kč/rok asi nikomu nebude stát za námahu
- Kdo chce tak už přispívá tak jako tak, nebo přispívá do OSM, odkud si to může Seznam přebrat
4) Zbavit se náročnějích uživatelů
+ Snížené náklady na implementaci funkcí, které mohou být oblíbené v zahraniční, ale do české bubliny se nedostanou
+ Snížené požadavky na mezinárdní pokrytí a jeho kvalitu
+ Protlačování dalších služeb Seznamu, které jsou relevatní pouze v rámci ČR
+ Uskrovní se, bude mít jednu mapu zadarmo, a zaplatí svými daty.
+ Za odpustek 250kč/rok může uživatel používat mapy jako doposud.
3
Software / Re:Turisticke OSM Mapy v telefonu
« Poslední příspěvek od Tonda kdy 10. 03. 2025, 22:17:15 »
pouzivam locus classic s mapami a stylom z freemap.sk
Koukal jsem na freemap.sk, ale vidím jen webové mapy, kde se dá stáhnout soubor pro Locus?
4
Bazar / Re:Prodám CCR1036-12G-4S, RB1100AHx2, POE panely a zdroje
« Poslední příspěvek od loskaktus kdy 10. 03. 2025, 21:48:42 »
Skoda ze u toho nejsou ceny

aktualizace počtů a doplněno o ceny:
===================================
1x RB750Gr3      ... 500Kč
6x RB1100AHx2      ... 500Kč/kus
6x MHPower POE-PAN12-GB ... 500Kč/kus
3x IMCO POWER VAN01 PoE ... 500Kč/kus
5
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy 10. 03. 2025, 21:46:26 »
Mimochodem s upgradem z poslední bezplatné verze taky přišla pěkná prasárna. Aplikace se nezeptala, kterou mapu ponechat. Místo toho rovnou ponechala CZ a ostatní skryla. Což by se ještě dalo akceptovat, kdyby ostatní offline mapy z telefonu alespoň smazala a neblokovala další gigabyty uložiště skrytými a již zablokovanými mapami. Běžnýho Frantu uživatele vůbec nenapadlo, že mu zůstaly v telefonu a musí aplikaci odinstalovat aby storage uvolnil.

Na mě to křičelo, že je k dispozici aktualizace offine map, ale do nabídky offline map jsem se nedostal, protože už to chtělo přihlášení. Takže jsem nemohl mapy spravovat ani aktualizovat. Takže mi v telefonu zůstala půlka evropy bez možnosti aktualizace... No, hlavně že zadarmo... Představa, že si poběžím hned udělat Seznam účet a předám jim údaje ke své platební kartě, aby si mohli co rok něco strhávat za aplikaci, která se mi mění pod rukama, většinou k horšímu, se tak stala zcela nereálnou.

Asi byl problém domyslet následující scénáře:
1) 0 map offline - nic se nemění
2) 1 mapa offline - nabídnout registraci, při odmítnutí mapu po nějakém termínu smazat*
3) 2 a víc map offline
  a) Uživatel odmítne registraci - offline mapy po nějakém termínu smazat*
  b) Uživatel odmítne Premium - Nechat uživatele vybrat 1 mapu k ponechání, zbytek po nějakém termínu smazat*

* Aby měl uživatel možnost změnit názor, případně celou situaci v klidu vyřešit. Každý určitě miluje, když sedne do auta, a navigace místo navigování do cíle požaduje nesmysly.
6
« Poslední příspěvek od tester3274 kdy 10. 03. 2025, 21:09:50 »
Mimochodem s upgradem z poslední bezplatné verze taky přišla pěkná prasárna. Aplikace se nezeptala, kterou mapu ponechat. Místo toho rovnou ponechala CZ a ostatní skryla. Což by se ještě dalo akceptovat, kdyby ostatní offline mapy z telefonu alespoň smazala a neblokovala další gigabyty uložiště skrytými a již zablokovanými mapami. Běžnýho Frantu uživatele vůbec nenapadlo, že mu zůstaly v telefonu a musí aplikaci odinstalovat aby storage uvolnil.
7
« Poslední příspěvek od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ » kdy 10. 03. 2025, 20:22:36 »
To je uplný datový eldorádo  "to sdílení účtů". A že to nikoho. Po odkopání gdpr doktríny Seznam  před 2 roky  to vůbec nepřekvapuje

Mimochodem osmand zde padl jenom jednou...

Citace: Ge Bu
poloha pozadí

Ikonka polohy múže mít 10s setrvacnost
Napadaji mě 2 věci
-zapnutý záznam trasy (ukazuje se i když neprobíhá)
-zapnutá navigace
-samotná možnost " synchronizace polohy" i na pozadí

Mě se to ale nikdy nedělo (

Co verze abdroidu, furt se mění režim opravneni...
8
Server / Re:Nahrávání videa do galerie v PHP
« Poslední příspěvek od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ » kdy 10. 03. 2025, 20:20:21 »
Citace: LolPhirae link=topic=30364.msg419185#msg419185
[/q uote
rčení bylo, že samomluva je prvním příznakem šílenství.  :D
Phptrefená samohusa se vždy ozve
9
« Poslední příspěvek od tester3274 kdy 10. 03. 2025, 20:07:33 »
Celá rodina může být přihlášená do mapy.cz jedním účtem, nevím o tom, že by tam bylo omezení na počet instalací aplikace přihlášených stejným účtem.
Tak si přečtěte licenci, kde je to výslovně zakázáno. Navíc dotazů tohoto typu mají zodpovězených na podpoře jistě spoustu.
10
« Poslední příspěvek od tester3274 kdy 10. 03. 2025, 20:06:16 »
Co me opravdu fascinuje jsou ty stiznosti na to, ze napr. 1000 kc pro 4 clenou rodinu za rok je moc. Bezna turisticka mapa CASTI ceske republiky stoji 150 Kc. K pokryti CR je potreba vic jak 50 map. Takze to mame cca 7500 Kc za neaktualizovane mapove podklady.

Tak nějak jste zapomněl dodat, že ta mapa vám následně zůstane napořád a můžete ji sdílet s neomezeným počtem uživatel. Mapy.cz po vás chtějí roční předplatné a sdílet nikým dalším je nesmíte. Takže ano, Mapy.cz jsou dražší.

Citace
dobre mapy Evropy, USA a cert vi ceho take pro celou rodinu, tak mi ten pomer cena - vykon prijde silne ve prospech map od seznamu.
V zahraničí vám Mapy.cz podle všeho servírují OSM.
Stran: [1] 2 3 ... 10