Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Odkladiště / Re:Zkušenosti s internetovým bankovnictvím
« Poslední příspěvek od _Tomáš_ kdy Dnes v 15:28:41 »
HW tokeny připravuje několik bank, ale zatím nevím o tom, že by to nějaká spustila pro FO veřejně. Co jsem zaznamenal, tak nejvíce řeší to, že to nechtějí spouště pro 4 uživatele, ale hledají cestu, která bude dostupná 2/3 uživatelů (technicky).

Daleko více než omezení na mobilní aplikaci pro přihlašování mě trápí omezení na JEDINOU aplikaci pro přihlášení. Ztráta telefonu se rovná kompletní znepřístupnění účtů a pak je docela zábava.

Nedávno jsem dával telefon do servisu, takže záloha, tovární nastavení, obnova. Všechny banky to přežili až na KB+, tam si s tím doteď neporadili ani na pobočce (a už měsíc čekám bez přístupu k účtu) a na Rajfku, tam to muselo jít opět trikem vytvoření nového účtu, nastavení nové aplikace k účtu, připojení předchozího účtu k novému, smazání nového účtu (starý známý trik, který funguje u více bank, ale jsou na to potřeba dva doklady).

Taky mám zkušenosti s KB+ a zlámal bych jim za to nejradši ruce.
Teda ne vyvojářům, tipnu si že to museli nenávidět. Ale tomu kktovi co v KB šéfuje vývoj.

ruce bys musel urážet ještě někomu výš než tomu, kdo má na starosti vývoj. Bohužel se to rozhodlo (vč. termínu) příliš nahoře.
2
Bazar / Re:Prodám sekundární homeoffice setup
« Poslední příspěvek od tanaci319 kdy Dnes v 15:27:35 »
Chtěl bych to prodat jako komplet. Zatím mám jenom jednoho zájemce, tak uvidíme jestli se dohodneme či nikoliv.
3
Software / Re:Zjištění názvu filmu a zápis do tagu
« Poslední příspěvek od tomino5 kdy Dnes v 15:18:10 »
Zkuste MediaElch
Kód: [Vybrat]
https://www.mediaelch.de/mediaelch/
4
« Poslední příspěvek od mhepp kdy Dnes v 15:00:38 »
HW token a tak mi až tak nevadí - může být doma na bezpečném místě a je při rozumném zacházení věčný (Yubikey mám cca 8 let a furt funguje).

Proč ne mobil, je to prosté - není to „bezpečné“ zařízení - hrozí jeho „ztráta“ (rozbití, ztracení, ukradení, zastarání) a nechci být pak v pasti jenom proto, že musím udělat něco v bankovnictví.

Wift: zaujatost mi nevadí, naopak, pokud ji používáš jako primární banku, je to známka toho, že jsi s ní spokojený a tvář banky je dnes právě to bankovnictví.

Mimochodem, do KB-- jsem se zatím přihlásil pouze dvakrát, našel fůru chyb a nedodělků a raději mizím.

Děkuji všem za tipy.
5
« Poslední příspěvek od XXX_Sam_XXX kdy Dnes v 14:53:20 »
Taky mám zkušenosti s KB+ a zlámal bych jim za to nejradši ruce.
Teda ne vyvojářům, tipnu si že to museli nenávidět. Ale tomu kktovi co v KB šéfuje vývoj.
6
« Poslední příspěvek od Jiří Švácha kdy Dnes v 14:46:39 »
Zkusil bych se podívat na AirBank. Jen bez mobilní aplikace to asi nepůjde minimálně na dvoufaktor a potvrzování bude potřeba prakticky u každé banky. Ale myslím že je v plánu i HW token.
7
« Poslední příspěvek od 𝑾𝑰𝑭𝑻 kdy Dnes v 14:35:19 »
No, takhle: bez mobilního čehosi se dneska bude něco hledat těžko, protože od ověřování SMSkou prakticky všichni dávají ruce pryč a pokud je hlavním kritériem toto, tak sám nevím, která banka tohle dneska u nás nabízí.

TL;DR: Zkuste AirBank, myslím, že vše, co požadujete, umí, aspoň mě z toho seznamu nenapadá nic, co by byl problém. Jasně, jsem zaujatý, používám to jako primární banku, ale co jsem viděl bankovnictví (internetové i mobilní) několika jiných bank, vždycky to bylo horší.
8
« Poslední příspěvek od _Tomáš_ kdy Dnes v 14:30:44 »
KB jsou experti na slovo vzatí, horší projekt než KB+ jsem dlouho v bankovním světě nezažil, to znám i ČSOB.

Dříve nebo později budou muset veškeré banky přejít na bezpenější způsob přihlašování, tj. aplikaci nasadí postupně všechny, ty lepší budou mít k dispozici alternativu v podobě nějakého HW token (připravuje Air, RB a GM).

Zkus se podívat na Airbanku nebo Rajfku, umí vše, co jsi sem napsal. Pravděpodobně to ale umí i ostatní menší banky.

Budeš ale bojovat s tím oznámením o pohybu na email/sms, tohle postupně banky ruší.
9
Odkladiště / Zkušenosti s internetovým bankovnictvím
« Poslední příspěvek od mhepp kdy Dnes v 14:19:38 »
Zdravím,

v poslední době mne banka (KB) donutila přejít do nového bankovnictví (KB+, spíše KB--), které umí jen zlomek toho, co staré. Hlavně, že v novém dyzajnu. Diskuze s podporou nevede k uspokojivým výsledkům (není, nelze, možná za dva roky).

Proto hledám novou banku a rád bych poprosil o vaše zkušenosti v tomto směru.

Co potřebuji:
  • Internetové bankovnictví na desktopu/v prohlížeči bez nutnosti používání aplikace v telefonu. Zde možná mohu slevit, pokud půjde jen o přihlašování a v nouzi se půjde přihlásit i bez aplikace.
  • Možnost zasílání oznámení o pohybu na účtu na e-mail/SMS/...
  • Propojení účtů z jiných bank. (Zde je to proto, že kvůli hypo mám ještě další účet u Spořky a jejich George je vzor toho, jak ne.)
  • Možnost načtení QR kódu ze souboru
  • Platební kartu a běžné věci jako zablokování plateb na internetu a tak...

Co nechci:
  • Používat aplikaci v mobilním telefonu.
  • Být nucen do obskurností, které nemají nic co do činění s bankovnictvím (například ukládání každého, komu posílám peníze do adresáře, zdravím do Spořky).

Prosím, nevysvětlujte mi, že bankovnictví v mobilu je super a že je chci. Nechci. Stejně tak prosím o věcné zhodnocení bankovnictví, které používáte s ohledem na výše uvedené požadavky...

Děkuji...
10
O fungování MS nemám žádné iluze, proto tvrdím, že Widle jsou jeden velký bordel. ;D
Stran: [1] 2 3 ... 10