1
Bazar / Re:Daruji do dobrých rukou Mikrotik hAP lite TC
« Poslední příspěvek od Vít Toman kdy Dnes v 11:11:08 »Za kilčo bych ho vzal. Kód na zasilkovnu také pošlu. Domluvime se?
Jen pro zajímavost, v čem to odlišné chování operátorů spočívá?Tak například blokují některé služby - třeba VoIP. Vypadá to, že na simku v modemu/routeru blokují příchozí hlasové pakety.
Jake hlasove pakety blokuji? Jaky typ provozu tim myslis? Pokud nedodrzuji sitovou neutralitu, CTU je spravnym mistem.
Ja mam spis pocit, ze prave tazatel vubec nevi, co vlastne KONKRETNE resi za problem a vymyslel si reseni jen na zaklade jeho neznalosti prave podstaty problemu.
Proc tazatel furt trva na nejake "identifikaci jako telefon"?
Proc tazatel neodpovida na doplnujici otazky?
Proc tazatel neni schopen identifikovat presnou pricinu problemu a nenecha si s tim poradit?
Proc tazatel doted nedolozil konkretni problem ktery resi?
Pokud tazatel nespolupracuje a trva si na svem nazoru, ktery vznika jen z jeho neznalosti, da se rict, ze mu neni pomoci.
Ať to prodají jako ostatní dokud tam jsou klienti, teď to vypadá že už je služba na přístrojích kvůli závazným smlouvám. Velkou trojku by to určitě zajímalo.
To r8169 / r8168 je známý problém ovladačů Realtek: https://askubuntu.com/questions/1279644/r8168-r8169-which-one-should-i-useNo a jde to nějak vyresit pri instalaci?
Jen pro zajímavost, v čem to odlišné chování operátorů spočívá?Tak například blokují některé služby - třeba VoIP. Vypadá to, že na simku v modemu/routeru blokují příchozí hlasové pakety.
Je to jedno, stejně tomu nerozumíte, nabízíte mi ČTU, ale to je pro mě ireleventní. Nemá žádný smysl tady ventilovat moje zjištění, nikomu to nepomůže a akorát to zaplevelí diskuzi nesmysly. https://www.reddit.com/r/HomeNetworking/comments/ry8jma/4g5g_modem_router_that_mimics_a_phone/
Zdravim
Je tady prosím nějaká dobrá duše, která by mi poradila jak krok za krokem nainstalovat na výše uvedené PC debian 12?
Kdyz z USB pustim live Kubuntu, Mint nebo Lubuntu vse šlape.
Pak nabootuju do Debianu (zkoušel jsem netinst, DVD i Open media Vault) a vzdy to skončí, že nemůže číst z media, že je špatný kontrolní součet. Ale to se mi nezdálo u všech tří.
Zjistil jsem ze nezná šíťovku. Je tam RTL8111/8168/8211/8411....v lubuntu mi network manager rika ze je tam r8169.
Potřeboval bych tam nutně Debian kvuli instalaci OMV, která podle dokumentace na jiném distru neběží.
Díky moc
A přímo OMV instalační iso nejede? Může být chyba na flashce, nebo to nemáte nakopírované celé, typicky se může stát u noname flešky třeba z aliexpresu. Co to znamená "nezdálo u všech tří" ? Zkuste jinou anebo na tu flešku nahrát Ventoy, pak můžete velmi flexibilně zkoušet několik variant bez otravného "vypalování", ta isa se tam pak jenom nakopírují.
Aby se provider k datovému toku z upraveného LTE modemu choval jako kdyby šel z mobilu.
Promiňte, ale už několikrát tu byl dotaz, z čeho pramení Vaše přesvědčení, že se chová jinak, i včetně doporučení, že by toto musel ČTÚ řešit. Bylo by fér, kdybyste se podělil o poznatky a vysvětlil detaily. Je tu víc lidí, které to zajímá. Samotný dotaz lidé pochopili, ale nerozumí smyslu, ani hledané cestě. Pokud zjistím, že operátor omezuje službu, je to v prvé řadě na reklamaci, v druhé řadě na ČTÚ - a proto si myslím, že dostáváte tolik dotazů na upřesnění, o co se jedná.