Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Software / Re:Linux mi nepřehraje nic z Canal+
« Poslední příspěvek od hungarec kdy Dnes v 12:30:04 »
Řešil jsem to již před rokem:
https://forum.root.cz/index.php?topic=28144.msg397116

Vidím že se to nikam s VMP na Linuxu nepohnulo, zjevně to nikomu nevadí :)

Pokud tazatelka nepotřebuje Canal+ skrz exkluzivní obsah (např. ona Anglická Premier League), existují jiné internetové televize které na Linuxu jedou bez problémů a nabídnou dostatek obsahu adekvátně k nabídce Canal+ (např. O2TV).
2
Dovedl bych si teoreticky představit externí box, který se bude tvářit vůči oběma hostitelům jako "device" - takový by mohl emulovat na obou (všech) svých "device" portech virtuální síťovky a realizovat tak např. virtuální Ethernet mezi více zařízeními.

Něco v tom smyslu jsem snad kdysi zahlédl jako vedlejší feature nějakých čipů typu "multi-root PCI-e switch" (obvykle též s podporou SR-IOV, což ale přímo nesouvisí) - které se vyskytují v backplanech některých žiletkových šasi. Jestli správně šilhám do Googlu, ta fičura se nejspíš jmenovala "non-transparent bridging", vidím to v PR materiálech tehdejší křemíkové firmy PLX (dnes patrně Microchip) kolem roku 2010. Údajně to dávalo v HPC clusterech latence o něco kratší než Infiniband. Hele: 1 2

Takovy box neni treba, kdyz je ten ethernet virtualni, tak funguje ciste na softwarove bazi, treba prave nad NTB.

Ta firma Dolphin prave nabizi krome hw i svoje uzavrene sw reseni postave nad NTB (a zrejme patricne vendor locknute):
https://www.dolphinics.com/products/embedded-sisci-developers-kit.html

Prime propojovani USB3 krizenym kabelem, viz:
https://superuser.com/questions/795053/how-do-i-connect-two-computers-using-usb-3-0
hlavne odpoved s patchem - ze pak staci zapisovat do EP a objevi se magicky na druhe strane
https://lkml.org/lkml/2016/2/21/14

3
Hardware / Re:Monitor nejen na hraní s věrnými barvami do 6tisíc
« Poslední příspěvek od jauznevimco kdy Dnes v 12:21:38 »
Jen poznamka stran rozliseni, FHD je na muj vkus na 27" malo, pri tak velkych pixelech je uz videt, jak je vsechno zubaty.
4K mi zas prijde az moc, protoze se plus minus vsechno musi skalovat na nejakych 150% DPI.
Cili jako pouzitelny zbyva 2560x1440.

Dumej, dumej... az budes mit jasno aspon v tomhle zakladu, je mozno resit cokoliv dal.

Jo a jestli te zajimaji barvy, tak res "opravdovej" 8-bit panel, ne zadny 6-bit+FRC.
4
« Poslední příspěvek od JanoSvitok kdy Dnes v 11:21:09 »
Někdo mně psal, že bych se měl zaměřit jen fHD a že přepnutí monitoru, který má qHD na fHD nechci ... Netušíte proč?

Nemam skusenost, ale tipujem ze prepocitavanie 1920x1080 (rozlisenie obrazu) na 2560x1440 (nativne rozlisenie monitora) cize roztahovanie na 4/3 sposobi neostry obraz (antialiasing). 3 obrazove pixely musis nakreslit na 4 fyzicke.
5
Distribuce / Re:Automatická aktualizace Fedora
« Poslední příspěvek od Rovano _ kdy Dnes v 11:03:00 »
Nevím co je offline aktualizace, ale když si to přepneš, že se aktualizace nemají dělat až při restartu, vypnutí, tak to dělá co?
6
Server / Re:jak zjistit cert IMAP serveru
« Poslední příspěvek od dzavy kdy Dnes v 10:55:17 »
Kód: [Vybrat]
openssl s_client -connect imap.seznam.cz:993 -showcerts

Tohle funguje pro implicitní SSL na portu 993. Pro explicitní na portu 143 je potřeba ještě doplnit -starttls imap.
7
Vývoj / Re:Vizuálně skrytý údaj na webové stránce
« Poslední příspěvek od Jen Kings kdy Dnes v 10:47:48 »
případně mně ještě napadlo, že by se k jako autor článku mohl přidat ještě jeden "autor", nebo třeba "korektor" aby to nebylo tak nápadné, jehož nick by se generoval tak aby v sobě obsahoval nějaký ten identifikátor
8
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy Dnes v 10:37:54 »
Na barvičky? Sehnat staré CRT EIZO, pokud možno neolítané=nepoužívané :-D
9
Server / Re:jak zjistit cert IMAP serveru
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy Dnes v 10:34:26 »
Připojuji se k nepochopení vyjádřenému panem Jirsákem :-) a zároveň si dovolím trochu rozvinout Czipisovu odpověď:

Kód: [Vybrat]
openssl s_client -connect imap.seznam.cz:993 -showcerts | openssl x509 -text -noout
10
Zajímavý dotaz.
Předně je pro mě novinka (v mé noře) že USB4 už je na trhu. To bude tím, že už pár let gigahertzy nehoním.

Jak už psali ostatní, USB odpradávna striktně rozlišuje host vs. device (master vs. slave). Hostitel drží otěže. Výjimky z tohoto pravidla:

a) USB OTG = zařízení se umí tvářit podle situace/konfigurace/kabelu jako host nebo jako device.

b) na rozdíl od fyzické vrstvy USB 1.1/2.0, kde je jasně daný host/device i na úrovni linkových budičů, od trojky výš běží signál po dvou symetrických párech, každým směrem jeden. A kabel USB-C / USB-C má signálové páry prokřížené. Takže ať zapojíte kabel mezi USB hostitele a koncové zařízení, nebo mezi dva hostitele navzájem, bude sedět RX proti TX (nepůjdou dva linkové budiče proti sobě). To zní zajímavě.
Nicméně "role" na vyšších vrstvách komunikace jsou stále vcelku pevně dány.

c) na USB-C konektoru (pokud je toto podporováno čipsetem uvnitř) mohou vyvěrat alternativní funkce, např. PCI-e nebo TMDS=HDMI. A PCI-e má také symetrickou fyzickou (elektrickou) vrstvu.

Ani na USB, ani na PCI-e ale není nějak automatická funkce, že když dva "hostitele" zapojíte křížem proti sobě (což v rovině elektrické vrstvy a pinoutu asi jde a doutnat to nebude), tak že by se měli nějak navzájem "očichat" a jeden druhému se prezentovat jako "endpoint typu síťovka".

Dovedl bych si teoreticky představit externí box, který se bude tvářit vůči oběma hostitelům jako "device" - takový by mohl emulovat na obou (všech) svých "device" portech virtuální síťovky a realizovat tak např. virtuální Ethernet mezi více zařízeními.

Něco v tom smyslu jsem snad kdysi zahlédl jako vedlejší feature nějakých čipů typu "multi-root PCI-e switch" (obvykle též s podporou SR-IOV, což ale přímo nesouvisí) - které se vyskytují v backplanech některých žiletkových šasi. Jestli správně šilhám do Googlu, ta fičura se nejspíš jmenovala "non-transparent bridging", vidím to v PR materiálech tehdejší křemíkové firmy PLX (dnes patrně Microchip) kolem roku 2010. Údajně to dávalo v HPC clusterech latence o něco kratší než Infiniband. Hele: 1 2
Stran: [1] 2 3 ... 10