Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Přepínání rychlosti routeru
« Poslední příspěvek od Jan Peterka kdy Dnes v 12:18:22 »
Slovo izolátor je trošku zavádějící, protože pro DC je ethernet samozřejmě izolovaný by default, jak zde několikrát zaznělo. Podstatný je tedy common mode útlum. Pro zajímavost tady se někdo díval dovnitř. Osobně by mě ještě zajímalo, zda by v tomto případě stačily ty naklapávací ferity samy o sobě?

Asi máte pravdu že izolátor je trochu zavádějící, ale co takhle izolátor oproti rušivým proudům? Nedalo mi to a zkusil jsem sundat ferity před první krabičkou i před routerem. Výsledek mě zrovna nepotěšil protože jsem je asi kupoval zbytečně. Bez feritů jede internet stále zcela bez problémů. Pro jistotu jsem je vrátil aby se neválely v šuplíku a s pokusy jsem skončil.
2
O serveru Root.cz / Re:Připojit mojeID ke stávjícímu účtu
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy Dnes v 11:50:20 »
Vím o tom, že minimálně několik lidí to tu používá a funguje jim to. Já tu mojeID nepoužívám, mám tu místní účet pětadvacet let, kdy ještě žádné mojeID nefungovalo. Pokud něco nefunguje, je potřeba napsat detaily a vývojáři to mohou řešit. Bez dalších informací s tím nikdo nic neudělá.

Fakt nevím, jaké další informace jsou potřeba. Toto ve fóru prostě nefunguje: https://ctrlv.cz/twBZ - pokud to není možné, tak fakt netuším, proč tam pole pro přihlašování přes Moje ID je, když to tedy "není možné".
3
Sítě / Re:Po připojení do LAN se nastaví brána 0.0.0.0 a nejde změnit
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy Dnes v 11:40:58 »
Předpokládám, že adresy a masku nastavujete přes displej toho zařízení (LOGO) a ve Windows máte nastaveny napevno ty adresy a masku.

To předpokládáš zjevně špatně.
4
O serveru Root.cz / Re:Reakce v diskusi - přetejká vám to...
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 11:06:36 »
OT ale mne nejde zalozit temu uz od polnoci.
5
Odkladiště / Re:Web - kdy je přepínač ON a kdy OFF
« Poslední příspěvek od Filip Jirsák kdy Dnes v 11:00:10 »
Já vždy taky měl za to, že vlevo je VYPNUTO, a vpravo je ZAPNUTO.
Nezávisle na grafickém šílenství na stránce obsaženém.
Většinou to tak bývá, ale není to dané pravidlo. Ono to také může mít i jiné významy, než vypnuto/zapnuto. Třeba Material design, který má velmi pečlivě popsané jednotlivé komponenty, nikde neuvádí, že by mělo být vlevo vypnuto a vpravo zapnuto. Naopak by podle něj měla být na kolečku ikona, která zřetelně reprezentuje daný stav (např. zatržítko pro zapnuto a křížek pro vypnuto).
6
O serveru Root.cz / Reakce v diskusi - přetejká vám to...
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy Dnes v 10:57:27 »
Asi je to nějaký rozbitý. Tady i na Lupě.  Už pár týdnů.

https://ctrlv.cz/SPgW
7
Sítě / Re:Po připojení do LAN se nastaví brána 0.0.0.0 a nejde změnit
« Poslední příspěvek od CFM kdy Dnes v 08:30:40 »
Takže jestli to chápu správně, tak i v případech, kdy PLC nefunguje v té jejich aplikaci, tak funguje ping? Pokud ano, tak tím spíš bych to viděl na firewall.
8
Sítě / Re:Přepínání rychlosti routeru
« Poslední příspěvek od CFM kdy Dnes v 08:27:48 »
Slovo izolátor je trošku zavádějící, protože pro DC je ethernet samozřejmě izolovaný by default, jak zde několikrát zaznělo. Podstatný je tedy common mode útlum. Pro zajímavost tady se někdo díval dovnitř. Osobně by mě ještě zajímalo, zda by v tomto případě stačily ty naklapávací ferity samy o sobě?
9
Hardware / Re:Relativně přesné RTC
« Poslední příspěvek od Dushino42 kdy Dnes v 08:03:48 »
HDO není přesné vůbec - ten signál nízký/vysoký tarif se přenáší několikrát a ne vždy se ten přijímač u elektroměru chytne napoprvé. Lítá to sem a tam - minuta sem, minuta tam, někdy může být teoreticky i úplně mimo harmonogram (pro nutnou stabilizaci sítě například).
Aha. Díky za osvětu.  :)
10
Vývoj / Re:Překlad frontendu ve Vue
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 03:52:20 »
Na koniec mi prislo ze jedine rozumne riesenie je mat template pre kazdy jazyk a proste robit switch. Pretoze injektovat dynamicke komponenty do prelozitelneho textu je sice niekedy mozne, ale duplom nie ak ma komponent otvaraci a zatvaraci tag, pretoze skor ci neskor sa tym pokasle sklonovanie a vznikol by z toho spagetovy kod.

Takze proste:
Kód: [Vybrat]
<template>
<Czech v-if="lang === 'CS' />
<Slovak v-else-if="lang === 'SK' />
<German v-if="lang === 'DE' />
<English v-else />
</template>

<script>
import Czech from 'components/foo/languages/CZ.vue
...
</script>

Rezat text je mozne len ak ide o kratke slovne spojenia a vety ale nie ak ide o bloky textu napriklad.

Priklonil by som sa skor k tomu aby sa switch dial na urovni routeru ale zda sa, ze to nie je mozne, lebo nie je moze dynamicy prepisat 'component' v route, napriek tomu ze je to funkcia ktora len inkluduje template. Proste treba switchovat priamo vo vue template az.
Stran: [1] 2 3 ... 10