Ani nevím jestli ten vypůjčený izolátor umožňoval PoE. Na přesný typ jsem odkaz nenašel a byl to 1Gbbs.
Máte pravdu u krabiček píšou dole v detailech že zádné napájení přes ne jít nemůže https://www.wimo.com/en/iso-plus Ono je to těžké určit jak se těch 13.5 Mhz do kabelu dostává. Je to alchymie i když s dražšími měřáky to musí být zjistitelné. Uznávám že optika by byla určitě čistším řešením. Jsem spokojený za 2K hodně muziky mají děti:-)
Podle mě tam taky nemohlo procházet PoE, pokud v obou případech galvanicky odděluje a je to pasivní, tak to se nedá udělat moc jinak než trafem, přes které neprojde DC.
Akorát teď jak se ještě koukám na ten půjčený izolátor do DIN lišty, co jste posílal, tak ten je podle dokumentace stejně jen do 100Mbit. Takže by u něj třeba nemusely být zapojené všechny páry, příp. by tam mohla být i třeba menší šířka pásma (gigabit má 2x vyšší frekvenci). Takže by vám to stejně nepomohlo.
Já se s podobnými izolátory setkal jen jednou v nemocnici, ale koukal jsem na to jen ze zvědavosti, když jsem řešil něco jiného.. Když jsem se pak místního technika ptal, tak je to primárně kvůli tomu, že lékařská technika musí splňovat přísnější normy. A ta vestavěná trafa, co jsou v normálních ethernetových portech, tomu nevyhovují.
Nic, tak každopádně, ať vám to běhá