Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Odkladiště / Re:Banka použitelná s alternativní Android ROM
« Poslední příspěvek od martyd420 kdy Dnes v 13:01:57 »
Jedina cesta je internetove bankovnictvi a HW token.

Které banky to podporují? (a podporuje současně více aktivních tokenů pro podepisování?) Tohle by mi asi pomohlo, chystám se opustit airbank a podepisování tokenem by byl fajn bonus.
2
Odkladiště / Re:Univerzální židle
« Poslední příspěvek od tester3274 kdy Dnes v 12:55:22 »
Zajimavá židle, jak dlouho jí máš
Ten podsedák jak jako pomáhá na hemeroidy? :D Já si říkám, jestli to není zas něco fancy s rizikem z dlouhodobého hlediska.

Asi 3 roky. Český výrobce je velká výhoda. Lze si vybrat třeba custom čalounění mimo oficiální vzorník, reklamaci zlomené opěrky (praskl svar) vyřešili obratem v řádu několika dnů. V případě dotazů nebo připomínek, majitel vždy ochotně a rychle odpoví. Sedák lze objednat i v balanční konfiguraci s možností uzamčení, ale jak už tady zaznělo, na dlouhodobé sezení balační sedák není. U testovacího kusu jsem to vyzkoušel, zamknul a už nepoužil. Domu jsem to už neobjednával.

Co se týče podsedáku, je dobré si uvědomit, že sed probíhá de-facto jen na dvou bodech. Proto mají třeba ergonomická sedla uprostřed prohlubeň, aby zbytečně neutlačovaly partie, kde to není potřeba, což byl subjektivně problém právě u té Therapie která je ve středu vypoulená nahoru a to v souvislosti s měkkým čalouněním znamená, že se sedací kosti zaboří do podsedku a prostředek utlačuje všechno mezi nohama zepředu až dozadu :)

Ten Airsoftový podsedák to má přesně naopak, do středu se spíše znižuje, takže nikde netlačí. Vyjímatelný klínek je pak výhoda hlavně pro případ nějakých bolestivých problémů typu zmíněné hemeroidy nebo třeba už en po porodu. Není pak třeba pořizovat pošltář s dírou uprostřed. Samozřejmě židli lze používat s klínkem i bez dle preferencí každého soudruha. S klínkem se to chová jako běžná židle.
3
Odkladiště / Re:Univerzální židle
« Poslední příspěvek od tester3274 kdy Dnes v 12:53:36 »
-smazat-

dupliciní příspěvek.
4
Studium a uplatnění / Re:Práca v Asseco Cloud
« Poslední příspěvek od MalyTomi kdy Dnes v 12:31:51 »
je to korporat, ako kazdy iny. Ale ludia su tam fajn, aj co sa tyka vyvoja, tak no, zalezi co od toho ocakavas. Ako je na tom konkretne cloud neviem, kolegovia, ktori ho rozbiehali uz tu nie su.
5
Nová témata / Monitoring ASUS iKVM ipmi/snmp
« Poslední příspěvek od czechsys kdy Dnes v 12:06:07 »
Ahoj,

nema nekdo s timhle nejake zkusenosti? Dokumentace je zoufala a na google se mi to moc nechyta. Napr. u snmp nevim, jaka je na tom ikvm verze, nebo jake nastaveni "privilege (channel X)" uzivatel potrebuje. Vzhledem k tomu, ze zabbix template pro snmp ani ilo pro ASUS nema, tak je tezke dohledat, jak to vlastne pouzit, urcite to zase bude vendor specificke...

6
Studium a uplatnění / Práca v Asseco Cloud
« Poslední příspěvek od babicovedobroty kdy Dnes v 11:44:40 »
Je tu niekto kto pracuje pre fy Asseco? Konkretne Asseco Cloud? Ale predpokladam, ze to bude podobne v celej groupe.
O moralnom nastaveni firmy viem (statne zakazky...), s tymto som viacmenej OK. Mam zaujem o infrastrukturnu poziciu.

Vie mi niekto priblizit ako to tam vyzera? Podla vsetkeho je to uz korporat, ovplyvnuju procesy aj tieto dcerske firmy, napr. spominane Asseco Cloud kde pracuje asi 100 ludi? Ako to je s technologiami, rozvojom, atd?

Dakujem a nech sa Vam dari
7
« Poslední příspěvek od Zopper kdy Dnes v 11:31:17 »
A to právě není. SMS se dá kompromitovat velmi snadně, např.
To je ale zvast co? Tak doloz alespon jeden pripad.
Jako třeba tenhle útok na německé banky už v 2017?
Citace
The attackers then used SS7 to intercept and redirect mTANs - mobile transaction authentication numbers sent by banks in Germany to authorise transfers out of accounts - to their own phones.
8
« Poslední příspěvek od XXX_Sam_XXX kdy Dnes v 11:12:29 »
Jedina cesta je internetove bankovnictvi a HW token.

Pokud banka tlaci aplikaci a nepodporuji HW token -> vyhodit, odejit, dat jim vedet ze jsou 100let za opicema.

To ze tlaci banky ty posahany mobilni aplikace je samozrejme kvuly rozkazu z vedeni jejich korporace.
Cim dal casteji tim budou tlacit produkty lidem na mobily a samozrejme data o pouzivani telefonu se taky hodi.
9
Studium a uplatnění / Re:Kde ako ajťák žiť?
« Poslední příspěvek od hmmmw kdy Dnes v 10:42:32 »
Byl by TAK VELKÝ problém vrátit se zpět k tématu?

To tu chceš mlátit prázdnou slámu? Vše bylo již dříve zodpovězeno, téma je spíše vhodné uzavřít, pokud by se to tu dělalo  ;D.
10
Distribuce / Re:Instalace Debian 12 na Dell Wyse 5070 nejde
« Poslední příspěvek od fanoush kdy Dnes v 10:42:19 »
Jinak bych asi obecně u tohoto typu PC očekával pár problémů s tím, že v tom je fakticky embedded platforma.

Je to obycejne PCcko. S Wyse 5070 jsem narazil na jediny "vazny problem" v Ubuntu 22.04 LTS - lupnuti v builtin speakeru pokazde kdyz zacina/konci prehravat audio. Podoba se to staremu bug reportu, kdybyste nekdo meli reseni dejte vedet. Fakt otravne s default tab complete zvukem v terminalu. Jinak nic, proste funguje.

Jo vlastne jeste jedna vec - windows 10 potrebujou postelovat nejaky boot parametr aby nabootovaly s 32GB ram (16GB jedou), linux zvladne 32GB bez rikani. Intel rika Max Memory Size (dependent on memory type) 8 GB, ale dost keca.
Stran: [1] 2 3 ... 10