Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Vývoj / Re:JavaScript: ako sledovať websocket upload?
« Poslední příspěvek od Jen Kings kdy Dnes v 09:51:28 »
a ten stream jsi zkoušel ? Dělá to to stejné ?

Kód: [Vybrat]
const stream = file.stream();
const reader = stream.getReader();

function readAndSend() {
        reader.read().then(({ done, value }) => {
            if (done) {
                return; /* odesláno */
            }
            ws.send(value);

//value.length  -> obsahuje objem který se teď odeslal
            readAndSend();
        }).catch((error) => {
            //ERROR
        });
    }

readAndSend();

To je teď jen tak z hlavy, ber to spíš jako pseudokód a náznak toho, jak bych si představoval že by to mohlo fungovat
2
Sítě / Re:DDoS útok TCP SYN 80
« Poslední příspěvek od ssdcorrupt kdy Dnes v 09:48:45 »
https://www.cyberciti.biz/faq/iptables-connection-limits-howto/

nebo... i kdyz to bude az po syn+ack stejne jako mod_tsunami kdyz to potrebuje virtualhost jmeno
https://mod-qos.sourceforge.net/
LoadModule qos_module path_to_module/mod_qos.so
<IfModule mod_qos.c>
        # max connection per IP is
        QS_SrvMaxConnPerIP 15
</IfModule>

<VirtualHost *:80>
...
</VirtualHost>
3
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 09:34:53 »
Nevím jakým způsobem to zmíněné "slicování a posílání nefunguje", takže nedovedu říct, jestli tohle je pro tebe cesta, nebo ne.

const MB = 1024*1024
        let offset = 0
        while (offset < file.size) {
          const payload = file.slice(offset, offset+MB)
          offset += MB
          up.send(payload)
          progressor(payload.size)
        }

toto mi produkuje prazdne wbesocket spravy. Cize ws.send() sa vola, lenze nic neodosiela. Predpokladam ze kvoli tomu ze ws.bufferedAmount sa s kazdym volanim ws.send() zvysuje a ked vykonava samotny send tak mozno zisti ze ma neplatne udaje lebo sa velkost znovu zvysila tak neodosle nic? Moc mi to logiku nedava, ale je to JS a tam logika neexistuje.

Taktiez by to mohlo mat nieco s tym ze payload prestane mat platnu adresu kvoli slucke a oneskorenemu pristupu do pamete, takze ked websocket realne odosiela data tak blob/buffer na ktory payload odkazoval v ws.send uz je neplatny? Nemam sajnu.
4
« Poslední příspěvek od Jen Kings kdy Dnes v 09:17:26 »
S zkoušel jsi soubor číst jako stream, a ten rourovat do websocketu? Nad streamem si uložíš reader, který ti poskytne callbackované informace o tom kolik toho přenesl, takže si jen na začátku vyčteš ze souboru jeho původní velikost, a pak si do další globálky v callbacku přičítáš kolik již bylo přeneseno, takže pak spočítáš procentuální progress
Sice to na pozadí funguje dost podobně jako to slicování, ale ne úplně. Nevím jakým způsobem to zmíněné "slicování a posílání nefunguje", takže nedovedu říct, jestli tohle je pro tebe cesta, nebo ne.
5
Vývoj / JavaScript: ako sledovať websocket upload?
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 08:37:54 »
Nahravam subor cez websocket. Subor je obycajny file objekt z file inputu a odosiela sa ako ws.send(file). Chcem vsak sledovat priebeh nahravania. Ako by to bolo mozne? Je mi jedno ci sledujem citanie dat zo suboru alebo odosielanie dat od websocketu, proste len chcem mat prehlad. Urcite sa vsak chcem vyhnut implementacii "manualneho" upload cez WebSocketStream. A rozkuzkovat subor cez file.slice(offset, limit) a posielat to takto cez ws.send(chunk) nefunguje, takze tadial cesta nevedie.
6
Sítě / Re:Přepínání rychlosti routeru
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 08:02:38 »
Zdravím tak mám vyřešeno. Objednal jsem si : https://www.wimo.com/en/iso-plus což jsou dvě krabičky sloužící ke galvanickému oddělení. Cena byla pro mě vyhovující. Jsou k tomu i dvě krátké propojky. Asi o 1.5m jsem zkrátil přívod od isp a před stěnu jsem dal do lišty jednu z krabiček a před ni tu dodanou krátkou propojku a na ni 5 nacvakávacích feritů. Před router druhou krabičku a na propoj taky ferity.  500 Mbbs jede a při spuštěném generátoru není audio/video ve streamu vůbec rušené.  Díky všem za rady.

220€ v dnešním kurzu = 5 tisíc a ještě z Německa, kde bude eventuální záruční oprava minimálně na dlouhý lokte, když to šlo vyřešit
2x https://www.alza.cz/tp-link-tl-sm311lm-d224944.htm za 569,- s DPH
2x https://www.alza.cz/tp-link-mc220l-d309060.htm za 519,- s DPH a
1x kabelem za max 1500,- při 50m délce (přičemž kratší jsou významně levnější)
tzn celkem za +- trojku (a to jsem nehledal nejlevnější, jen nejpohodlnější; jde to významně levněji) a ještě s výměnou při závadě prakticky okamžitě...
Na optice, pokud mají kabely osazený konektory, není nic magickýho. Jen je potřeba dodržet minimální poloměr ohybu a je vhodný ji prostrčit chráničkou, pak se to jen nacvaká dohromady a je vymalováno.

Ad PoE: vždyť se tady celou dobu operovalo s tím, že je tam zásuvka.
7
Hardware / Re:Upgrade PC nebo to nemá smysl?
« Poslední příspěvek od Molex1 kdy Dnes v 07:25:40 »
Je otázka zda je to jen na tu zábavu, já občas (tedy je to skoro to jediné na desktopu dělám) stříhám video z dovolené, něco málo namodeluji ve Fusionu pro 3D tisk... a celkem mě štve, že jsem vyměnil RX570 8GB za 3060 12GB až teď... ten výkon při střihu v DaVinci je snad dvojnásobný... Nemyslím si, že bych potřeboval upgradovat svojí 5 let starou i7ku 9700 - fakt se to hodně posunulo tou grafikou (navíc když byla na Alze o 30% zlevněná za použitý kus se zárukou :) ).
A když si chci dvakrát za rok něco zahrát tak je fajn to železo doma mít... jinak 95% dělám na notebooku - staré T480 a z případně 3% věcí na služebním notebooku kde mám CAD...

Takže za mě do 3-5 let starého stroje má smysl upgradovat grafiku... Kdybych stavěl teď nový PC tak bych asi šel do nějaké X870 desky s AM5 AMD + asi Ryzen 9 - 9900... Tím pádem by deska měla umožnit cca 3 roky upgradů procesorů (což nejspíš s tím trochu silnějším procesorem asi nebude potřeba) + bych koukal ať má podporu pamětí někam k 8000mhz a má PCI 5.... tím bych měl otevřené vrátka pro grafiky za 5-6 let...
8
Sítě / Re:Používá někdo LoRaWAN?
« Poslední příspěvek od noob kdy Dnes v 00:49:39 »
Díky za tipy. Zdá se, že co si člověk neudělá sám, to nemá :)
9
Sítě / Re:Neplecha s WireGuardom
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy 10. 12. 2024, 23:36:34 »
No, já s tím mám třeba problém ten, že to samo od sebe náhodně chcípá... Ubuntu 24.04.1 LTS, kde běží LibreNMS. [...]
to o cem sem psal ze mi chodi, je NB s Xubuntu 24.04.1 :-) a ta domena co sem psal nc.t630.lan take bezi na 24.04.1, a systemd-resolved sem nevypinal ani na jednom a nahodne na tom nechcipa nic, na tom t630 krome NextCloud naprimo je jeste virtual s HomeAssistant OS, coz teda neni zalozene na *buntu ale "Linux From Scratch" a systemd-resolved tam bezi take a opet nic nechcipa :-)

chapu ze pokud mas nejaky problem, a bez systemd-resolved ti zmizi, nez resit pricinu v danem pripade mas jednodusi to nepouzivat, ale urcite nejde obecne rici ze to dela problemy pri WG ci obecne s chcipanim/nedostupnosti na tom bezicich sluzeb :-)
10
Sítě / Re:Router pro síť s UniFi za 1Gbps T-Fiber ISP
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy 10. 12. 2024, 22:59:57 »
Správná cesta jak už tu někdo psal je oznámit jim SN vlastního ONU/ONT a oni to změní u nich, ale naklonování SN z jejich ONT je výrazně snazší a rychlejší a (zatím) funguje.

Aha, díky za vysvětlení.. do té specifikace jsem se díval, jen mě z toho nevyplynulo, že jsou ochotni tam povolit i jiné VID/SN. Takže by to teoreticky mohl dát i někdo, komu se nechce hrát s těmi SPF moduly.
A případně kouknout i třeba na seznam těch zařízení BBF.247
https://www.broadband-forum.org/testing-and-certification-programs/bbf-247-gpon-onu-certification
Tam jsou pak v seznamu i samostatné škatule třeba od ZTE, Sagemcom atp.
Stran: [1] 2 3 ... 10