Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Studium a uplatnění / Re:Státní zákázky - má malý dodavatel šanci?
« Poslední příspěvek od Miroslav Šilhavý kdy Dnes v 22:03:08 »
...

OK, já si osobně myslím, že tvrdit, že "mně to děsně vadí" a zároveň "nic proti tomu neudělám" je prostě protimluv. Za sebe to vyhodnocuji, že Vám to vadí jen tak málo, abyste proti tomu nic udělat nemusel.

Kritizujte to klidně v diskusních fórech, proti tomu nic. Ale nedělejte ze sebe oslíka tím, že zároveň tvrdíte, jak strašně moc Vás to irituje. Mě to například taky vadí, ale klidně přiznám, že ne natolik, aby mě to vyprovokovalo něco učinit.
2
Sítě / Re:Zbyl ještě nějaký použitelný tunnelbroker?!
« Poslední příspěvek od veskotskujehnusne kdy Dnes v 21:50:54 »
VPSfree - https://kb.vpsfree.cz/informace/projekty/ipv6tunel

Stále ještě žije? Dávám si do seznamu, dopisování přes maily bych se teda prozatím radši vyhnul.

Žije, používám na denní bázi asi druhým rokem, konektivita u Masteru: Naprosto bezproblémově a nepotřebuješ u nich VPS. Domluveno je to s Ondrou Caletkou za dva e-maily.
3
« Poslední příspěvek od registrovany123 kdy Dnes v 20:54:05 »
Z oprávněného strachu o vlastní kůži (1) tedy úředníci na všech úrovních dělají zakázky tak, aby co nejvíc firem vyřadili už dopředu nějakou kvalifikací i tam, kde to není nijak cinknuté úplatkem nebo chystané pro jednoho dodavatele.

Určitě to mají úředníci těžké, ale četl jsi ty veřejné zakázky co jsem tu vypsal, viz fa Marbes, která na zakázkách pravidelně přihazuje sama? A jak dostala zakázku za 25 mil. Kč pro vývoj IS v malém městě, o kterou se nikdo jiný neucházel?

Prostě co nejvíc to nastavit na kvalifikačních kritériích a doufat, že z toho nebude průšvih, kdy to vyhraje zcela neznámá firma bez dosavadního obratu a s majitelem na nějakých ostrovech, protože nabídla poloviční cenu oproti ostatním, která následně dodá nepoužitelný projekt, nebo zkrachuje bez výsledku...

Mýlíš se, jde vidět, že sis smlouvy nečetl a teoretizuješ s tím - v těch smlouvách jsem viděl, že předem se nic neplatí, takže opravdu nikdo na ostrovech co sbalí prachy a vypadne zakázku nevyhraje.
4
« Poslední příspěvek od registrovany123 kdy Dnes v 20:41:55 »
Pokud jste jako občan nespokojený, tak v první řadě si vyžádejte informace podle zákona o svobodném přístupu k informacím.

Není důvod, proč bych toto měl dělat v první řadě.

Nemá ale smysl se vylévat ve fóru

Nepravda, má to smysl.

ale přitom nebýt ochotný udělat ani zblo.

Založit topic ve foru a udělat analýzu není zblo.

Ignoruj mě i tenhle topic pokud ti přijde zbytečný - běž pryč. Už jsem na takové pozery a agitatory na Rootu jak jsi ty a další, co tady píšou pod svým jménem aby si budovali profil, alergický. Založ si normální account s přezdívkou a pak tady choď diskutovat a říkat svoje vlastní názory.
5
Vývoj / Re:Pomoc s ARM periferií
« Poslední příspěvek od CFM kdy Dnes v 20:38:31 »
Podle specifikace C musí být int aspoň 16bit, takže by teoreticky mohl, a čekal jsem nějakou zákeřnost, když v tom figurovalo něco převzatého z Arduina ...
Ale jak říkáš, typicky je int podle architektury nebo aspoň těch 16bit.
6
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 20:20:49 »
Btw proc myslis ze unsigned jsou 16-bit? Je to 32bit arm podle vseho. Samozrejme na AVR (mega/xmega) jsem pozival o hodne explicitnejsi typovani (pres u8/u16/u32) se snahou usetrit misto i vypocetni cykly, protoze to je nativne spis 8 bit nez 16. Tyhle prechody jsou vzdy za trest.. ale holt, nas zakaznik, nas pan :D
7
« Poslední příspěvek od CFM kdy Dnes v 20:17:46 »
Hlavně že to funguje a omlouvám se za podezdření z tak základní chyby :)
8
« Poslední příspěvek od Zopper kdy Dnes v 20:17:28 »
Boj s korupcí (ano, je to problém) je dle mého paradoxně jedním z důvodů aktuálního stavu. Dneska se kvůli tomu soutěží věci, kde by menší soukromá firma o soutěži ani nepřemýšlela.

+1. Ono to má i další důsledky. Nejde jen o existenci soutěže, ale i o všechno kolem.

Cena jako hodnotící kritérium je jednoznačná, snadno popsatelná a nedá se moc zpochybnit, na rozdíl od většiny ostatních věcí. A jak úředník někde dá razítko, musí počítat s tím, že do pár let ho někdo bude zkoušet tahat u soudu. Takže zatímco většina lidí by zahrnula historii dodavatele, minulé zakázky, kvalitu, a tak dál, do hodnocení, tak úředník pořádně nemůže.

Z oprávněného strachu o vlastní kůži (1) tedy úředníci na všech úrovních dělají zakázky tak, aby co nejvíc firem vyřadili už dopředu nějakou kvalifikací i tam, kde to není nijak cinknuté úplatkem nebo chystané pro jednoho dodavatele. Prostě co nejvíc to nastavit na kvalifikačních kritériích a doufat, že z toho nebude průšvih, kdy to vyhraje zcela neznámá firma bez dosavadního obratu a s majitelem na nějakých ostrovech, protože nabídla poloviční cenu oproti ostatním, která následně dodá nepoužitelný projekt, nebo zkrachuje bez výsledku...

(1) Viz třeba jak dlouho trvalo - 9 let - u Vlasty Parkanové v kauze CASA, než ji soud osvobodil. I odškodné dostala, ale kariéru a pověst má zničenou.
9
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 20:13:12 »
Tak jsem na to prisel.

ODSR je navic maskovano "W" bity, na ktere se pristupuje OWER/OWDR (pripadne cteni pres OWSR, bohuzel na primy zapis masky tam neni polozka), takze spravny kod je nakonec tento:

Kód: [Vybrat]
void update_digital_out( unsigned bits ) {
    PIOD->PIO_OWDR = ~OPTO_TX_MASK;
    PIOD->PIO_OWER =  OPTO_TX_MASK;
    PIOD->PIO_ODSR = bits << OPTO_TX_OFFS;
}
10
Sítě / Re:Zbyl ještě nějaký použitelný tunnelbroker?!
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy Dnes v 19:48:30 »
Se spolehlivostí už je to horší, podle místa a výhledu na oblohu to má denně několik pár minutových nížší rychlost/packetloss/blackout problémů.

Oproti spolehlivosti Orbánlinku, který zcela náhodně a neohlášeně nefunguje třeba několik dní a nikdo nehodlá nic řešit jinak než přes doporučenou korespondenci od jednatele společnosti, to vypadá celkem lákavě...  :'(
Stran: [1] 2 3 ... 10