Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Vývoj / Re:SELECT záznamu z tabulky s diaktrikou i bez
« Poslední příspěvek od skyx kdy Dnes v 17:09:25 »
SQLite nepodporuje unaccent ako PosgreSQL treba si vypomoct funkciou,
alebo mozes pozuit extension ktora tuto funkciu doplna
https://github.com/nalgeon/sqlean
2
Hardware / Re:MacBook Air 15" vs 13"
« Poslední příspěvek od Zopper kdy Dnes v 16:53:06 »
TB dokina, ze který si vytáhneš 2+ monitory
Tady jen upozorňuju, M3 Air zvládá pouze 2 displeje celkem. Takže interní + 1 externí, nebo 2 externí, ale vypnutý interní. Pokud člověk potřebuje víc, to je Pro usecase.
3
Vývoj / Re:SELECT záznamu z tabulky s diaktrikou i bez
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 16:52:06 »
...
Jak jsem zmiňoval a bylo to i v předchozích postech, já bych se klonil k druhému uložení sloupce bez diakrtitiky, pokud by to mělo být co nejefektivnější.
Jenze tohle ti bude fungovat jen a pouze s nekolika malo jazyky.
4
Software / Re:Headless prohlížeč pro získání HTML
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 16:45:47 »
Selenium by mohla být cesta. Používal jsem to před pár lety na scraping dat z webových stránek, co se renderují dynamicky a dlouho jsem s tím nedělal.
Nicméně Selenium má různé drivery (pro Gecko prohlížeče, Chromium atp.), browser buď už je spuštěný a běží v headless režimu, nebo se on-demand spustí. Jde za to pak tahat z různých jazyků, prostředí (Java, Python, C#.. JS).
Jsou tam různé funkce, včetně screenshotu.
5
Bazar / Prodám Zyxel ZyWALL USG 110 Unified Security Gateway
« Poslední příspěvek od Carl Burrel kdy Dnes v 16:24:20 »
Prodám ZyWALL USG 110 router/gateway/firewall. Nahrán poslední dostupný firmware
V4.73(AAPH.2). Cena 2000 Kč
6
Software / Headless prohlížeč pro získání HTML
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 16:22:39 »
Chcem nacitat webovu stranku a spravit z nej preview tym, ze si vytiahnem z html meta tagy. To robim aktualne programovo, problem su ale progresivne stranky, ktore nemaju realne ziadne html a vsetko riesi javascript. Takze potrebujem pouzit headlses browser ktory stranky nacita, spusti javascript a vytiahne mi vyrenderovane HTML, ktore mozem spracovat.

Ako na to? Na webe je o headless prehliadacoch paradoxne dost malo informacii. CLI prehliadacov neponuka ziadne informacie a najst niekde informacie o cli vlajkach a moznostiach cli je skoro nemozne.

Viem si napriklad spravit screenshot s chrome alebo ulozit stranku ako pdf ale neviem ako spravit to co popisujem.
7
Bazar / Prodám Zyxel ZyWALL USG 100 Unified Security Gateway
« Poslední příspěvek od Carl Burrel kdy Dnes v 16:20:44 »
Prodám ZyWALL USG 100 router/gateway bez zdroje. Je třeba zdroj 12V/2A. Nahrán poslední dostupný firmware 3.30(AQQ.7)ITS-WK48-r74988. Cena 400 Kč
8
Hardware / Re:MacBook Air 15" vs 13"
« Poslední příspěvek od barnstormer kdy Dnes v 14:57:49 »
Mám od prosince 15" a je to myslím ideální volba. 24GB RAM a 500GB HDD, superspokojenost. Výkon super. Musím dodat, že je to můj první mac, doposud pouze win a linux.
9
Studium a uplatnění / Re:Kde ako ajťák žiť?
« Poslední příspěvek od uwe.filter kdy Dnes v 13:28:42 »
Jak se, prosím pěkně, hodnotí, že diskuze už proběhla? Že zrovna v tuhle chvíli už nikdo nepíše nic víc k tématu, ale rozjíždí se tady všemožné OT? Osobně si myslím, že k tématu se dá napsat ještě mnoho, jen se tu buď teď nikdo se zkušenostmi nepohybuje, nebo je tím bahnem znechucen a nemá chuť se o to podělit.
10
Studium a uplatnění / Re:Kde ako ajťák žiť?
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 13:23:49 »
Tohle všechno je ale přece strašně relativní.

Jestliže diskuse už proběhla, máme se rozejít, a jít domů? Opravdu nemůžeme přirozeně diskutovat příbuzná, či zcela odlišná témata, nebo jen tak tlachat o ničem? Komu to vadí?
Stran: [1] 2 3 ... 10