1
Hardware / Re:redukce usb c na usb a
« Poslední příspěvek od Ondřej Caletka kdy Dnes v 09:50:16 »Mám čtečku které má na konci kabelu usb c konektor a k němu páskem přidělanou sundávací redukci na usb a. Jsou tam i šipky naznačující správnou orientaci - což úplně nechápu, protože jsem si myslel, že u usb c je orientace jedno.Pasivní redukce se zásuvkou typu C jsou specifikací USB zakázané, protože umožňují uživatelům sestavit nebezpečné kombinace, například konektor A - zásuvka C - kabel C - C - zásuvka C - konektor A. Navíc tu i problém funkčnosti, vzhledem k tomu, že konektor typu C má 4 SuperSpeed linky, zatímco konektor typu A má jen dvě, funguje rychlost SuperSpeed jen v jedné orientaci konektoru. Něco málo jsem k tomu psal v článku o přenosných monitorech.
Můžu použít tuhle redukci k jinému usb c kabelu (jiné čtečce) bez obav, nebo tím můžu něco odpálit?Velice pravděpodobně ano. Pravděpodobně neexistuje víc způsobů, jak redukci A-C zapojit, takže redukce bude nejspíš fungovat univerzálně. Jen bych pro jistotu nezkoušel výše uvedená nebezpečná zapojení.