Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Vývoj / Re:Vizuálně skrytý údaj na webové stránce
« Poslední příspěvek od Filip Jirsák kdy Dnes v 14:54:26 »
Ne.

Můžete však na stránku umístit viditelný údaj, který však bude pro lidské oko nepostřehnutelný. Tomu se říká steganografie.
2
Vývoj / Arduino - dálkové ovládání s plovoucím kódem
« Poslední příspěvek od vesterna12 kdy Dnes v 14:11:49 »
Zdravim,
neresil nekdo ovladani Arduina klicenkou s plovoucim kodem?
Nesdilel by nekdo kod, pripadne model pouzite klicenky?
3
Virtualni ethernet je imho zalezitost Intelovych cipu/driveru pro TBT, na USB4 nic takoveho ve standardu neni?

Pokud by USB4 umelo PCIe NTB, tak pak existuji reseni ktere takovou sitovku postavi nad NTB/RDMA, napr v linuxu to existuje ("NTB virtual ethernet device"):
https://events.static.linuxfound.org/sites/events/files/slides/Linux%20NTB_0.pdf

A pokud by to nemelo byt po NTB/PCIe, tak nema USB3 nejaky specialni P2P rezim, kdy se propoji dva Type-A porty krizenym kabelem? To by mohlo v TypeC jet pak rychleji.
4
Software / Re:Linux mi nepřehraje nic z Canal+
« Poslední příspěvek od Tonda kdy Dnes v 13:33:56 »
Pokud tam CDM jsou, tak budou určitě fungovat některé ostatní služby jako třeba iVysilání, Spotify, NetFlix atp.
Jestli pak v tomhle stavu Canal+ nepojede, tak podle mě smůla, protože je nejspíš zapnuté právě to VMP.
Jo, mám ve Virtualboxu aktuální Ubuntu LTS, ve Firefoxu zapnuté DRM, stránka s pluginy vypadá jak na tvém screenu, iVysílání, Telly i Max funguje, Skylink dává přesně stejnou chybu jako zakladatelce - W823
5
Chci spojit dva počítače přes USB-C4 port a vytvořit mezi nimi point to point LAN.  OS je Win 11 ročník 23.  Vletím do problematiky takhle přímo. Po spojení se mi v ncpa.cpl neobjeví nové síťové rozhraní? Zkoušel jsem thunderbolt 3 kabel a dva plnohodnotné USB-C kabely.
Je třeba něco povolit v UEFI? Nebo nainstalovat driver? Nebo musí USB port mít přímo podporu síťování? (Jako se rozlišuje obrazový výstup, vyšší napájení nad 15W) , porty obou počítačů umí i DP Alt mode. Je potřeba driver?
Architektury jsou Zen4+

Jakou uvidím linkovou rychlost a jaká rychlost bude skutečně dosažitelná přes USB4? Například v OS X thunderbolt adaptér měl 10Gbps.
6
Sítě / Re:SMB client - multichannel support
« Poslední příspěvek od MiroslavPragl kdy Dnes v 12:00:47 »
Nepomohlo by nastavit statické routy? Třeba takhle (za eth0 a eth1 si dosaďte svoje názvy síťovek):

Dik, trochu me to bude iritovat (na dhcp klientu...), ale za pokus to stoji! Hlavne bude solidni dokumentace v pripadnem bugreportu

Nicmene trochu to jde proti failoveru, i kdyz v mem pripade je opravdu prioritou rychlost. A zase: failover je take tragedie, vytahl jsem kabel z 1. sitovky a cekal az smb client pochopi a zacne pouzivat druhou ... a cekal .. a cekal :(

MP
7
« Poslední příspěvek od redustin kdy Dnes v 11:52:20 »
Zajímavé informace, díky!
8
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 10:46:36 »
Michale děkuji ti. Mám tam vše a vše zapnuty. Jak ve Firefoxu tak i v Chrome.
Bohužel. Nedá se nic dělat. Jdu dát T-Mobilu výpověď z Magenty TV.  ;)
Všechno ostatní mi jede. Já se jen občas mrkla na nějaký film protože ta nabídka je tam fakt dobrá.
Ale kvůli nějakymu kanálu plus určitě nebudu dávat na MMPC znovu Windows.

Není vůbec zač, tohle je bohužel problém, co nemá snadné řešení.. Z pohledu poskytovatelů je to minoritní desktop platforma s obrovským množstvím nejrůznějších konfigurací a ty restriktivnější DRM jsou často nasazovány i z popudu vlastníků práv (z mé zkušenosti se to třeba extra řeší u živých sportovních přenosů, což může mít souvislost i tady, tím že Canal+ Sport vysílá Premier League a ta intenzivnější ochrana může být pak použitá i pro Canal+ na filmy/seriály).

Jak už tu zaznělo, nejlepší řešení pro nejširší kompatibilitu s různými VOD službami je teď opravdu asi SmartTV buď s Android/Google TV nebo třeba Samsung TV s Tizenem, případně ta krabička jako samostatný přehrávač, co se zapojí do jiné televize přes HDMI (něco s Androidem nebo např. AppleTV).
Není to jen o tom, že se to vůbec běží, ale třeba i o kvalitnějších streamech s vyšším rozlišením, které pak zas kvůli slabšímu DRM některé VOD služby úmyslně nepouští do webových prohlížečů, a to ani na Windows nebo Macu.
Mám teď třeba HBO Max, AppleTV+ (střídám různé služby podle toho, co mě zajímá, někdy to nechám třeba jen měsíc) a v těch nativních aplikacích je to na TV nebo monitoru s vyšším rozlišením oproti prohlížeči nesrovnatelné.
9
/dev/null / Re:bitcoin pozor je cas nacasovat prodej
« Poslední příspěvek od ssdcorrupt kdy Dnes v 10:37:41 »
https://youtu.be/yn7EBnZAsto?si=k0FWx6oCVCQf4pZ_

mozna schvali zakon o bitcoinovych rezervach. 5% celkoveho btc behem 5 let. tomu rikam FOMO...
10
Sítě / Re:SMB client - multichannel support
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 10:16:57 »
A proc to proste neupgradnes na 10G/25G ?
5 sitovek a 5 kabelu je lepsi nez 1x 25G, to da rozum, ne?  ;D Cela tahle diskuse me pobavila, linuxovy klient proste multichannel nepodporuje.

Jasně, že upgrade síťové infrastruktury je možnost. Proto jsem taky na začátku psal, že jsem to CIFS z Linuxového klienta předtím prakticky nesetkal. Buď tam byl rychlejší ethernet, nebo kombinace LACP bonding na serveru (a víc klientů).
To ale neznamená, že je to k ničemu a nemá smysl to řešit. Pořád můžeš mít třeba v síti hardware, co má fixně dva pomalejší porty (např. malý NAS s 2x1GbE nebo dneska i 2x2.5/5GbE) a pokud má protistrana dostatečnou konektivitu, je škoda toho nevyužít.
Stejně tak se dá otevřít víc kanálů na server i v případě jednoho rychlého připojení s RSS, protože to na serveru pomáhá rozkládat zátěž na více jader CPU (což může být bottleneck zvlášť na 25/50/100 GbE).

Jinak jsem rád, že tě diskuze pobavila, ale závěr je nesmysl. Kdyby to [em]prostě[/em] nepodporoval, tak vůbec nemá podporu toho SMB3 rozšíření. Jak jsem psal, v tom testovacím prostředí jsem agregaci rozběhl oběma směry, akorát bohužel s podmínkou různých subnetů na serveru.
Takže mi to bohužel nepřijde až tak prosté.
Stran: [1] 2 3 ... 10