Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Server / Re:Kto poskytuje VPS v najviac datovych centrach po svete?
« Poslední příspěvek od petrcze01 kdy Dnes v 21:15:55 »
Vultr?
2
« Poslední příspěvek od alex6bbc kdy Dnes v 20:34:27 »
Když jsem před pár lety potřeboval levně zajistit dobré pokrytí po celém světe, tak mi vyšel nejlepší DigitalOcean.

digitalocean zni jako geocities 😁
3
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 17:46:01 »
DO je sialene drahy(dnes tpyicke pre vsetky americke hostingy). Zatial viem len o pq.hosting a contabo.
4
Hardware / Re:Upgrade PC nebo to nemá smysl?
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 17:41:42 »
Teď jsem koupil 32GB DDR4 3200/dualrank za 1000 Kč (2x16).
Proč? Protože za litr.

To by mi přišlo jako super upgrade.
Co s tou starou ramkou? Prodat.

GPU? Třeba 3070 TIka za 5k :-D
5
« Poslední příspěvek od JanBenicek kdy Dnes v 17:41:23 »
jelikož si myslím že zdroj by to již nedal

S uváděným CPU bych se až tak nebál, že by to zdroj s 7800XT nedal. (pochybuji že GK půjde přes 300W a ten CPU taky nežere až tolik, navíc prakticky nikdy nebudeš mít plnou zátěž na GPU i CPU najednou)
Obvykle dávám do PC zdroj slabší než je doporučeno u GK a vždy mi to vychází, když v plné zátěži měřím spotřebu na zásuvce, tak bývám v klidu. (Aktuálně mám Ryzen 7950X s RTX 4070 a v plné zátěži obou komponent na zásuvce nejdu přes 500W, přičemž mi pár lidí pravilo že to bude běžně žrát přes 500W)

Ve výsledku bych tam osobně hodil tu GK a fungoval dál. CPU bych nevyměňoval pokud bych nechtěl jít do aktuální generace.
6
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy Dnes v 17:33:06 »
Podle mého kouzlo X3D nespočívá primárně v multithread zátěži (ačkoli ta průchodnost se v multithreadu jistě podepíše - viz dále). Mimochodem oba procesory mají stejný počet jader a vláken. Při porovnání 5700X3D vs. 5700G se míchají dvě věci: X3D je níž taktovaný, ale zato má 96 MB L3 cache. Géčko má "jenom" 24 MB L3 cache, zato vyšší základní takt i max turbo (a míň žere).
Našel jsem na TomsHardware obrázek, jak vypadají na obou procesorech latence L3 asi podle velikosti "pracovní sady" nebo co. Pozor, osa X je logaritmická (o základu 2). V tom okénku mezi oběma křivkami je rozdíl v latencích přístupu k datům zhruba o řád (12 vs. 100 ns). Taky ta L3 cache bude mít vyšší hrubou průchodnost než DRAM: X3D má mít 2 TBps, dva kanály DDR4 3200 dávají asi 51 GBps. Pokud je Váš workload omezený latencemi a průchodností přístupu k paměti, a trefí se do toho sladkého rozpětí mezi 24 a 96 MB (nejlépe těsně pod 96 MB), naměříte veliký rozdíl výkonu ve prospěch X3D. V opačném případě naměříte rozdíl ve prospěch CPU s vyšším taktem. Mimochodem tyhle dva procesory jsou zřejmě sweet spot taky v latencích mezi jádry navzájem (asi 18-20 ns, každé jádro s každým). Což je užitečné zase pro jiný specifický workload...
7
« Poslední příspěvek od bmn kdy Dnes v 17:32:54 »
Když jsem před pár lety potřeboval levně zajistit dobré pokrytí po celém světe, tak mi vyšel nejlepší DigitalOcean.
8
Bazar / Re:Prodám 3x 4TB HDD
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 17:28:12 »
Kolega někde kupuje 4TB disky po 500 Kc a 6TB po 800 Kc, nájezdy cca taky 5 let. Když tak přepošlu kontakt.

A 2TB disky má myslím i nějaké na pověnování...
9
Server / Kto poskytuje VPS v najviac datovych centrach po svete?
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 17:24:25 »
Mimo cloudovych poskytovatelov ako google, amazon, microsoft, oracle...
10
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 16:06:42 »
Naprosto drtiva vetsina games dava lepsi vysledky pri vyssim singlecore vykonu. Pokud bys mel vic nez rekneme 8 jader, dost pravdepodobne budes mit problem najit takovou, ktera je vubec nejak vyuzije. Jakkoli je to prasteny a prave gamesy jsou typicky paralelizovatelny velmi dobre.

Tech par vyjimek pak typicky sice sezere vse co jim das, ale vysledek tomu nijak neodpovida.
Stran: [1] 2 3 ... 10