Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Odkladiště / Re:Web - kdy je přepínač ON a kdy OFF
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 23:06:17 »
Zvyraznene = Ano
Bezne s timto switchem problem nemam, tady je pouze nestastne zvolena zvyraznovaci barva cervena, ktera je obecne Stop/Zapor, logicke by bylo pouzit zelenou barvu, nebo jakoukoliv jinou nez cervenou (ci cernou/sedive) pokud by webmistr chtel snad susenkovac ladit barevne s webem ;⁠-⁠)
2
Hardware / Re:Relativně přesné RTC
« Poslední příspěvek od CFM kdy Dnes v 22:40:10 »
Ještě mě napadá, zda by nešlo využít LoRaWAN? Ve specifikaci je beacon po 128s, který obsahuje čas. Nedají se takové zprávy pasivně poslouchat z LoRaWAN od ČRA či The Things Network?
3
Sítě / Re:Po připojení do LAN se nastaví brána 0.0.0.0 a nejde změnit
« Poslední příspěvek od lukovic79 kdy Dnes v 22:12:08 »
Vůbec to nepracuje na cloudu. Je to jen takový doplňek u tohoto zařízení k ničemu. Nemá tolik funkcí. A web editor to je úplně mizerný program.

Pokud mas kabel z pocitace zapojeny to toho kramu, a nemas na tom pocitaci zadnou dalsi sit (ani wifi) tak proste zadnou GW mit nebudes. Nedava to zadnej smysl.

Jestli je to to co sem nasel (https://www.siemens.com/cz/cs/products/automation/systems/industrial/plc/logo.html) tak je to nejaka cmoudova vec, a tudiz je dost dobre mozny, ze to bez internetu fungovat nebude vubec, nebo to minimalne budes muset pres ten cmoud nejak aktivovat.

Tzn ty potrebujes tu vec nepripojovat kabelem k pocitaci, ale musis to pripojit k nejake te internetokrabce kterou doma mas, a pokud nema dalsi volny konektor, tak si holt musis poridit switch.
4
Odkladiště / Re:Webdesign - funkcia vs forma
« Poslední příspěvek od mikesznovu kdy Dnes v 22:09:32 »
bez adblocku a noscriptu ... dneska to vypada mnohem hur.
Łaťka se posunula ještě  viac hlubsiej. Kolikrát stačí i letmo projít  3 metry od 20" monitoru a už na dálku s něj smrdí reklamy
5
Sítě / Re:Po připojení do LAN se nastaví brána 0.0.0.0 a nejde změnit
« Poslední příspěvek od lukovic79 kdy Dnes v 22:09:29 »
Bohužel ani přes wifi router na domácí wifi to nejde. Jakmile se připojím přes wifi a pokusím se připojit, tak se stane to samé. Nastaví se výchozí na nuly a přestane vše fungovat. Přijde mi to jako kdyby si počítač zjistil MAC a zablokoval. Pak to hlásí chybu ip adres. A přitom na wifi mám automatické přidělování.

Pokud mas kabel z pocitace zapojeny to toho kramu, a nemas na tom pocitaci zadnou dalsi sit (ani wifi) tak proste zadnou GW mit nebudes. Nedava to zadnej smysl.

Jestli je to to co sem nasel (https://www.siemens.com/cz/cs/products/automation/systems/industrial/plc/logo.html) tak je to nejaka cmoudova vec, a tudiz je dost dobre mozny, ze to bez internetu fungovat nebude vubec, nebo to minimalne budes muset pres ten cmoud nejak aktivovat.

Tzn ty potrebujes tu vec nepripojovat kabelem k pocitaci, ale musis to pripojit k nejake te internetokrabce kterou doma mas, a pokud nema dalsi volny konektor, tak si holt musis poridit switch.
6
Sítě / Re:Přepínání rychlosti routeru
« Poslední příspěvek od mikesznovu kdy Dnes v 22:06:54 »

Zažil jsem taky pár situací, kdy dva gigové porty proti sobě měly jenom dva páry (1+2, 3+6) takže auto-nego proběhla, domluvili se na gigu, a to se pak nespojilo. A prostě zůstal link down.
Asi tohle je nějaký popsaný "failure mode" té autodetekce, ale  na to už taky prý existuje rovnák (už nějak dlouho)
7
Software / Re:Jak v Chrome uložit POST data s přílohou?
« Poslední příspěvek od mikesznovu kdy Dnes v 22:03:34 »
chrome ývojářských
tak ono je to uplně jedno, protože ten fašistický chrome kvůli hsts nenabízí možnost Pokračovat. (Nebo možná s nějakými flagy, ale to bych musel restartovat brouser a to už by data byly fuč)
8
Software / Jak v Chrome uložit POST data s přílohou?
« Poslední příspěvek od mikesznovu kdy Dnes v 20:51:54 »
seu se s tím 15 minut, jak v chromu udělám, s vývojářské konzole abych viděl (třeba aspoň prvních 4095 znaků) POST dat ? v payload , pokud formulář je MULTIPART, tak vidim jen action (defacto jen url na jakou se odesílá) body je nikde. a text co jsem odeslal taky nikde a zpět nepomůže.

zkoušel jsem v tom řádku pravé tlačítko myši, copy as fetch, copy har, copy all ass, ale celé je to v ass, protože se sice zkopíruje json, ale payloady tam chybí.

jsem otrlý a když se to podělá, tak nahodim i  www server a do hosts dám a záznam pro danou doménu tohoto serveru, který mi dumpne. Ale podělaný windows nebo chrome asi drží hosts záznam jako h*** košile

tedy se nabíí otázka, je nějaký normální postup , jak při vývojářských nástrojích, když jsem i shopen zkreplikovat POST akci, nějak tam v tóm chrómu viďét ty pos*lané data?
9
Server / Re:Ako spraviť noreply e-mail?
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 20:45:29 »
...
Je jezke videt ze sem chodej lidi, ktery vubec netusej, jak spameri fungujou.

Vis proc (velmi dobre) funguje greylist? Protoze spamer ti kasle na jakykoli overovani toho jestli ten mail existuje nebo ne. Jemu je to uplne burt. Jemu jde o to aby odeslal miliardu mailu za minutu, a je mu sumak jestli se jich doruci milion a z toho milionu se najde jeden kterej na to klikne. To mu bohate staci (a ono se jich doruci i oklipe radove vic, specielne kdyz nekdo pouziva domenovej kos).

Ono se to totiz ... nevyplati vis? Presne na tom je ten greylist zalozenej.
10
Odkladiště / Re:Web - kdy je přepínač ON a kdy OFF
« Poslední příspěvek od B.H.L. kdy Dnes v 20:43:09 »
Díky za odpovědi.

Trochu tuším, že kulička doleva tady znamená NE a kulička doprava ANO.
Ale zápasím s tímhle přepínačem všude možně, tak jsem doufal, jestli na to není nějaký jednoduchý pravidlo.

Jestli tohle nastavení stránky respektujou, to je na úplně jinou debatu, do tý se pouštět nebudu (ale Vy se nenechte se rušit  ;D).
Stran: [1] 2 3 ... 10