Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Po připojení do LAN se nastaví brána 0.0.0.0 a nejde změnit
« Poslední příspěvek od nonius kdy Dnes v 21:30:32 »
Předpokládám, že adresy a masku nastavujete přes displej toho zařízení (LOGO) a ve Windows máte nastaveny napevno ty adresy a masku.
Když to zařízení připojíte, tak se změní pouze adresa brány na počítači nebo také jiné adresy na PC nebo na LOGu?
Ping funguje na kterou adresu?
Když to připojíte k jinému počítači nebo spustíte na počítači Live distribuci Linuxu, co se stane?
2
Sítě / Re:Přepínání rychlosti routeru
« Poslední příspěvek od Jan Peterka kdy Dnes v 20:49:57 »
Zdravím tak mám vyřešeno. Objednal jsem si : https://www.wimo.com/en/iso-plus což jsou dvě krabičky sloužící ke galvanickému oddělení. Cena byla pro mě vyhovující. Jsou k tomu i dvě krátké propojky. Asi o 1.5m jsem zkrátil přívod od isp a před stěnu jsem dal do lišty jednu z krabiček a před ni tu dodanou krátkou propojku a na ni 5 nacvakávacích feritů. Před router druhou krabičku a na propoj taky ferity.  500 Mbbs jede a při spuštěném generátoru není audio/video ve streamu vůbec rušené.  Díky všem za rady.
3
Software / Re:Komprimace do tar s datem a časem
« Poslední příspěvek od Le_Ze kdy Dnes v 20:45:33 »
Už to mam ve skriptu a funguje, takže vyřešene.
Děkuji
4
Desktop / Re:GNOME sebere stisk klávesy
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 19:22:18 »
Kdybys jel na X11 zkusil bych unclutter co schovava mys kurzor po uplynuti casu a/nebo stisku klaves, jestli by to nebyl workaround + bonus to schovavani...

Na Waylandu by to mozna mohl umet jeho modul "hide-cursor" (nezkousel/nemam, jen to na me vypadlo z google)
5
Software / Re:Komprimace do tar s datem a časem
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 19:19:38 »
Davat do cronu oneliner je opravdu jen pro toho kdo si to dokaze (a chce/potrebuje) odladit, takze to dej do skriptu jak uz zaznelo (sam si to casto dam do skriptu i presto ze oneliner bych odladil, prave proto ze ve skriptu je to snadnejsi a hlavne pripadne rozsireni funkce neznamena zbyecne znovu komplikovane ladeni)
6
Software / Re:Raspberry - systemové logy
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 19:16:02 »
Syslog implementations such as syslog-ng or rsyslog
may be installed side-by-side with the journal and will continue to function
Ubuntu sice uz nekolik vydani ma journald, nicmene zaroven ma stale (i v 24.04) predinstalovan rsyslog, takze bych zkusit (na tom RPi s ~Debianem) doinstalovat ten, pokud chces vratit zpatky i klasicke logy...
7
Hardware / Re:Relativně přesné RTC
« Poslední příspěvek od Atlantis Atlantis kdy Dnes v 19:05:38 »
HDO není přesné vůbec - ten signál nízký/vysoký tarif se přenáší několikrát a ne vždy se ten přijímač u elektroměru chytne napoprvé. Lítá to sem a tam - minuta sem, minuta tam, někdy může být teoreticky i úplně mimo harmonogram (pro nutnou stabilizaci sítě například).
8
Sítě / Re:Jaký switch pro domácí síť?
« Poslední příspěvek od MarekG kdy Dnes v 19:01:05 »
Ahoj,

ja používam Zyxel GS1900-24 a GS1900-8HP. Zatiaľ s oboma maximálna spokojnosť. Spotrebu netuším akú majú, ale sú bez ventilátorov a majú nízku hĺbku, čo bola pre mňa kritická vec, nakoľko mi elektrikár naťahal kabeláž do racku cez rack a nič hlbšie mi tam nevojde. Ani jeden z tých switchov nie ne 16-portový, ale určite robia aj taký. Manažment uspokojivý, podporuje všetko, čo som potreboval.

Marek

9
Sítě / Re:Po připojení do LAN se nastaví brána 0.0.0.0 a nejde změnit
« Poslední příspěvek od CFM kdy Dnes v 17:36:30 »
Jako souhlas, že srozumitelnost popisu problému není nejlepší. "DHCP automaticky" funguje asi jen proto, že na kartě "Alternativní konfigurace" někdo dřív zadal adresu 192.168.0.1/255.255.255.0. V opačném případě by po timeoutu DHCPčka, které tam jak už bylo naznačeno není, WIN sáhl po autoconfig adrese 169.254.x.x/255.255.0.0. Dále s výchozí bránou to opravdu nesouvisí, když se bavíme o přímém propojení dvou hloupých krabiček. Navíc dávat jako bránu svou vlastní IP je taky dost podviné (a možná to může působit i nějaké potíže).
Pokud se nastaví manuálně IP a maska ze stejné sítě pro WIN i PLC a stále to nefunguje, tak by mohl být problém ve WIN firewallu. Konkrétně myslím ten výběr "domácí/firemní/veřejná síť". Zmíněná dříve připojená a fungující PLC možná spadnou do jiného profilu než ty nefungující, protože je považuje za jinou síť. Takže možná zkusit vypnout firewall pro všechny profily, zda se něco změní. Případně zkusit na jiném (jinak rozvrtaném) PC.
10
Hardware / Re:Proč se zapíná soundbar?
« Poslední příspěvek od Martin Mlynář kdy Dnes v 17:22:07 »
Řešil jsem něco podobného s televizí  ;D nakonec jsem vypozoroval, že v protějším paneláku má někdo tv od stejného výrobce a když ji zapínal/vypínal dalkacem, občas to chytla i ta moje  ;D

Kup sousedovy jiny soundbar nebo okna přelep alobalem  ;D
Stran: [1] 2 3 ... 10