Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:Stavba vlastní PowerWall
« Poslední příspěvek od Exceptions kdy 01. 03. 2025, 21:50:19 »
a když už si najdeš správný průměr, zjistíš, že se ti ten kabel prostě pěkně odpařuje a jakmile je spoj trochu volný (to může vzniknout i špatný dotažením), oheň je na světě.

Tahat 200A delší dobu je prostě doma nesmysl. Riziko je příliš vysoké, vždyť i elektrikáři se to specializují a každý ti to neudělá.
2
Odkladiště / Re: bugy SS7' vs bugy LTE stackz'
« Poslední příspěvek od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ kdy 01. 03. 2025, 19:47:49 »

Jako třeba tenhle útok na německé banky už v 2017?
Citace
The attackers then used SS7 to intercept and redirect mTANs - mobile transaction authentication numbers sent by banks in Germany to authorise transfers out of accounts - to their own phones.

Mohu být v klídku, když poużívám pouze režim LTE, bez 2G,3G ?

Četl jsem zase něco že  V implementcích   LTE je mraky sec.chyb. (asi na rootu dokonce link, podl. Půlrok asi) je to poněkud hutné čtení
3
Vývoj / Re:Framework Bottle pro Python
« Poslední příspěvek od CPU kdy 01. 03. 2025, 19:29:28 »

Já je znám a pro domácí srágorkování používám, protože Jinja2 je kompatibilní s mojí leností.
Ale nestrkám to přímo do netu.
Nicméně mám projekty, které potřebuji vystrčit do netu a tam si s tím může hrát každej pochybnej "Chmod", tak mě zajímalo, jestli má někdo odvahu to vyšpulit do internetu jako veřejnou apku. Protože kde je vyšpulíno, tam je dovolíno  :P
4
Vývoj / Re:Framework Bottle pro Python
« Poslední příspěvek od registrovany123 kdy 01. 03. 2025, 18:44:36 »
Vážně to považujete za bezpečné v produkci a přístupné rovnou z webu?

Není to bezpečné v produkci pro korporaci, ani Flask není, ale v mojí osobní produkci, když si něco dělám, je to více než bezpečné. Jde vidět, že sis doma ještě nikdy nic nevyráběl, protože neznáš jeden trik. Tak třeba někdy poznáš.

Asi není moc co jiného doporučit, prostě v Pythonu je Flask, Django a Bottle, není co doporučovat. A na ten Bottle jsem se právě tady ptal, jestli je v pohodě. Tak nezbývá, než to někdy vyzkoušet.
5
Studium a uplatnění / Re:Firemní PC pro práci ičaře
« Poslední příspěvek od Wasper kdy 01. 03. 2025, 17:01:51 »
To jsou tedy úplně nemístné podmínky, že chci pracovat v prostředí které mě vyhovuje.
OK then. Prakticky kazdy korporat ma vsechny mozne povinnosti a damokluv mec v podobe az procent celosvetoveho obratu, pokud se mu stane nejaky problem (utecou data...) a nedokaze pred prislusnym regulatorem dolozit, ze udelal primerene vse proto, aby se tak nestalo.

Podepisete te firme, ze v pripade zpusobeni skody Vasi vinou ji uhradite, az do (sice krajne nepravdepodobne, ale mozne) vyse miliard dolaru? A prokazate ji, ze jste schopen dostat svym zavazkum? Pak si klidne domluvte individualni podminky, jinak se obavam, ze plati "ber nebo nech byt".

ad vlastni nakladak: No a zkuste tim vlastnim nakladakem prevazet neco radioaktivniho, nebo treba jen tlakove lahve... Bud po Vas bude pozadovat tolik drahych certifikaci, ze se z toho okotite, nebo oba riskujete
6
Windows a jiné systémy / Re:Windows: co znamená příjem výstrahy o závažné chybě?
« Poslední příspěvek od NANOOK kdy 01. 03. 2025, 17:00:07 »
Tohle je obvykle problém s nepodporovanou / nekompatibilní verzí TLS. Google: schannel fatal alert 70
7
Hardware / Re:Skrytí kabelů za PC
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy 01. 03. 2025, 16:03:32 »
Tak k tomu jen dodám, že lepší UPS umí měřit spotřebovanou energii a umí často i vzdáleně spínat napájené okruhy. Tj, je to v jedné škatuli.
8
Hardware / Re:Skrytí kabelů za PC
« Poslední příspěvek od greenlinuxguru kdy 01. 03. 2025, 15:55:03 »
Díky všem za odpovědi, samozřejmě je to špatně jak to je, proto to chci předělat. Z odpovědí jsem si vzal nějakou inspiraci a udělám si projekt na reorganizaci, je tam ještě několik věcí co řeším - jako spínané zásuvky, měření energie apod., takže těch zásuvkových list stejně bude muset být několik, musím to nějak zanalyzovat, udělat plán a zkonsolidovat.

Odpovědi zde mi poslouží jako taková studnice nápadů, kudy se ubrat.
9
Studium a uplatnění / Re:Firemní PC pro práci ičaře
« Poslední příspěvek od cznarg kdy 01. 03. 2025, 15:43:18 »
Niekedy sa potom fakt nedivim ze rozne firmy neberu zivnostnikov, pretoze to co si niektori dokazu navymyslat za podmienky, by nikto s co i len prdlzenou miechou namiesto mozgu tiez neakceptoval.

To jsou tedy úplně nemístné podmínky, že chci pracovat v prostředí které mě vyhovuje.

Ked ste napriklad sofer nakladiaku, tiez si do roboty doveziete svoj nakladiak?

A víte že jako OSVČ ano? V případě že ten náklaďák mám, má technickou a splňuje podmínky pro přepravovaný náklad... Věřte mi že dokonce majitel přepravní společnosti za to bude rád.
Imho, partner dělal pro různé přepravní/rozvážkové společnosti(na IČO, typu Liftago (odnož s přepravou zásilek) ale i rozvážky jídel Foodora, Bolt food, ...). A buďto přímo vyžadovali vlastní vůz nebo si ho mohl pronajmout (ale nikdo ho nenutil). A to je právě rozdíl mezi zaměstnancem (který vůz dostane) a OSVČ (který vůz má, případně pokud to společnost nabízí, může si vůz pronajmout)
10
Bazar / Re:Prodám 2ks Fortigate FG600E firewall (HW premium support do 01/2028)
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy 01. 03. 2025, 13:52:32 »
Někdy ta cena zbytečně předem odradí.
To je asi jako napsat u inzerátu v seznamce bez fotky, že fotka někdy zbytečně předem odradí...

Já osobně na inzeráty bez cen nereaguji, protože je to často ztráta času, neboť prodávající si kolikrát myslí, že prodává zlaté pruty, zatímco má leda vysloužilý šrot. Stejně tak ani neztrácím čas zjišťováním parametrů toho, co to vlastně nabízí a jestli si mi to hodí, když cena je/může být úplně mimo moje představy.
Stran: [1] 2 3 ... 10