1
Software / Re:tsocks: všechno přímo a něco přes proxy
« Poslední příspěvek od dezo2 kdy Dnes v 12:37:26 »Staci do path pridat fallback = yes a uz to svisti.
Diky.
Diky.
V téhle kapacitě už snad ani nedává smysl kupovat klasický rotační disk.
Jak muzoum mit ty stroje spotrebu 7W, kdyz TDP procesoru (obou) je 10W? :-)Proč by nemohly? TDP původně plus minus mělo význam maximálního tepelného výkonu, později si to hlavně Intel začal vykládat po svém a stala se z toho ne moc vypovídající hodnota - nicméně to je jedno, TDP neříká vůbec nic o tom, jaký bude minimální příkon (resp. tepelný výkon) CPU, resp. jak bude CPU topit, když se fláká.
A to je jenom spotreba CPU. A kde je spotreba ostatnich komponent na MB? Pod 20W se nedostanes.
Pak jak znamo Intel TDP rad prekracuje 2x. Pokud ale tyto pocitace jsou chlazeny pasivne tak to narazi na thermal throtling limit a v tom pripade by CPU na TDP nedosahlo.
Ano, až na to, že to není 2,5" disk, o kterém byla v daném kontextu řeč.Mám tam 1TB disk, podařilo se mi za pěknou cenu koupit prakticky nepoužitý disk od HGST. Jakýkoliv disk s větší kapacitou znamená SMR (pokud se pletu, budu jedině rád, když mi to vyvrátíš :-)), a to odmítám akceptovat v jakékoliv podobě, pro jakékoliv použití.Napriklad tady je datasheet 24TB CMR disku od WD. 2.4TB na plotnu, 10 ploten.
https://documents.westerndigital.com/content/dam/doc-library/en_us/assets/public/western-digital/product/data-center-drives/ultrastar-dc-hc500-series/data-sheet-ultrastar-dc-hc580.pdf
U 1TB kapacity dnes nema vubec smysl resit rotacni disk. SSD je v teto kapacite za prijatelne penize a ma vyrazne vetsi vykon pri vyrazne mensi spotrebe (takze i vyrazne mene hlucne chlazeni).Viz výše.
Mám tam 1TB disk, podařilo se mi za pěknou cenu koupit prakticky nepoužitý disk od HGST. Jakýkoliv disk s větší kapacitou znamená SMR (pokud se pletu, budu jedině rád, když mi to vyvrátíš :-)), a to odmítám akceptovat v jakékoliv podobě, pro jakékoliv použití.Napriklad tady je datasheet 24TB CMR disku od WD. 2.4TB na plotnu, 10 ploten.
Zalezi co na nem je a jestli je potreba konkurencni pristup. Pokud si ale clovek sezene levne male SSD, tak lze na HDD dat ZFS file system a ten podporuje a to i za chodu pridavat a odebirat SSD disk cache zarizeni (disk).Mám tam 1TB disk, podařilo se mi za pěknou cenu koupit prakticky nepoužitý disk od HGST. Jakýkoliv disk s větší kapacitou znamená SMR (pokud se pletu, budu jedině rád, když mi to vyvrátíš :-)), a to odmítám akceptovat v jakékoliv podobě, pro jakékoliv použití.
V téhle kapacitě už snad ani nedává smysl kupovat klasický rotační disk.
Nizka spotreba, nulova hlucnost :
1. DELL Optiplex 3000 Thin Client (Intel Pentium N6005, RAM 64GB DDR4), cena cca 120 EUR
2. DELL Wyse 5070 (Intel Pentium Silver J5005, RAM 32GB DDR4), cena cca 80 EUR, Running 7W, Idle 4W
Ak chces investovat viac, tak studuj :
https://williamlam.com/2023/03/interesting-vmware-homelab-kits-for-2023.html
https://williamlam.com/2024/10/interesting-vmware-homelab-kits-for-2024.html
Mám tam 1TB disk, podařilo se mi za pěknou cenu koupit prakticky nepoužitý disk od HGST. Jakýkoliv disk s větší kapacitou znamená SMR (pokud se pletu, budu jedině rád, když mi to vyvrátíš :-)), a to odmítám akceptovat v jakékoliv podobě, pro jakékoliv použití.