Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Distribuce / Re:Raspberry Pi OS sestřeluje aplikace
« Poslední příspěvek od jauznevimco kdy Dnes v 18:38:03 »
OK, posilam si facepalm. :-)

Ty logovaci skripty v terminalu mi koncily proto, ze mely probehnout jen nejakej pocet iteraci, kterej mi v dobe vymejsleni pripadal dostatecnej - pro kratke letni noci.
Jenze ted je delka noci dvakrat takova, ze... Proto mi to konci v tak divny casy, ovsemze zcela korektne, protoze vsechny iterace probehly.

Po tomhle zjisteni jsem si udelal dalsi blbustky na pravidelne logovani /proc/meminfo a iw wlan0 link pro zjisteni, co se vlastne deje, kdy ze mi link zmizi a jestli treba nejak neklesa signal s tim, jak se fotak hejbe, nebo kyho vyra...

Zitra budu moudrejsi.
2
Nová témata / Re:10m HDMI kabel
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 18:31:20 »
To je klasicky nekonečná debata. V tom, jestli to bude chodit, hraje roli spousta proměnných. Šířka pásma (resp. rozlišení, refresh a bitová hloubka), kvalita konkrétního vysílače (source) a přijímače (sink), provedení konkrétního kabelu (tenké AWG28 vs silnější vodiče např. AWG24, stínění), ale samozřejmě také počet přechodů a toho jak pasují konektory.
Proto se můžete při hledání dobrat toho, že jeden výrobce například říká, že přímé propojení pasivním kabelem garantuje na 15 stop, a jiný říká třeba, že ve FHD to chodí i na 50 stop.
Já jak už jsem tu někde psal, tak ze zkušenosti 5-7 metrů dá ve FHD téměř cokoliv. Vyšší rozlišení a délky se bohužel musí konkrétně vyzkoušet.. může to šlapat bez problémů jako WIFTovi, nebo také bohužel vypadávat a "sněžit".

Já bych asi neřešil žádný microHDMI (což bývají většinou krátké, tenké kabely na nějaké lokální spojení), ale sehnal výkružák a pokud to půjde, tak zvětšil tu průchodku v podhledu. S normálními HDMI koncovkami je pak velký výběr různých kabelů.
Nebo pokud by se mi do toho nechtělo, tak bych tam natáhl Cat6 UTP patchcord a extender.
https://www.alza.cz/alzapower-patch-cat6-utp-10m-cerny-d12481402.htm

https://www.alza.cz/premiumcord-4kx2k-60hz-hdmi2-0-extender-na-60m-pres-jeden-kabel-cat6-6a-7-levne-d12506492.htm
resp. ten samý model u distributora:
https://www.krup.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=7681
Tenhle extender má POC (power over cable), takže stačí připojit adaptér jen na straně u vysílače.

3
Windows a jiné systémy / Re:Windows odmítá naformátovat n-tý oddíl na flashce
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 18:06:22 »
Dik za potvrzeni, za blabolis o veceh, o kterych nemas ani paru.

Ty zjevne nic netusis o pravech, o tom, ze ruznych folderu nazdilenych pro ruzny skupiny uzivatelu jsou klidne tisice a jestli se pouzije \\cosi\pepa nebo u:\pepa je (z tohodle pohledu, jinak ne)* uplne jedno, naopak, ten nazev serveru se do tech znaku pocita taky, coz samozrejme taky nevis.

*Jedno to neni, protoze jsou aplikace, ktery si sitovej disk prevedou na UNC a jiny ktery si to tak neprevedou a s UNC vubec fungovat neumej(treba MS office). A neexistuje na tyhle planete uzivatel, ktere by to umel pouzit sam bez toho pripojenyho disku.

Ad DFS ... to mi vysvetli, jak to souvisi s delkou cesty? Snad leda tak, ze zcela z cesty blabolis.
4
Vývoj / Re:Oplati se Java?
« Poslední příspěvek od registrovany123 kdy Dnes v 17:43:10 »
Na backend pro svoje vlastní aplikace používám Python a Flask, ale v práci zásadně Javu a Spring.

Python má výhodu v jednoduchosti, ale jakmile potřebuješ něco udělat pořádně, protože to bude mít 30000 řádků a víc, tak Python ztrácí.

V Pythonu se nedělá dobře typování, je pro to sice podpora, ale jakmile začneš dělat z Pythonu Javu, tak se začnou ukazovat limity toho jazyka. Pyhton se dokonce připokakynká když člověk jenom potřebuje parsovat jsony na dto objekty. Thedy si člověk uvědomí, k čemu je Jackson v Javě a proč je ta knihovna taková sofistikovaná.

A dalši věci.
5
Vývoj / Hosting pro Python alá PHP hosting
« Poslední příspěvek od registrovany123 kdy Dnes v 17:35:39 »
Potřebuju někdy udělat nějakou drobnou web aplikaci přístupnou z Internetu. Preferuju na backend Python. Momentálně mám 2 metody:

1. Dát to do AWS EC2 jako Flask
2. Dát to do AWS jako Serverless

Obě mají nevýhody:

Ad 1) Nejstandardnější řešení, ALE, musí člověk jednou za čas udělat SSH do kontejneru a vyřešit admin věci, plus platí paušálně penzíza každý měsíc
Ad 2) Jednou vyrobím, nasadím a pak už to běží furt (pokud tam není nějaký další poser) a platí se on-demand, jenže: Je to past vedle pasti, hotová katstrofa.

Takže jsem si vzpoměl na PHP, ve kterém jsem nikdy nedělal:

"Nebylo náááhodou to PHP celé o tom, že se na hosting server nahrál jednoduchý script, stálo to 30,- Kč měsíčně a bylo to hotovo, a já tu teď čaruju se Serverless?"

A tak si říkám, že by bylo fajn, kdyby něco takového existovlo pro Python. Prostě umístím někde svůj script a server hosting ho spustí pokaždé když je vyvolána url adresa. Plus umí to CRON pro nějaké background joby a má to přístup do nějaké DB. A bylo by fajn, kdyby se to nepřipo* z toho, že někdy použivám Pandas a Numpy.

Máte s tím někdo zkušenost?
6
Proč bych proboha dělal takový nepořádek mapování? Když už desítky let je prioritou UNC cesta, asi deset let DFS?! Když už musim mapovat shares, tak si snad pohlídám, abych v tom neměl takový šílený hokej, jak píšete.
7
« Poslední příspěvek od 𝑾𝑰𝑭𝑻 kdy Dnes v 17:29:39 »
Velice pravdepodobne ti takovej kabel nebude fungovat ani bez redukci.
… bych si dovolil označit za velice odvážné tvrzení. Mám na to standardní odpověď č. 112: Hmm, ale mně to funguje.
8
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 17:27:37 »
Velice pravdepodobne ti takovej kabel nebude fungovat ani bez redukci. Mnohem lip nejspis pochodis s krabkama, ktery to poslou po eth kabelu, kterej si pripadne nacvaknes jak dlouhej potrebujes. Jen to bude mit nejakou tu latenci navic.
9
« Poslední příspěvek od 𝑾𝑰𝑭𝑻 kdy Dnes v 17:27:32 »
Je to sice piplačka, ale taky by se nabízelo řešení jeden z těch konektorů ustřihnout a po protažení tam připájet nový. A ano, už jsem to dělal a zrovna shodou okolností na 10m HDMI kabelu (s klasickými HDMI konektory). Proto vím, že to je piplačka, ale výsledek byl úspěšný :).
Největší pakárna byla sehnat za smysluplnou cenu ty HDMI konektory. Nějaké mi zbyly, kdybych tu kravinu někdy opakoval :D.

No, anebo risknout třeba Allegro apod.
10
Server / Re:Hledám službu pro zálohování s rsync
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 17:24:32 »
To mas easy, za penize by to bylo drahy a zadarmo by se ocekaval support 24/7 s reakci do 5ti minut.
Stran: [1] 2 3 ... 10