Zbytečně si to ...
Můžete dát nějaký příklad té kamery?
Používám více řad, ale mám tu po ruce C500 Pro (tato je spíše pro stropní vnitřní nasazení).
Spotřeba a testování pří teplotě 22°C, produkce tepla kamery či zdroje na základě okolní teploty neměřitelná
- 2,5w za světla
- 3,8w za tmy
- 2,1w sleep mode
Pokud to vezmeme průměrem 3,3w tak (3,3x24)x365=28,908kW Pří ceně 6Kč/Kwh > 28,908x6 = 173,448 Kč/rok při nepřetržitém provozu.
Já je spíše používám jako senzor pohybu, který pak odešle záznam při změně. Výhoda je její možnost otočení, naklopení do místnosti a pak i následná možnost automatizace. Ta funkce sleep je spíše pro dobrý pocit že Vás něco nesleduje pokud jste doma.
Důležité je, když pak provádím náhodnou kontrolu tak jsou všechny kamery ihned aktivní.
Pokud by jste chtěl ji natvrdo odstavit od proudu a tam by již byla potřeba Wifi zásuvka (vlastní spotřeba zásuvky cca 0,5w) ale to nedoporučuju. Podle mě to tu kameru odpraví (vyp/zap natvrdo 700x) za rok, navíc se po každém odpojení od proudu bude kalibrovat.
V takovém případě bych toto řešení pak neprováděl a zvážil bych tu fotopast viz: hungarec / kopevi2 , která je navržená na zasílání občasné foto/video na baterku. Pro lepší přehled venku je však ta solární viz. ekimmo určitě vhodnější.
Záleží na vaší preferenci co je důležitější. Neustálý dohled a přístup k natáčení nebo 2 fotky za den pouze jako orientaci? Obojí má svůj význam tak si vyberte co se Vám více hodí. Dejte sem pak výsledek kdyby se Vám něco osvědčilo.