Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Desktop / Re:Vertikální taskbar v linuxu - přechod z Win
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 15:07:41 »
[...]Ještě jsem zahlédl zmínku o appletu xfce4-appfinder (osobně nepoužívám) který obsahuje seznam aplikací a hledací řádek. Dá se třeba namapovat na klávesovou zkratku. [...]
v Xubuntu (mozna i jinde, ale pres 15let uz pouzivam vzdy/vsude prave to :-) je to prednastavene:
ALT+F2 - Vyhledavac aplikaci oholenej jen na zadavaci pole
ALT+F3 - Vyhledavac aplikaci vcetne zobrazeni kategorii a seznamu aplikaci

EDIT: ale v podstate to nepouzivam, vystacim si s zmacknutim "Super(Win klavesa)" zacnu psat a Enter (pri pouziti (uz mnoho let je v Xubuntu default) WhiskerMenu jako "Start".... v Debianu tusim jeste pred par lety nebyl WhiskerMenu vychozi, ale bylo tam to "Nabidka aplikaci" se stromeckem bez vyhledavaciho pole (ala W95)
2
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy Dnes v 15:02:46 »
Nejsem si jistej, jestli tady zaznělo: v XFCE ten taskbar (dle přání svislej) nemusí být jedinej "panel". Prográmek, který ho realizuje, tj. "xfce4-panel", umí panelů ukázat víc. Třeba Debianí XFCE je z výroby nastaveno tak, že má jednak taskbar, jednak samostatný menší "launcher panel". Takže panely dva. Může jich být i víc, prostě v konfiguraci panelu kliknete na tlačítko |+| vedle listboxu s výčtem stávajících aktivních panelů. Panely mohou být jednotlivě každý podle svého přilnuté k některému okraji (svisle či vodorovně), můžou se za ten okraj automaticky schovávat, nebo může být panel i volně plovoucí/posuvný: kam ho zrovna zaparkujete, tam ho najdete.

Takže třeba pokud chcete mít co nejvíc místa na taskbaru pro běžící aplikace, vyrobte si druhý "launcher panel", na který naskládáte spouštěcí ikonky. Počet řad a velikost ikonek se nastavují dvěma prvky v konfiguraci (per panel), velikost ikonek spojitě počtem pixelů (ikony škálují plynule).

Ještě jsem zahlédl zmínku o appletu xfce4-appfinder (osobně nepoužívám) který obsahuje seznam aplikací a hledací řádek. Dá se třeba namapovat na klávesovou zkratku. Zmačknete zkratku na klávesnici, vyskočí okno appfinderu, začnete psát co hledáte, nakonec třeba klikem výběr.
3
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 14:58:02 »
Zdarvim,
opet zvazuju prechod na Linuxovy desktop a jako vzdy mne odrazuje omezena moznost konfigurace taskbaru.
jsem fosil a od Win 95 pouzivam porad stejnej layout.
Uz jsem nekolikrat zkousel ruzny windows managery, ale i kdyz nektere lze nejak konfigurovat, to co ve win jde snadno, zadnej neumel.

Nutne potrebuju:
  • vertikalni, tak palec siroky taskbar locknuty na prave strane
  • Ekvivalent Quicklunch ... male iknoky vice radku, vice sloupcu
  • List tasku, mele ikony, co nejvic textu, zadne groupovani
  • A dole pak nejaky statusy, prepinani klavesnice a datum,cas.
Znate nekdo reseni?

Tak to seš kámo v háji, pokud si nevybereš třeba xfce co má něco na ten způsob v základu, tak ve W11 už vertikální taskbar od posledních aktualizací nastavit ani nejde. 

4
Vývoj / Re:Bind socketu na konkrétní síťovou kartu v C
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy Dnes v 14:25:25 »
On ten nápad, připojit jeden stroj do jednoho subnetu a jedné L2 sítě dvěma a více porty, buď kvůli redundanci (failover) nebo dokonce kvůli load balancingu, ten je velmi intuitivní, pochopitelný a starý. Na konkrétním hřejivém lidském příběhu mi v tomto případě až tak nesejde. A jestli se tazateli podaří Linux k tomu přemluvit, tak má u mě palec nahoru :-)
5
Odkladiště / Re:Není toto únos dialeru v Androidu?
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 14:19:18 »
@mark42

s Xiaomi nevim, ja to pouzival s Nokia, Motorola a ted Fairphone5 (tam VolTE (i VoNR = ala VoLTE ale pres 5G) neni rucne prepinatelne ale aktivni rovnou, prepinac mam dostupnej jen na VoWIFI)
6
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 14:13:01 »
EDIT: postup je v podstate jak psal "František Ryšánek", a pak si pohrat podle potreby:
- hodiny na vlastni format, to moje je dle tveho:  %H:%M %n %A %n  %d/%m/%Y
- pridat na panel polozku "Oddelovac" kam potrebujes a nastavit mu styl Pruhledny
- nevim zda sem u nektere polozky prepinal v nastaveni "Zobrazovat na 1 radek"
btw: prehled polozek v panelu, jejich nastaveni, pridani/odebrani/presun mas v Nastaveni/Panel sekce Polozky
(z Nastaveni systemu, nebo prava mys nad Panelem a z submenu Panel, atd..)

EDIT2: jako Start menu sem nechal vychozi WhiskerMenu (ma vyhledavani jako Win7), pokud bys chtel i to jako W95, muzes nahradit WhiskerMenu polozkou "Nabidka aplikaci" (bez vyhledavani a seznam aplikaci mas ve stromu)
7
Studium a uplatnění / Re:Má smysl dělat manažera?
« Poslední příspěvek od listoper kdy Dnes v 14:07:06 »
No jo, ale ten administrativni bullshit co musi takovej reditel ZS delat ti rozumna ucitelka s praxi jen tak delat nepujde... tak musis sehnat nejak jinak dost reditelu...
8
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 14:02:02 »
[...] Zkusim znovu xcfe [...]
Takze v Xfce z Xubuntu 24.04 to jde na par kliku (kdyz vis kam tuknout, nebo mas schopnost proskoumat levou a pravou mys a v menu vybrat vlastnosti ;-)
Jedine co nejde jako na tvem screenshotu je:
- aby ikonka start menu byla veprostred, lze v Nastaveni WhiskerMenu (pouziva se pro Start) zrusit "Vzhled/Pouzit 1 radek  panelu" to natahne ale ikonku jak na sirku tak na vysku
- aby ikonka prepinani jazyka byla veprostred, ale pokud nemusi byt na svem radku tak muze byt vedle te spodni sady ikon (ja pred klavesovej prepinas pridal Rozdelovac aby slo na dalsi radek)

Prikladam ulozeny profil, postup importu a aktivace je v screenshotu zobrazen :)
9
« Poslední příspěvek od MartinSi kdy Dnes v 13:44:26 »
Blbosť... konfigurácia taskbaru či už v Xfce tak dokonca aj v GNOME (čo sa považuje za najmenej konfigurovateľné DE) je menej obmedzená než v samotnom Windows. ...
No, ja ale nehledam panel, kterej pujde co nejvic konfigurovat. Hledam panel, kterej bude presne takovej, na jakej jsem zvyklej.
Uz je to par let, co jsem si tim prosel xfce, gnme, kde ... prubnul jsem ve co jsem nasel a u nekterejch jsem byl opravdu blizko, ale nikdy ne dost. Uz si nepamatuju presne, kde byl u kteryho deadend. Vetsinou byl problem v tom "quick launch" ... udelat to v malejch ikonach, vedle sebe na sirku panelu.
A tak zkousim, jestli to nekdo takhle nepouziva.

Jinak vsem dekuju za odpovedi. Zkusim znovu xcfe a prubnu i ten awsome ... ten jsem neznal
10
« Poslední příspěvek od Mlocik97 kdy Dnes v 13:36:05 »
Ešte to doplň o Arc Menu a máš výsledok ako vo Windows 7.
Stran: [1] 2 3 ... 10