1
Software / Re:rsync se nezastavi na chybe
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 14:16:01 »Pro kopírování dat z poškozených médií je lepší ddrescue. Ve vašem případě je pravděpodobné, že rsync ta chybná data dostává od něčeho před sebou, tipoval bych řadič toho USB disku.
V tomto pripade lepsi neni, protoze s timto konkrektnim kousem nemate zkusenost. dd-rescue vyhnije rovnou kolem sektoru 1700, protoze ten uz radic disku neprecte a disk se odpoji. A delat fyzicke odpojeni a pripojeni bych fakt nechtel delat pri kazde chybe kterou ddrescue potka. Obnovoval jsem stovky tera a vim co kdy pouzit, o to nemejte obavy.
Klasickym kopirovanim se ziskalo uz 2T z 3T obsahu (na 4T disku), protoze novejsi data precist slo, a rucni intervence s odpojenim a pripojenim kabelu byly na unosne mire. Starsi soubory tam vykazuji caste resety (radic premysli/pokousi se dele nez mu linux toleruje), ale pak nastane situace kdy FW crashne a pak uz se ani nenecha resetovat USB (pak je to tvrde nedostupne pro jakekoliv I/O).
Ty nuly nepochazi z radice - protoze disk je offline, a jak jsem psal, midnight commander ve stejnem pripade napsat ze zdrojovy soubor je necitelny a mohl jsem ponechat nebo smazat cil a tim to koncilo.
Ale rsync je proste divny nastroj - neverim tomu ze nekontroluje navratove kody z fopen/fread a tupe nakopiruje nuly.
^^ a tohle je to co resim, tak se prosim drzte tematu