Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:Rychlonabíječka pro mobil Sony Xperia 10 III
« Poslední příspěvek od Vít Šesták (v6ak) kdy Dnes v 13:28:52 »
Ad PPL: Obecně nerad čekám na kurýra, ať už je odkudkoli. Pokud nemám obří zásilku, nechám si ji spíše uložit do ParcelBoxu / ParcelShopu. Pokud to umožňuje odesílatel, je to i levnější. Pokud ne, typicky mi PPL pošle zprávu, kde mám možnost si zásilku do ParcelShopu / ParcelBoxu přesměrovat. (Pokud si nevyberu sám a kurýr mě nezastihne, vybere mi sám nějaký ParcelShop, ale ne vždy ten, který bych si přál…) Podobně funguju s většinou dopravců.

Výrobce FIXED moc neznám. Podle parametrů nabíječky vypadá OK, 30W při 12+V, byť Sjöss vypadá lépe (vyšší výkon při jednom zařízení, USB PPS).

(U Sjöss je akorát potřeba počítat s tím, že při dvou zařízeních dá oběma jen 22W; i pokud do jednoho připojím hodinky, které žerou <1W, dost to omezí I druhé zařízení. Ale do nějaké míry jsou podobná omezení u víceportových nabíječek běžná. A při připojení dalšího zařízení někdy podobné nabíječky dělají restart, zřejmě aby si znovu vyjednaly, které zařízení dostane jaký výkon.)
2
Hardware / Re:Rychlonabíječka pro mobil Sony Xperia 10 III
« Poslední příspěvek od ondrej _ kdy Dnes v 13:06:25 »
O znicenie sa nemusis bat asi so ziadnou nabijackou(asi s no name z ALiexpersu a podobne). Telefon by mal mat ochrany.
Co sa tyka rychlonabijania, tak si si vybral zly telefon. Podla recenzii, co som si pozrel, tak vsade bolo uvadzane ako negativum pomale nabijanie. Nasiel som jeden test, kde sksuali 3 rozne nabijacky pribalenu(7.5W), original Sony 30W a este nejaku inu 65W PD a so ziadnou to nebola hiptarada. 3h s pribalenou, 2h s 65W a 2,5h s 30W Sony nabijackou.
3
Studium a uplatnění / Re:Státní zákázky - má malý dodavatel šanci?
« Poslední příspěvek od Liquids kdy Dnes v 12:36:00 »
Nechápu co se ti na tom nezdá.
Prostě jako živnostník na to nemáš!
Ty tvé 3 milióny jsou pouze zatajený švarcsystém (děláš pro jednoho zákazníka), zvláště když ani nejsi zaměstnancem s adekvátními odvody.

Účelem těchto omezení je právě vyloučení firem které na to nemají ať kapacitně, tak i finančním krytím. Zároveň se tak dá i předpokládat, že mají i dostatečně zmáknuté procesy a řízení rizik.
Neber to osbně.
Možná jsi dobrý, ale jsi sám a v případě nemoci či jiné horší události, jim po tobě nezbyde vůbec nic.
Většinou tito lidé ani nemají zmáknutou dokumentaci a nejsou ani ochotni udělat systém takový aby v něm mohl následník pokračovat. Otázka licence je další věcí.
Pokud odhlédneme od korupce, tak tohle je přesně popis, proč nikdo nechce fungovat s nějakou onemanshow.

Samozřejmě je hezké, že v ČR je nastavený daňový systém, který umožňuje IT dojit stát na daních přes švarcsystém, ale pak se nedivte, že nikdo nechce spolupracovat s někým na koho se reálně nelze spolehnout.
4
/dev/null / hry pod linuxem ve steamu
« Poslední příspěvek od Martin Koleček kdy Dnes v 12:29:27 »
ve steamu funguje pár her pomocí wine , (proton)

používám debian 12 bookworm a poslední steam

nově mi funguje Resident Evil 5 ve wine Proton Hotfix

Predátor nefunguje
5
Odkladiště / Re:Zkušenosti s internetovým bankovnictvím
« Poslední příspěvek od Franta Kučera kdy Dnes v 12:14:46 »
Ještě bych doplnil, že tahle diskuse má dvě roviny: 1) samotná bezpečnost, 2) svoboda a soukromí.

Nelíbí se mi představa, že by fungování člověka ve společnosti bylo podmíněno podepsáním smlouvy s jednou ze dvou korporací (Google, Apple), souhlasem s jejich podmínkami a používáním zařízení, které je černá skříňka plně pod jejich vzdálenou kontrolou. Uživatel (nebo nezávislá autorita, které uživatel důvěřuje) nemá šanci ovlivnit ani zjistit, co se uvnitř toho zařízení děje.

Pokud něco nejde dělat s respektováním svobody, soukromí a konkurence na trhu, tak je lepší to nedělat vůbec nebo to dělat nějakou jinou, třeba méně pohodlnou cestou. Rozhodně to nemá být něco de facto povinného pro všechny občany.
6
« Poslední příspěvek od Filip Jirsák kdy Dnes v 12:13:05 »
Ehm, historicky se bezpečnostní chyby umožňující získání roota stávají mnohořádově častěji než prolomení běžně používané asymetrické kryptografie.
To je úplně jedno, že je to častěji. Podstatné jsou dvě věci – závažnost chyby a její pravděpodobnost.

Že se toho masivně nezneužívá neznamená, že to nejde. Jen jsou jednodušší způsoby jak krást peníze.
To je to podstatné.

Naprosto vůbec nic? No tak to bych si asi měl začít hledat novou práci, ach jo. :D
Nevíte ty nejzákladnější věci. Že bezpečnost=nebezpečnost se neposuzuje podle počtu chyb, ale podle jejich závažnosti a pravděpodobnosti. Že bezpečné není jen to, co je absolutně neprolomitelné (což není nic), ale to, kde náklady na prolomení jsou vyšší než to, co bych prolomením získal.

Já zase nemůžu důvěřovat proprietárnímu softwaru a zařízení, které může na dálku ovládat někdo další (Google, Apple, tajné služby atd.).
Takže nemůžeš důvěřovat ničemu. Jinak bezpečnost bankovnictví (mobilního, internetového nebo fyzického na pobočce) není proto, aby chránila tebe, ale aby chránila banku. To, že tím banka chrání i tebe, je jenom proto, že aby banka chránila sebe, musí do určité míry chránit i své klienty. A nechci nějak podceňovat, kolik máš na účtě v bance, ale nemyslím si, že by si Google nebo Apple nějak pomohl, kdyby ti účet vybílil.

Já bych řekl, že záleží. Jak na počtu zařízení, tak komunikačních kanálů. Napadnout počítač a mobil dá útočníkovi víc práce než napadnout jen počítač nebo jen mobil. Stejně tak s těmi komunikačními kanály - můžeme se sice vysmívat chatrnému zabezpečení SMS nebo psát o tom, že útočník může mít komplice u operátora... ale pořád je složitější prolomit dva komunikační kanály než jeden.
Ne, nezáleží. U vícefaktorové autentizace záleží ne počtu faktorů a jejich bezpečnosti. Ostatně, co bys vlastně počítal jako zařízení? Když OTP vygeneruju na mobilu a zadám ho do počítače, jsou to dvě zařízení nebo jedno? A pokud jedno, tak které – počítač nebo mobil?
7
« Poslední příspěvek od Franta Kučera kdy Dnes v 12:05:04 »
Na počtu zařízení nezáleží.

Já bych řekl, že záleží. Jak na počtu zařízení, tak komunikačních kanálů. Napadnout počítač a mobil dá útočníkovi víc práce než napadnout jen počítač nebo jen mobil. Stejně tak s těmi komunikačními kanály - můžeme se sice vysmívat chatrnému zabezpečení SMS nebo psát o tom, že útočník může mít komplice u operátora... ale pořád je složitější prolomit dva komunikační kanály než jeden.
8
« Poslední příspěvek od Franta Kučera kdy Dnes v 11:54:49 »
A když Microsoft trvá na tom, že pro Win11 je ten kus hardware podmínka nutná, právě kvůli takovýmto použitím, tak lidi frfňají.  ::)

Já tedy o používání jejich OS nestojím, takže vlastně čím horší ten jejich systém bude, tím líp. Nicméně: kdyby ta motivace byla taková, jak píšeš, tak to TPM může být klidně nepovinné - jen pro lidi, kteří ho potřebují - není důvod ostatním bránit v používání OS na počítači bez TPM - můžou tam třeba hrát hry nebo používat aplikace, které TPM nepotřebují (těch je většina). Je to asi jako si vynucovat přítomnost kamery nebo mikrofonu, i když uživatel tyto funkce nepotřebuje nebo jsou pro něj vyloženě nežádoucí.
9
Studium a uplatnění / Re:Státní zákázky - má malý dodavatel šanci?
« Poslední příspěvek od to_je_jedno kdy Dnes v 11:49:24 »
Ty umíš v jedné osobě delevelopmdnt, project management, QA, dokumentaci, podchyceni všech právních požadavků ?
Oni nebudou na šolích za mega čekat rok.
Podívej se na tohle video: https://www.superlectures.com/barcampbrno2014/zpoved-korporatcika-od-srdicka

Pak možná budeš mít představu kde je tvé místo v potravním řetězci a proč to tak je.
10
« Poslední příspěvek od Franta Kučera kdy Dnes v 11:48:36 »
No a právě proto, že je potřeba důvěra v OS, obvykle se bankovní aplikace brání provozu na rootnutém systému, protože takovému systému důvěřovat nemohou.

Já zase nemůžu důvěřovat proprietárnímu softwaru a zařízení, které může na dálku ovládat někdo další (Google, Apple, tajné služby atd.).
Stran: [1] 2 3 ... 10