Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Levný tarif pro mobilní data a volání - nápady
« Poslední příspěvek od Tonda kdy Dnes v 14:20:09 »
Trochu upřesni ty objemy. Kolik minut, má smysl řešit neomezený paušál?
Kolik je těch desítek GB měsíčně, potřebuješ to i v zahraničí?
2
Sítě / Re:SIM karta pro příchozí SMS a hovory
« Poslední příspěvek od MiroslavPragl kdy Dnes v 13:45:13 »
A kolik SMS je v cene 18,50 Kc?? Ja MYSLIM ze 20 SMS mesicne (musel jsem aktivovat jako free balicek,jak je to ted nevim). Ja jen zda srovnavame srovnatelne.

MP
3
Sítě / Re:SIM karta pro příchozí SMS a hovory
« Poslední příspěvek od Tonda kdy Dnes v 13:38:33 »
M2M nevyhovuje proc? Tarif za ~10 kc mesicne u vetsiny operatoru. Ceny odchozich SMS (tucet byva v cene) a hovoru samozrejme relatine vysoke, ale pises o prichozich SMS a hovorech.
Tak jednak i 10 Kč měsíčně je víc než dvojnásobek 50 Kč ročně co je potřeba dobíjet u Kaktusu a jednak ta cena v cenících O2/T-Mobile není 10 Kč, ale skoro 20 Kč.
U Vodafone IoT Easy Connect je otázka zda to vzhledem k určení vůbec podporuje hovory a přenos čísla, navíc životnost karty je 7 let bez ohledu na dobíjení. Za mě tedy rozhodně ten Kaktus.
4
Bazar / Prodám plně funkční SATA III 2,5 disky
« Poslední příspěvek od vatavata kdy Dnes v 12:41:58 »
Prodám použité, plně funkční SATA III 2,5 disky, používané v domácím NASu v md raidu, vyřazeny při přechodu na vyšší kapacitu.

Kingston SKC600 512GB, SOH podle Crystal Info 93%, za 900Kč
Kingston SKC600 512GB, SOH 91% 800Kč
Samsung 860EVO 256GB, SOH 99% 500Kč

Všechny tři disky za 2000 Kč.

K ceně doprava (pošlu na dobírku Zásilkovna nebo Balíkovna).

Zájemcům mohu poslat výpis smart dat.

Mám v šuplíku ještě i další SATA 2,5 SSD menších kapacit, pokud by někdo měl zájem.
5
Hardware / Re:Hledám RAID kartu pro 4× SATA RAID1(10)
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 12:26:05 »
Konkrétně kombinace X11SSL-F a řadič LSI Megaraid 9260 je nefunkční, protože řadič nelze nastavit.

To zalezi jakou preferenci option rom mate navolenou (lze volit Legacy, EFI a disabled ... per PCIe slot).
(nejspis pri cistem efi bez csm se nevola legacy option rom.. takze pak takova karta co nema efi bios ostrouha)

V pripade ze mate navoleno EFI, tak se muze zdat ze nemate vyzvu ke klavesove zkratce managementu.. ale nejake volby jsou k dispozici skrze klasicky bios (po zmacknuti DEL) - na jedne ze stranek (tusim ze druha) se doplni polozky do seznamu "vlevo dole".

Kdyz se pak blbe nastavi kombinace typu option-rom a typu bootovani, tak se me stavalo ze se ovladac na nejakou raid kartu nenacetl, protoze jeho RoC nebyl spravne inicializovan, nebo visel v nejakem divnostavu. Udelam rmmod, modprobe.. a nic. Pritom v lspci to videt bylo.
6
Hardware / Re:Doporučte notebook okolo 1000 eur
« Poslední příspěvek od Mlocik97 kdy Dnes v 12:17:27 »
Ešte som pozeral na https://www.alza.sk/lenovo-thinkbook-16-g7-arp-arctic-grey-d12755813.htm je tam síce iGP, ale čo som pozeral tak nie je výkonovo výrazne pomalšia než GTX 1050, ktorá mi aj dnes stačí viac než dostatočne. Inak AMD CPU (8C/16T), 32GB RAM a 1TB SSD mi pripadá slušné. Akurát tá klávesnica že má tlačítka pg up/down, home, end tak chujovo umiestnené (aspoň na ilustračnom, neviem ako je to v prípade CZ/SK layoutu)
7
Hardware / Re:Uspávání JMicron převodníku USB-NVMe
« Poslední příspěvek od Jan Fikar kdy Dnes v 12:07:24 »
ještě jedna věc mě napadla: nepoužíváte 2,4 GHz WiFi? někdy to interferuje právě s USB3. nejlépe zkusit bez WiFi, jestli problém nezmizne
8
Hardware / Re:Hledám RAID kartu pro 4× SATA RAID1(10)
« Poslední příspěvek od lojza007 kdy Dnes v 12:04:51 »
Hlavně je třeba ověřit, že ten řadič bude bez problémů fungovat s danou základní deskou. Narazil jsem u Supermicro, že nešlo vstoupit do management starších řadičů. Konkrétně kombinace X11SSL-F a řadič LSI Megaraid 9260 je nefunkční, protože řadič nelze nastavit. Pozor na to, že spousta řadičů od HP, Dellu, IBM a dalších bude mít stejný problém. Mám pocit, že zásadní byla podpora UEFI, ale nevím, jestli si to dobře pamatuju. O generaci mladší Megaraid 93xx už fungoval normálně.
9
Sítě / Re:CETIN - připojení bytu
« Poslední příspěvek od JanBenicek kdy Dnes v 11:16:55 »
Snažím se z shit wifi přípojek odvést pokud možno na VDSL koho jen jde... Stabilita a 90-100% max. rychlosti po celý den je k nezaplacení.

Před cca 4 měsíci jsem z VDSL utekl, po dvou letech, zpět k místnímu wifináři... Stabilita sice není jak VDSL, ale zato mám dvounásobné rychlosti a hlavně symetriku (VDSL mi dal max 50/10mbps). Ano Rychlost kolísá, ale ve chvíli kdy maximální rychlost určuje jen síla signálu to není až takový problém. Pod 50mbps to nejde nikdy a maximálky:  (vše +- symetricky) za 250 měsíčně.
1.přes den: +- 90mbps
2.večer: +- 60mbps
3.v noci: +- 150mbps

Takže je to spíš závislé na tom kdo v konkrétní oblasti dělá místního wifináře...
10
Sítě / Re:Levný tarif pro mobilní data a volání - nápady
« Poslední příspěvek od Ondřej Caletka kdy Dnes v 11:02:23 »
2. Kaktus (virtuál) tarif Neřeš To data 10 GB rychle a pak neomezená data 2 Mbit/s (ještě rychlost stačí), volání 2 čísla neomezeně a jinak normální čísla v ČR i EU 2.5 Kč/min.

Lepší než Neřešto je trochu to řešit s klasickou předplacenkou od Kaktusu a dobíjet vždy během Happy Hours, které se konají dvakrát měsíčně. Tím prakticky cena všech služeb klesne na polovinu. Jen na rozdíl od Neřešto je po vyčerpání dat nutné dokoupit další; na druhou stranu nevyužitá data se neomezeně akumulují.
Stran: [1] 2 3 ... 10