Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / SK Telekom ONT + Unifi Express
« Poslední příspěvek od Remedy999 kdy Dnes v 17:06:48 »
Ahojte,

chcem sa spytat, ci bude fungovat bridge mod na Telekom ONT a za to zapojeny Unifi Express s PPPoE? Ma to niekto takto zapojene? Je to len na klasicku domacnost, cize bez torrentovania alebo pouzivania home servrov. Iba na pozeranie videi, filmov a streamu. Cca 10 klientov bude zapojenych ani to nie sucastne. TV je separatne / iny provider. Je nieco na co by som mal davat pozor? Internetove pripojenie je 500/100.

Diky za odpoved
Remedy
2
Studium a uplatnění / Re:Kde ako ajťák žiť?
« Poslední příspěvek od XXX_Sam_XXX kdy Dnes v 17:00:51 »
To je zcela předvídatelný a jasný vývoj už asi 30 let. Má to jediné řešení. Platit do systému nejnutnější minimum a budoucí příjem / kapitál si zajistit vlastní cestou.

Samozrejme, co myslis ze jsem udelal davno. Zalozit firmu mimo CZ, nejlepsi na offshore kde se plati minimalni dane. Ja to vzal do extremu, nemam tu ani danovy domicil uz. Potom co se tu deje v politice a od lidi vim jak se suli se zakazkama ve statnim sektoru a kazdej tam z lidi (Vas) taha prachy. Dekuju, nechci tu prispivat na STBaky, Fialy a podobny idioty.

Duchod si resim sam, investice. Ale stejne budu pracovat az dokud neumru, neberu to jako praci, nejlepsi je kazdy konicek otocit do komercniho produktu.

Navic znam plno lidi co nesouhlasi s danenim kryptomen. To by me zajimalo, kolik lidi je tady dani ;-)

3
Studium a uplatnění / Re:Státní zákázky - má malý dodavatel šanci?
« Poslední příspěvek od Tomas-T kdy Dnes v 16:34:53 »
[Tohoto pravidla je dobré se držet, a to nejen v oblasti zakázek.
Naše obchodní oddělení si to asi nemyslí, tak se tam obchodníci občas cpou.
Naštěstí se tam obvykle objevují větší zoufalci, kteří tak podstřelují cenu (nebo mají předem domluvené vícepráce), že jít do toho za tolik peněz my, tak jsem ve ztrátě.
4
Windows a jiné systémy / Re:Aktivace Win 7 Pro OEM
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 16:32:12 »
Je na tom stroji nějaká nálepka? Byť třeba jen ta malinká s Windows 7, nebo jen okýnko, pro Windows 10?

Hehe, tak teď všem chytrolínům "hur dur chce to mít legálně" sklaplo, když to legálně nejde.

Proč by to legálně nešlo? Z pravního hlediska je podstatné, aby mu někdo udělil licenci (=právo používat SW). Pokud právo používat SW má, je aktivace druhořadá záležitost technického charakteru.
5
Windows a jiné systémy / Re:Aktivace Win 7 Pro OEM
« Poslední příspěvek od 𝑾𝑰𝑭𝑻 kdy Dnes v 16:24:15 »
Po pravdě už se v tom nechci babrat, ale zjistil jsem co byla možná (????) příčina že se mě Windows 7 neaktivoval z BIOSU, až teď jsem si uvědomil, že jsem instaloval 32bit verzi Win7 (původní byla 64bit).
To by na to nemělo mít vliv. Ta licence tam byla jen jako "licence na Windows 7", dokonce bez rozlišení edice, natož architektura. Lišilo se to pak jen klíčem, i ten certifikát byl shodný. Výhodou tohohle typu instalace bylo, že to nepotřebovalo (a nadále nepotřebuje) žádné aktivační servery Microsoftu. V BIOSu pro tenhle typ licence žádý instalační klíč není, to přišlo až s Windows 8 a to byl zase úplně jiný typ ověřování (a tam se ten klíč dá přečíst třeba tím RW everything).

Massgrave dělá to, že si vygeneruje upravenýma binárkama (který má v sobě) „Genuine Ticket“, který je platný vždy, a zavede to do DB u Microsoftu. Tím pádem je v DB Microsoftu informace něco jako "tenhle stroj má nárok na bezplatný upgrade" a bez potíží projde aktivace.
6
Studium a uplatnění / Re:Státní zákázky - má malý dodavatel šanci?
« Poslední příspěvek od uwe.filter kdy Dnes v 16:19:07 »
Ale za mě platí, že kdo chce zůstat cistej tak ruce pryč od státu

Tohoto pravidla je dobré se držet, a to nejen v oblasti zakázek.
7
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 15:46:57 »
ze vse v USA zdravotnictvi bude 3x drazsi , to ocekavam.

to je ale ta otazka, je to hrazene nebo ne.

Pokud platim insurance premium rekneme 1500 $ mesicne ci kolik to je.

P.S. ted platim v cechach nejakych 900$. takze pokud mam byt rad, ze konzultuji zadarmo, tak nevim.

Nevím jak teď , ale myslim, že zuby nebyly kryté obyčejnou zdravotní pojistkou. Takže keš :-(
8
Windows a jiné systémy / Re:Zálohování z Windows na vzdálený linuxový server
« Poslední příspěvek od Brumla kdy Dnes v 15:31:57 »
Mám na jednom ubuntu serveru UrBackup, klienti jsou windows. Funguje jak fík už roky, nevím o něm. Server můžeš mít Windows/Linux, clienty Windows/Linux/Mac. Funguje dobře. Má to aktivní komunitu na fóru, je tam pár lidí co pomáhají rychle a často. https://www.urbackup.org/download.html
9
Hardware / Re:Rychlonabíječka pro mobil Sony Xperia 10 III
« Poslední příspěvek od pruzkumbojem kdy Dnes v 15:07:15 »
ha, to je drsny .

https://www.alza.cz/nabijecky-gan

Podle obrázku na Alze ta technologie umožňuje zmenšit i běžné USB konektory :D
10
« Poslední příspěvek od pruzkumbojem kdy Dnes v 15:04:45 »
 ze vse v USA zdravotnictvi bude 3x drazsi , to ocekavam.

to je ale ta otazka, je to hrazene nebo ne.

Pokud platim insurance premium rekneme 1500 $ mesicne ci kolik to je.

P.S. ted platim v cechach nejakych 900$. takze pokud mam byt rad, ze konzultuji zadarmo, tak nevim.

jake vyhody?
ted mi rekli, ze za synova rovnatka mam dat 70 000. Na dotaz, co platit pojistovna  by odpoved" tahle konzultace je zdarma"

Jseš na tom ještě dobře. V takových usa:

How Much Do Braces Cost for Kids? - An Ultimate Guide
Luna Pediatric Dentistry
Aug 5, 2022 — The price can range from $2,000 to $13,000, depending on the braces used and how long therapy is required, among other things.

A to je před inflačním boomem, teď bych počítal aspoň o 20% víc... ;D
Stran: [1] 2 3 ... 10