Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Studium a uplatnění / Re:Kde ako ajťák žiť?
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 15:46:57 »
ze vse v USA zdravotnictvi bude 3x drazsi , to ocekavam.

to je ale ta otazka, je to hrazene nebo ne.

Pokud platim insurance premium rekneme 1500 $ mesicne ci kolik to je.

P.S. ted platim v cechach nejakych 900$. takze pokud mam byt rad, ze konzultuji zadarmo, tak nevim.

Nevím jak teď , ale myslim, že zuby nebyly kryté obyčejnou zdravotní pojistkou. Takže keš :-(
2
Windows a jiné systémy / Re:Zálohování z Windows na vzdálený linuxový server
« Poslední příspěvek od Brumla kdy Dnes v 15:31:57 »
Mám na jednom ubuntu serveru UrBackup, klienti jsou windows. Funguje jak fík už roky, nevím o něm. Server můžeš mít Windows/Linux, clienty Windows/Linux/Mac. Funguje dobře. Má to aktivní komunitu na fóru, je tam pár lidí co pomáhají rychle a často. https://www.urbackup.org/download.html
3
Hardware / Re:Rychlonabíječka pro mobil Sony Xperia 10 III
« Poslední příspěvek od pruzkumbojem kdy Dnes v 15:07:15 »
ha, to je drsny .

https://www.alza.cz/nabijecky-gan

Podle obrázku na Alze ta technologie umožňuje zmenšit i běžné USB konektory :D
4
« Poslední příspěvek od pruzkumbojem kdy Dnes v 15:04:45 »
 ze vse v USA zdravotnictvi bude 3x drazsi , to ocekavam.

to je ale ta otazka, je to hrazene nebo ne.

Pokud platim insurance premium rekneme 1500 $ mesicne ci kolik to je.

P.S. ted platim v cechach nejakych 900$. takze pokud mam byt rad, ze konzultuji zadarmo, tak nevim.

jake vyhody?
ted mi rekli, ze za synova rovnatka mam dat 70 000. Na dotaz, co platit pojistovna  by odpoved" tahle konzultace je zdarma"

Jseš na tom ještě dobře. V takových usa:

How Much Do Braces Cost for Kids? - An Ultimate Guide
Luna Pediatric Dentistry
Aug 5, 2022 — The price can range from $2,000 to $13,000, depending on the braces used and how long therapy is required, among other things.

A to je před inflačním boomem, teď bych počítal aspoň o 20% víc... ;D
5
Hardware / Re:Rychlonabíječka pro mobil Sony Xperia 10 III
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 cjohn kdy Dnes v 14:54:53 »
Podla mojich skusenosti s Xperia 10 III sleduj aby nabijecka mala PPS (cize PD 3.0). Nabijam s "PPS" 120W nabijackou (dizajnovane na 2 notebooky+mobil) ale na mojej Xperii som nikdy nevidel viac ako 15W (t.j. asi standard 5V/3A mode, zistene cez AccuBattery app). Myslim, ze to "PPS" je iba marketing v popise produktu na Amazone.
gsmarena.com uvadza nabijanie pre Xperia 10 III max 21W. Je otazne, ci sa teda rychlonabijecka s PPS oplati. Pokial to nevyuzijes tak by mohla stacit starsia nabijacka s podporou PD 2.0, ktoru uz mozno mas poruke a mas 15W nabijeni.
6
Ano, těch možností je hromada, zvlášť když se započítají ještě komerční programy.

Rdiff-backup už zmínil M Z a je fajn.
Restic https://restic.net/ má Windows verzi a spousty možností. Například použití VSS (snapshoty filesystému před zálohováním, pro běžící programy). Do inicializovaného vzdáleného restic repozitáře se pak dá zálohovat víc různých cest nebo strojů. Data v repozitáři jsou šifrovaná, takže například není problém je následně zkopírovat pomocí rclone na nějakou další službu (i třeba veřejné cloudové úložiště typu One Drive, Google Drive atp.) a udělat si tak relativně jednoduše další kopii zálohy.
7
Windows a jiné systémy / Re:Aktivace Win 7 Pro OEM
« Poslední příspěvek od kyssling02 kdy Dnes v 14:47:09 »
Po pravdě už se v tom nechci babrat, ale zjistil jsem co byla možná (????) příčina že se mě Windows 7 neaktivoval z BIOSU, až teď jsem si uvědomil, že jsem instaloval 32bit verzi Win7 (původní byla 64bit).

Já už tam mám nyní Windows 10, to jsem aktivoval tak, že jsme si vyjel pomocí Nirsoftu číslo Win7 (aktivovat na na desítkách nešlo), Masgravem zaktivoval Win10 a pak jsem to přepsal v aktivaci Win10 na dříve vyjete číslo Win7. Prošlo to.

Teď mě ještě nedá a zkusím na stroj nainstalovat 64bit Win7 pro pokus zda si natáhne licenční číslo z BIOSU (a bylo to 32bitovou instalačkou). Uffff
8
Moznosti jsou desitky, vyresil bych to uplne jednoduse. Nasdilet co chces zalohovat, pripojit na lnx server a potom rdiff-backup src dst. A mas to i s inkrementy ;D.

Jen bacha na nazvy :-) . Mezery, nabodenicka a specialni znaky jsou potencialni zdroj velkych prekvapeni. Takze idealne bez nich.
9
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 14:43:33 »
ted mi rekli, ze za synova rovnatka mam dat 70 000.

To je privela. Ja som mal rovnatka, tiez som zo zaciatku mal obavy o cenu lebo to boli tiez velke peniaze, ale v konencom dosledku sa torozlozilo na niekolko rokov a celkovo to taka suma nebola. Ale opakujem, 70k/2800€ je sialene vela. Ja som platil asi polku, plne sam bez poistovne, ak to, v priebehu 5+ rokov. Jedine si viem predstavit tu cenu ak je v tom invisalign, ktory je brutalne drahy ale ma svoje opodstatnenie pre dorovnanie kedy "heavy lifting" maju na starosti bezne drotove stahovacie rovnatka.
10
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 14:28:01 »
jake vyhody?
ted mi rekli, ze za synova rovnatka mam dat 70 000. Na dotaz, co platit pojistovna  by odpoved" tahle konzultace je zdarma"

Jseš na tom ještě dobře. V takových usa:

How Much Do Braces Cost for Kids? - An Ultimate Guide
Luna Pediatric Dentistry
Aug 5, 2022 — The price can range from $2,000 to $13,000, depending on the braces used and how long therapy is required, among other things.

A to je před inflačním boomem, teď bych počítal aspoň o 20% víc... ;D
Stran: [1] 2 3 ... 10