Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:O2 internet na doma (Slovensko), vysoký packet loss
« Poslední příspěvek od Ignotus kdy Dnes v 15:24:20 »
To je jedna vec... Druha vec je ze s tym miniPC prisiel nejaky polsky napajaci adapter miesto original HP a ten je spraveny tak nesikovne ze na minusovom pole sa da namerat 110-120V striedavych oproti zemi. Takze cely miniPC na dotyk slusne kope vzdy ked sa nedotyka niecoho kovoveho uzemneneho.
Ten miniPC je pripojený tieneným alebo netieneným LAN káblom?
2
Hardware / Re:Bluetooth vysílač pro Raspberry Pi
« Poslední příspěvek od msx. kdy Dnes v 15:14:17 »
Ja som to zas pochopil tak, že chce sa cez bluetooth pripojiť na internet, lenže je to pripojené cez bluetooth na reprák o poschodie vyššie a ten musí hrať ďalej, tak hľadá niečo lepšie s lepším vysielačom. Lenže tu nerozumiem 3 veciam:
1. Prečo ten reprák musí hrať hore, keď on je dole?
2. Ak je pripojený cez bluetooth ten reprák, prečo zháňa USB wifi.
3. Čo sa vyrieši tým, že reprák začne hrať, keď tvrdí, cca na začiatku príspevku, že nehral? Veď ak ten bluetooth na tablete vypne, začne hrať tablet a reprák hore môže byť ticho.
3
Sítě / Re:O2 internet na doma (Slovensko), vysoký packet loss
« Poslední příspěvek od abgx1 kdy Dnes v 15:07:05 »
No zacal som to riesit...
-pomenil som kable, nic
-vsetko som vyresetoval a nastavil nanovo, nic
-odpojil som mikrotik od o2, zyxel prestal vypadavat
-pripojil som mikrotik, odpojil len brocade switch za tym, stale to fungovalo. Ked som pripojil switch tak to zase blbnut zacalo
-zacal som odpajat zariadenia zo switchu, po hodine doslo na to ze to robi hp elitedesk 800 g4 ktory mam pripojeny v racku... Ked ten zapojim do switchu tak o2 router na vstupe zacne vypadavat

-Chvilu som sa s tym hral, nic nepomahalo, akonahle bol zapnuty tak internetu hrabalo... Updatol som driver od internetovej sietovky a problemy prestali... Nechapacka. Stary driver na miniPC pripojenom cez switch, cez mikrokrotik sposoboval zaseky na O2 routri.

To je jedna vec... Druha vec je ze s tym miniPC prisiel nejaky polsky napajaci adapter miesto original HP a ten je spraveny tak nesikovne ze na minusovom pole sa da namerat 110-120V striedavych oproti zemi. Takze cely miniPC na dotyk slusne kope vzdy ked sa nedotyka niecoho kovoveho uzemneneho.
4
Hardware / Re:Smart zásuvka a věci okolo inteligentní instalace
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 15:02:58 »
Jsou lidi, co mají dům o více patrech, mají malé děti, co zapomínají zhasínat a fakt jeden termostat v obýváku dobře neovládá teplotu o 2 patra níže. Ale je to jako házet perly ... na stěnu. Nejste cílovka, tak nechápu vaši přítomnost tady, krom toho, že chcete prudit.
Mně teda přijde trochu legrační vaše představa, že kdo má malé děti a bydlí v domě (a má termostat v obýváku), určitě je cílovka. No, není. Reálně je cílovka málokdo, pro velkou část lidí je to hlavně a především koníček. Jen to často nechtějí přiznat ani sami sobě, natož partnerce. A není to špatně, že je. Lidé mají různé koníčky. Ostatně mně to téma taky zajímá i když nic podobného doma už nechci (mimochodem s pěti malými dětmi co zapomínají zhasínát a termostatem v obýváku ve velkém domě). Atokonto ale nechápu takovéhle vaše s prominutím výlevy.
5
Hledám práci / Re:Embedded praca
« Poslední příspěvek od unixuser kdy Dnes v 14:53:55 »
Nieco malo s Arduino a Arduino IDE, male projektiky podla knizniky ked mam byt uprimny. Momentalne studujem knihu "ESP32 prakticky".
Inak mam niekolko rokov skusenosti s web developmentom.
6
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 14:40:50 »
Ne každý žije v 1+kk a single k tomu.
V single 1+kk se naopak musí automatizovat naprosto úžasně. V rodiném baráku to naopak komplikujou ostatní, kteří mívají jiné koníčky a deformace. Je zajímavé, jak diametrálně odlišný může být poměr přínosu a opruzu z pohledu drahé polovičky. :)
Přesně. Říct ženě, že teď na všechno budou chytré krabičky a všechno se bude dít "automaticky" a co se jí nebude líbit, bude matlat někde na tabletu/ve smartphonu, tak mě s jistotou (což vím protože dřív jsem tyhle automatizační tendence měl taky akorát jsem si už přestal namlouvat, že je to potřeba) vyžene i s celou automatizací z celého dvoupatrového domu a od pěti dětí :D

A já se jí teda vůbec nedivím.
7
« Poslední příspěvek od fanoush kdy Dnes v 13:15:41 »
Ptal jsem se se na vyse uvedene i proto ze vety "Fungovat to začalo na první pokus ale ne podle mých představ." a "Vůbec to nefunguje a i když položím reprak na zem, tak se nespojí." si docela odporuji, takze mozna je tech problemu vic? Kdo s kym se nespoji?
8
« Poslední příspěvek od Ondrej Nemecek kdy Dnes v 13:09:22 »

Tak mam půjčeny tento.
https://rpishop.cz/bluetooth-karty/5501-bluetooth-40-usb-dongle-adapter.html
Netuším, jestli koupené u nás nebo na ali.
Fungovat to začalo na první pokus ale ne podle mých představ.

Mam tablet OnePlus Pad 2. Přes internet do něj tahám mp3 ze sklepa, kde je raspi a přehrávám je přes Bluetooth reprak. Není problém vzít tablet do nějaké vedlejší místnosti. Furt to hraje.

Minulý týden jsem šel pracovat do sklepa a vzal si sebou tablet.
Chvilku jsem pátral, proč nehraje a pák zjistil, že je furt připojený do bluetooth repraku, který je v místnosti nad sklepem kde jsem byl.
Tak mně napadlo, proč tahat hudbu do tabletu a chtěl jsem koupit 2 metrový usb kablík a dotáhnout ten vysilač pod strop pokoje kde je reprak.
Vůbec to nefunguje a i když položím reprak na zem, tak se nespojí.

Takže bud to risknout.
https://www.aliexpress.com/item/1005009205670791.html
Nebo provrtat díru do sklepa a přitáhnout ten USB až do pokoje.
Ale takou díru aby tam prolezl usb konektor se mi vrtat nechce.

Není nad to mít uložené mp3 ve sklepě, ony se pak tolik nekazí  :D Proč je ale nesdílet na lokální síti třeba z nějakého NAS?
9
« Poslední příspěvek od Jiří Havel kdy Dnes v 13:01:56 »
Ne každý žije v 1+kk a single k tomu.
V single 1+kk se naopak musí automatizovat naprosto úžasně. V rodiném baráku to naopak komplikujou ostatní, kteří mívají jiné koníčky a deformace. Je zajímavé, jak diametrálně odlišný může být poměr přínosu a opruzu z pohledu drahé polovičky. :)
10
« Poslední příspěvek od fanoush kdy Dnes v 12:37:01 »
"Mam tablet OnePlus Pad 2. Přes internet do něj tahám mp3 ze sklepa, kde je raspi a přehrávám je přes Bluetooth reprak. Není problém vzít tablet do nějaké vedlejší místnosti. Furt to hraje."

Zni to docela slozite. Takze raspi ve sklepe ma internet? tablet je pripojeny pres raspi na internet? A tablet hraje mp3 (z internetu) do bluetooth repraku?

A ted je zmena ze misto tabletu ma k tomu bluetooth repraku hrat primo ta raspi? Takze tablet se z toho uplne vynecha? A jak se na raspi ve sklepe vybere co bude hrat za pisnicku?
Stran: [1] 2 3 ... 10