Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
Vývoj / Re:Oplati se Java?
« Poslední příspěvek od to_je_jedno kdy 31. 12. 2024, 11:48:32 »
Když říkáš, ze úplně neřešíš peníze tak na to jdi naopak. Podle toho co tě v životě baví mimo programování. Jit delat javu od nuly do korpo čistě pro peníze? Stejně ti z toho časem jebne. 

Příklad: jsem v BTC králičí noře, chtěl bych v tom dělat? No tak to bych se učil Rust.
92
Server / Re:Hosting pro Python à la PHP hosting
« Poslední příspěvek od SR kdy 31. 12. 2024, 11:46:15 »
Tady je problém že na to koukáš hrozně jednostranně myslíš si že problém se dá vyřešit aktualizovaným apachem / nakou proxi.
Typický u těch HTTP requestu to fakt žádný proxi server nevyřeší (jediné bys implementoval naky WAF/IDS ale to hosting za pár korun fakt moc dělat nebude) ten "zlý" request je totiž request jako jakýkoli jiný jen například obsahuje znak přes který verzi X přeteče paměť. Ty tam dáš proxac kde ta paměť nepretece a pošle to dál na tvůj server no a ten udělá co? Přeteče...
Další věc je že nemusí být nutně díra ve webserveru ale v nake sdílené knihovně.. dal i nemusíš útočit na webserver ale až na tvůj Python ( který tranzitivne zase používá sdílenou knihovnu například libressl...) prostě to fakt takto nejde. Mysli na to že z definice je sdílený hosting pro více uživatelů a hosting musí zajistit bezpečí všem... Nemůže to nechat být jen tak. Navíc když už jim naboris server tak ses najednou ve vnitřní sítí a můžeš útočit na další služby..(jasně dá se to řešit ale prostě jedna úroveň obrany padla..)
Takže pokud chceš to co popisujete tak opravdu jen VPS nebo lépe kontejner..
93
O serveru Root.cz / Re:Nevhodné příspěvky na fóru
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy 31. 12. 2024, 11:38:12 »
Smiř se s tím, že slováky nesnáším

Nebuď na braty z Horních Uher neurvalý. Je to krásná země, jen má jednu vadu - žije tam spousta Slováků.
Smiř se s tím, že slováky nesnáším, v 1991 jste řvali jak vás utlačujeme a vyřvali si vlastní stát a teď se sem cpete horem dolem, za války jste zradili a byli s Hitlerem, jste bezcharakterní pronárod. A málem bych zapomněl na současnou proruskou orientaci.

Nechcete si tyhle pindy nechat na doma, případně ty křivdy a frustrace ventilovat na jiné platformě?
94
Vývoj / Re:Oplati se Java?
« Poslední příspěvek od Mintaka kdy 31. 12. 2024, 11:29:46 »
Citace
i když se snaží (občas něco zapomene, občas přejmenuje nesouvisející věc).

U dobře strukturovaného programu jsou problémy tohoto typu minimální. Respektive, má zkušenost je jiná, než co popisujete.

Citace
Chápu, že pro "write-only" projekty, co postupně nakynou na > 50000 řádků, to asi není moc důležitý

Předpokládám, že si ani neuvědomujete, jak moc jste s tímto názorem mimo realitu. Země fakt není placatá, ale můžete ten názor zastávat, to ano.

Instagram, Facebook (> 1/5 kódu), Spotify, Uber, Dropbox, původně i Gmail a YouTube, Reddit, Quora, Battlefield 2, Civilization 4, tisíce projektů v oblasti AI a science, ... a další statisíce aplikací.
fakt nejsou write-only projekty co postupně nakynou a nejsou důležité. Ale můžete si to myslet, to ano.

IMHO: ti, kteří si chtějí udělat realistický pohled na vaše názory a zkušenosti, mají jasno.

Citace
David: Záleží dost na tom,...
David to popsal docela dobře. Buď míříte ke korporátu a pak záleží na konkrétní firmě, jaké technologie mají osedlané, což ovšem obnáší vědět tu firmu nebo aspoň odvětví dopředu,
nebo chcete vyvíjet mimo korporát a výběr je do značné míry na vás a na oblasti, pro kterou chcete tvořit.

Žádný jazyk není dokonalý. Ekosystém pro mainstream jazyky je poměrně rozvinutý. Podstatné je i to, jaký jazyk je vám blízký, čím se vám dobře "překládá" aplikační logika do výkonného kódu.
95
« Poslední příspěvek od Filip Jirsák kdy 31. 12. 2024, 10:37:59 »
To si holt musíte orzmyslet, co chcete. Na začátku jste psal, že máte VPS a chtěl byste místo toho sdílený webhosting. Pak najednou píšete o provozu kontejneru. Existují všechny tři typy služeb, ale vy musíte vědět, co chcete. Kromě těch již zmíněných tří typů služeb (sdílený webhosting, kontejner, VPS) můžete mít ještě SaaS nebo fyzické železo. Tak třeba přijde řeč i na ně.
96
Windows a jiné systémy / Re:Windows odmítá naformátovat n-tý oddíl na flashce
« Poslední příspěvek od 𝑾𝑰𝑭𝑻 kdy 31. 12. 2024, 10:29:21 »
Jo, to jsem jednou nedopatřením udělal - v linuxu screenshoty so souborů typu screenshot_DD.MM.YYYY_HH24:MI:SS.png. Uložilo se to OK, ale Windowsy, přestože to viděly, s tím ani za boha nedokázaly nic udělat :). Holt dvojtečka je na oddělení disku v cestě, to Linux nepotřebuje.
97
« Poslední příspěvek od alex6bbc kdy 31. 12. 2024, 09:49:42 »
kazdy software je deravy a nechat to bezet bez zaplat je riziko. nekdo ti tam najde diru a v ten moment platis vps utocnikovi, co si tam spusti vlastni veci.
98
/dev/null / Re:jak se dělá s gitem ?
« Poslední příspěvek od alex6bbc kdy 31. 12. 2024, 09:44:02 »
To jsi jen tak commitnul a pushnul celej borland kompilátor, tasm a turo pascal? Proboha proč? A je to vůbec OK z pohledu licencí?

no super, kdyz nekdo bude potrebovat borlandi nastroje najde exace v gitu 😁😁😁
99
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy 31. 12. 2024, 09:40:55 »
Já prostě sakra chci něco vyvinout, nasadit to a nechci o tom slyšet a vědět dalších minimálně 5 let.

A hodinky s vodotryskem k tomu v ceně. Za 80 měsíčně.  ::) ;D
100
« Poslední příspěvek od registrovany123 kdy 31. 12. 2024, 09:12:35 »
Příspěvek k tématu a do pranice, vzácný jev na Root.cz

Ano, je otázka jestli to vadí - mě to nevadí. Navíc, chci vidět, jak mi to někdo vyhackuje - přístup nehaš co tě nepálí a continuous improvement.

Je rozdíl, když si někdo něco dělá v práci a někdo něco doma. S náročností a každou blbinou o kterou se člověk musí postarat (Nesnáším řešit SSL, a AWSkové věci jsou ještě horší z hlediska času) roste složitost strmě, a s každým problémem navíc si člověk rozmyslí, jestli tu věc vyrobí nebo se na to vykašle.

Zrovna třeba dělám webovou aplikaci pro komunitu jedné online hry.

V Pythonu ve Flasku vím, že mám security hole jako hrom, přes kterou se dá v podstatě přečíst celý disk :D Ale nikdo na to nemá šanci přijít, když neuvidí zdroják, a i kdyby někdo zdroják měl, tak nevím proč by se to kvůli mé nabastlené aplikaci snažil luštit, a i kdyby se snažil, tak ať si ten disk přečte, stejně tam nic nenajde.

Od hostingu bych proto chtěl, ať mi udělají:

1. Přístup na 1 port od mé appky
2. Přístup přes SSH
3. Zařídí HTTPS
4. A vemte si, že i ona ta díra v neaktuálním SSH se dá vyřešit na straně hostingu tak, že by se dělal nějaký SSH forwarding, tzn. že SSH jde nejprve na server od webhostingu, a z něj teprve se udělá ssh na můj server. Technicky to možné jednoznačně je, jestli jsou k tomu technologie připravené, to nevím, nejsem sysadmin.
5. I ten můj port s nějakým web serverem se dá na straně hostingu volat přes nějaký aktuálizovaný apache, takže do mé appky už budou chodit jen čistě HTTP requesty.

Výše uvedeným mi může hosting udělat hradbu okolo mojí appky a tam mi potom můžou běžet klidně staré verze všeho, hostingu to může být ukradené a když výše uvedené hosting zařídí, tak je to hotovo.

Koneckonců to ani není žádné scifi, to co jsem pospal se dá přesně udělat v AWS EC2, requesty necháp přeposílat přes API Gateway nebo něco takového. To s tím SSH awsko ale asi neumí. Nicméně je s tím voprus a člověk se naštve a nakliká, a potom to ani pořádně nefunguje, všude je v něčem háček.

Stran: 1 ... 8 9 [10]