91
Windows a jiné systémy / Re:Windows10 Pro X64 - print spooler servis sa zastavuje - vyriesene
« Poslední příspěvek od LA MA kdy 14. 02. 2025, 08:40:40 »Dakujem za pomoc. Problem som vyriesil nasledovne:
1. vymaz z registrov (co sa dalo) na PC, ktore ma problem so spustenim servisu printer spool:
a. HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\Local Settings\Printers
b. HKEY_CURRENT_USER\Printers\Connections
c. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print
2. vymaz obsahu adresara "c:\windows\system32\spool" na PC, ktore ma problem so spustenim servisu printer spool
3. na inom PC, kde NIE je problem so servisom printer spool a ani s tlacou:
a. zkopirovat adresar a jeho podaresare "c:\windows\system32\spool" niekam na PC, ktore ma problem
b. exportovat registre z PC kde NIE je problem a zkopirovat niekam na PC kde JE problem:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\Local Settings\Printers
HKEY_CURRENT_USER\Printers\Connections
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print
c. zkopirovat spoolss.dll a spoolsv.exe z "c:\windows\system32\" niekam na PC kde JE problem so servisom print spooler
4. na PC kde JE problem so servisom printer spool:
a. skopirovat adresat spool z bodu 3a do povodneho umiestnenia, teda do c:\windows32\system32
b. naimportovat exort registrov z bodu 3b
c. restartovat PC a v offline (winPE, linux) prekopirovat (a prepisat) spoolss.dll a spoolsv.exe do "c:\windows\system32\
d. restart PC do normalneho startu
e. hotovo, print spooler je funkcny
Predtym som nekopiroval to DLL a komplet registre.
1. vymaz z registrov (co sa dalo) na PC, ktore ma problem so spustenim servisu printer spool:
a. HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\Local Settings\Printers
b. HKEY_CURRENT_USER\Printers\Connections
c. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print
2. vymaz obsahu adresara "c:\windows\system32\spool" na PC, ktore ma problem so spustenim servisu printer spool
3. na inom PC, kde NIE je problem so servisom printer spool a ani s tlacou:
a. zkopirovat adresar a jeho podaresare "c:\windows\system32\spool" niekam na PC, ktore ma problem
b. exportovat registre z PC kde NIE je problem a zkopirovat niekam na PC kde JE problem:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\Local Settings\Printers
HKEY_CURRENT_USER\Printers\Connections
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print
c. zkopirovat spoolss.dll a spoolsv.exe z "c:\windows\system32\" niekam na PC kde JE problem so servisom print spooler
4. na PC kde JE problem so servisom printer spool:
a. skopirovat adresat spool z bodu 3a do povodneho umiestnenia, teda do c:\windows32\system32
b. naimportovat exort registrov z bodu 3b
c. restartovat PC a v offline (winPE, linux) prekopirovat (a prepisat) spoolss.dll a spoolsv.exe do "c:\windows\system32\
d. restart PC do normalneho startu
e. hotovo, print spooler je funkcny
Predtym som nekopiroval to DLL a komplet registre.