Upřímně, být v lepší finanční situaci, tak bych po něm hned skočil. Telefon se SailfishOS by se mi do sbírky hodil, jelikož žádný takový ještě nemám...
Třeba nebude mít nikdo zájem a počká na mně až dodělám byt a vezmu ho
Tak telefon so SailfishOS X si mozes kedykolvek vyrobit sam. Staci ti kedykolvek kupit nejaky podporovany Sony smartfon a drzat sa navodu. Vies to rozbeh aj na inych telefonoch ale bude to bez podpory behu Android aplikacii.
Inac ono nieje extra o co stat. Bol to zaujiamvy projekt ale stagnuje. Pouzivam SaifishOS X nieco vyse 4 rokov a zhodou okolnosti s nim dnes koncim. Xperia XA2 uz fyzicky odchadza a ja prechadzam na Android. Mozno len docasne (bol by som rad keby docasne). Akurat mi dosla Xperia 10 VI, ktora sa s velkou pravdepodobnostou docka o nejaky cas ofic. podory pre SaifishOS X
SailfishOS je viac-menej pre fanusika. Da sa s nim fungovat ale je to o urcitych kompromisoch. Skoda, ze sa to zaseklo, malo to potencial. Som zvedavy na 5.0 verziu, ktorej vydanie meska ale bohuzial necakam nic prevratne.
Tajne som dufal, ze by EU mohla do toho vrazit nejaky ten milion ako alternativy/poistky pred duopolom iOS/Android podobne ako sa o to snazilo Rusko(maju fork Aurora) ale nstalo sa.