Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / Framework laptop - poptávám konektor webkamery
« Poslední příspěvek od Blaster22 kdy Dnes v 17:54:39 »
Zdravím,

zkouším štěstí a zeptám se.
Nemá někdo k dispozici konektor k webkameře pro framework laptop 13?
Např. někdo kdo dělal upgrade top coveru (https://frame.work/cz/en/products/top-cover-cnc) a má tím pádem doma původní top cover včetně webcam kontektoru?

Koupím klidně jako jako celek, ale 2.500,- kvůli jednomu konektoru opravdu dávat nechci.

Mockrát děkuji za případné nabídky.
2
Windows a jiné systémy / Re:V akom stave je Windows 11?
« Poslední příspěvek od hungarec kdy Dnes v 16:04:32 »
Další věc co se MS povedla s Windows 11 je že při aktualizaci na 24H2 přestane, minimálně na OEM instalacích, fungovat aktivace Windows a systém nejde aktivovat, MAK klíče hlásí jako zablokované pro aktivaci.
Aktivace jde provést jedině nově zakoupeným unikátním Product Key klíčem.
Když se člověk vrátí na předchozí build (23H2?) tak aktivace včetně toho digitálního otisku je funkční.
3
Windows a jiné systémy / Re:Aktivace Win 7 Pro OEM
« Poslední příspěvek od hungarec kdy Dnes v 15:56:02 »
Standardní instalačka Windows 7 si sama licenci z BIOSu nenatáhne.
Každý OEM výrobce měl svoji vlastní instalačku Windows 7 (a W10) která jako jedinná dokázala zobrazit že je Windows aktivovaný aniž by se zádaval Product Key (u W10 dokonce bez přístupu na internet, po aktivování internetu se vytvořil ten digitální otisk a už to šlo poté s jakoukoliv instalačkou W10).
HP dávalo instalační DVD Windows 7 Pro, resp. Windows 10 Pro jen k Pro variantám PC/laptopů.
Dell např. dával instalačku Windows 10 Pro se stejnou funkcí pro Dell zařízení na USB flashce.
U Home edicí Windows jsem to neviděl, tam bývala instalačka vždy jako speciální Recovery oddíl na disku, ale šlo z něj instalační DVD vypálit (např. Acer).
4
Bazar / Re:Prodám mITX ASUS AT5IONT-I DELUXE
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 14:55:11 »
A DELUXE má dálkové ovládání  :).
jj, to mam taky vcetne original infra prijimace na kabelu :⁠-⁠)
5
« Poslední příspěvek od 𝑾𝑰𝑭𝑻 kdy Dnes v 14:23:23 »
To je dobrý, já to s radostí přenechám někomu dalšímu, sám tu mám kumbál věcí, kterých bych se potřeboval zbavit.
6
Software / Re:FreeCAD: vybraný objekt nelze použít
« Poslední příspěvek od mhepp kdy Dnes v 13:36:39 »
Došel jsi celkem dobře k téměř správnému závěru. V předchozím stavu ale sketch nebyl součástí tělesa vůbec, nyní je hierarchicky ne pod Pad, ale přímo pod Tělesem. Je to trochu nešťastně vizuálně udělané...
7
« Poslední příspěvek od rmrf kdy Dnes v 12:32:17 »
A DELUXE má dálkové ovládání  :).
8
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 12:23:59 »
Doufal jsem ze aspon 4 piva by z toho mohly byt.
Asi WIFTovi napis jaka piva, protoze Gabrinus 10 v lahvi stoji koukam 12Kc a jestli si to oprasil kvuli 50Kc nevim nevim :-)
BTW: mam tu samou desku a ma ION2 a BT ;-)
9
Software / Re:Ako pripoiť šifrovaný disk cez konzolu ako užívateľ
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 10:07:25 »
O preklepu uz czipis psal, a bez preklepu fungujou ty tve 2 varianty bez "=", prave sem to overil...
Jen pozor ze v souboru musis mit jen radek s heslem NEzakoncenej novym radkem (coz u echo ti doslo pouzitim -n ale pro jistotu upozornuji :-)

Nicmene prislo by mi nevhodne mit to luks heslo v plaintext souboru...
Takze zkusil hledat zda udisksctl neumi vyuzit heslo ulozene ve spravci souboru (to se uklada do systemove klicenky) a nasel toto ;-)
Tam sice resi pripojeni uz odemceneho, ale overil (s Thunar@Xfce, ale ten link je primarne o Nautilus/Nemo) sem to takto:

Kód: [Vybrat]
# odemkne a rovnou pripoji do /media/jmeno_uzivatele/jmeno_oddilu
gio mount -d /dev/sda1

# odpoji a rovnou zamkne
gio mount -u /media/jmeno_uzivatele/jmeno_oddilu
10
Software / Re:FreeCAD: vybraný objekt nelze použít
« Poslední příspěvek od AlesSt kdy Dnes v 08:46:47 »
Ano, takto zhruba to potřebuji. Zkusil jsem vytvořit další náčrt (Sketch), ale ne z hlavní nabídky (Menu), ale z okna Nástroje tvorby ploch - Vytvořit náčrt, Sketch se v náhledu na model zarovnal pod Vytažení (Pad) a nyní to pracuje podle mých představ. Dříve mnou vytvořený Sketch nebyl zanořen pod Pad, ale přímo v rootu Tělesa.

Díky za pomoc
Stran: [1] 2 3 ... 10