Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Software / Re:FFmpeg: jak validovat dát dohromady useklý soubor?
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 15:29:34 »
Je nějaká možnost, jak spravit, poškozený MP4 soubory s useklým moov atom(na konci)?

Nejspis tam bude AVC (h264) a lze dekodovat rovnou ten bitstream. Nastaveni kodeku/profilu - a hlavne rozliseni staci brutforcnout. Ale pokud existuje funkcni sample soubor, je to samozrejme lepsi. Casto opravuji zaznamy z kamer - rucne, protoze na to mam specificky udelane tooly, stejne tak na QTFF kontejner (mov,mp4). Zde znova zalezi - kolik do toho chces nasypat penez a jak moc cenny ten poskozeny material je.
2
Vývoj / Re:Komunikace mezi ESP a RPi
« Poslední příspěvek od Trupik kdy Dnes v 15:03:06 »
Díky za nápady. Nakonec jsem to vyřešil (ještě nemám 100% hotovo, ale základ funguje) jinak: místo ESP jsem nakonec použil RP2040, to běží na circuitpythonu a tváří se jako klávesnice, která simuluje mačkání tlačítek. Kód je trapně jednoduchý a internet je plný příkladů, takže to zvládne i dřevo jako já  8)
No a webová stránka, která běží v RPi má skrytý input, na kterém je onkeydown event, který kontroluje délku "textu" v inputu a pokud dosáhne správné délky, tak jej načte do proměnné, rozřeže na jednotlivé hodnoty a ty vepíše do správných elementů ve stránce, input vymaže a vše se opakuje.
Ono Zero 2W je fakt zoufale nevýkonné a čím méně toho na něm běží, tím lépe.
3
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 14:31:33 »
wow, tak to je neprobádaný svět, o nějakém score nevím.

To je jen interní, číselně vyjádření hodnocení z ffprobe, jak moc si "je jistý" svou detekcí formátu vstupního formátu. Ffmpeg ani ffprobe se neřídí příponou vstupního souboru, tzn. přípona může být klidně .txt, ale on si pořád relativně spolehlivě vydetekuje, že je to třeba mpeg transport stream při autodetekci z části souboru (pravě ovládané parametry probesize a analyzeduration).

Citace
Je nějaká možnost, jak spravit, poškozený MP4 soubory s useklým moov atom(na konci)? Pokud budu mít třeba deset kandidátů ze kterých kamer to mohlo být( 3 kamery x 3 nastavení fps+re) , udělat vzorek krátkého klipu a nějak to vydetekovat, nebo zkusit napasovat, nebo zkusit spárovat?
Může být ale i třetí možnost ,že se zjistí, že nepasuje k ničemu z těch zkušebních.

Trochu odskok od prvního tématu.. :) ale opravit se dá ledacos, záleží na typu poškození. Pokud je tam header mp4, pak mdat a úplně chybí moov (s těmi dalšími podřízenými atomy), pak je zmíněný referenční soubor (ideálně ze stejného zařízení a se stejnými parametry) rozumná možnost jak se to pokusit opravit, minimálně tu část než došlo k výpadku (useknutí).
Pokud je tohle, jak píšete, tak trochu neznámé a budete muset lecos zkoušet, tak asi doporučím dva vcelku user-friendly  nástroje, co by si s tím mohly poradit.
https://fix.video/
https://main.grauonline.de/video-repair-beginners-experts/
První FiX má jak online službu (se stovkami vestavěných profilů z telefonů, kamer, foťáků atp.), tak i standalone nástroje.
Online služba je vcelku fajn, můžete si prohlédnout ukázku, jestli to sedí a pak podle délky zaplatíte za stažení celého opraveného klipu - v podstatě v řádu stokorun, za mě fér cena, pokud to chcete.
Druhý je pak software od pana Grau, co umí opravovat podle referenčního souboru (můžete si vyzkoušet své vzorky), případně tam jsou některé generické profily. Shareware.
4
Tohle by se na lepsich systemech nestalo.
https://fedoraproject.org/
5
Windows a jiné systémy / Re:Proč se mi vypnuly windows !???
« Poslední příspěvek od mikesznovu kdy Dnes v 13:36:52 »
mezi těmi událostmi je odstup 4 s
 a všiml jsem si i třetí (pod 5.sekundě):
WinLogon : kategorie "1102"Oznámení o odhlášení uživatele pro program Zlepšování softwaru a služeb na základě zkušeností uživatelů

WTF!!!?

Následně ServiceControl manager asi 15x služba xxx byla zastavena
6
Bazar / Re:Prodej: Steam Deck 512GB LCD
« Poslední příspěvek od dr_ak kdy Dnes v 13:32:27 »
A ještě výdrž při hraní méně náročné hry
7
« Poslední příspěvek od mikesznovu kdy Dnes v 13:30:15 »
wow, tak to je neprobádaný svět, o nějakém score nevím.

Je nějaká možnost, jak spravit, poškozený MP4 soubory s useklým moov atom(na konci)? Pokud budu mít třeba deset kandidátů ze kterých kamer to mohlo být( 3 kamery x 3 nastavení fps+re) , udělat vzorek krátkého klipu a nějak to vydetekovat, nebo zkusit napasovat, nebo zkusit spárovat?
Může být ale i třetí možnost ,že se zjistí, že nepasuje k ničemu z těch zkušebních.
8
Bazar / Prodám Steam Deck 512 GB LCD
« Poslední příspěvek od dr_ak kdy Dnes v 13:24:25 »
Prodám Steam Deck 512GB LCD.
Koupen předloni na Steamu, prémiová verze s antireflexním leptaným sklem.
Zachovaný, hráno málo nárazově, mezitím uskladněn s ohledem na baterku (nabita na 40-60%)
Baterka by měla být zachovalá - viz foto - odhady spotřeby.

Cena za SteamDeck bez nabíječky - 5000 CZK.
Případně mohu přidat buď originální nabíječku od Steamu, ale s anglickou koncovkou a redukcí za 400, nebo malou přenosnou (30W - 15V/2A) za 600, viz fotky.

Pouze osobní předání - Praha.

V případě zájmu prosím pište na: vrvr@pm.me
9
Windows a jiné systémy / Proč se mi vypnuly Windows?
« Poslední příspěvek od mikesznovu kdy Dnes v 13:22:32 »
Proč se mi vypnuly windows? žádný crash, žádné spadnutí, prostě se pozvolna zavírají okna, ukáže se prázdná plocha. Předtím jsem je měl otevřených 10 minut, a prohližím weby

Následně v event logu vidím: toto: v obou případech :Zdroj USER32 / kategorie Není /ID 1074 / Level =Informace / keywords:klasické nastavení

Proces Explorer.EXE inicioval Napájení vypnuto počítače HOSTNAME jménem uživatele INTERNET\Admin z následujícího důvodu: Jiný (neplánovaný)
 Kód důvodu: 0x0
 Typ vypnutí: Napájení vypnuto
 Komentář:

:Není :Proces C:\Windows\system32\winlogon.exe (HOSTNAME) inicioval Napájení vypnuto počítače HOSTNAME jménem uživatele INTERNET\Admin z následujícího důvodu: Pro tento důvod nebyl nalezen titulek
 Kód důvodu: 0x500ff
 Typ vypnutí: Napájení vypnuto
 Komentář:

dost mě to na*ralo-: protože jsem měl otevřených 30 tabů, něco píšu (chtěl jsem Win+ P,u,t)

AI o kódu důvodu nic neví, neponeví
10
Bazar / Re:Prodám NVIDIA Tesla P100 výpočetní kartu
« Poslední příspěvek od motyq kdy Dnes v 13:21:52 »
Prodáno
Stran: [1] 2 3 ... 10