1
Nová témata / Laptop okolo 1000€
« Poslední příspěvek od Mlocik97 kdy Dnes v 19:45:22 »Ahojte,
pevný rozpočet nemám, a ak sa oplatí priplatiť, tak nie je problém, ale všeobecne si myslím že laptop okolo 1000€ by mal byť fajn pre moje požiadavky. Takže teraz k požiadavkam:
- výkonný CPU (čím lepší tým lepšie)
- aspoň 32GB RAM (mám heavy multi-tasking a mnoho virtuálok atď)
- min. 512, ideálnejšie 1TB NVMe SSD
- displej stačí aj FullHD
- klávesnica musí mať numpad a dvojriadkový enter
- grafická je otáznik
- dobrá konektivita (ideálne 3x USB a nejaký USB-C, a určite HDMI či DP, RJ45, Jack...)
Laptop bude prevažne určený na prácu a náročné používanie (programovanie, virtuálky, kontajnery, atď...). Mimo to sem tam zriedkavo:
- Krita (tu je otázka či mi trebá dedikovaná GPU, ale stačí iGP)
- Hry (ale pravdepodobne stačí iGP, keďže hry v mojom podaní znamenajú prevažne RTS tituly z 2000-2010 ako napríklad: StarCraft BroodWar, StarCraft II, WarCraft III, Total Wary, Age of Empires...) teda neviem či sa to vôbec v dnešnej ére dá nazvať pravým "gamingom".
- pripojenie k 2 monitorom
Ideálne z Alza.sk keďže tam mám aj zľavový kupón (-100€). Preferujem značky Dell, HP, Lenovo.
Čo by ste mi poradili?
pevný rozpočet nemám, a ak sa oplatí priplatiť, tak nie je problém, ale všeobecne si myslím že laptop okolo 1000€ by mal byť fajn pre moje požiadavky. Takže teraz k požiadavkam:
- výkonný CPU (čím lepší tým lepšie)
- aspoň 32GB RAM (mám heavy multi-tasking a mnoho virtuálok atď)
- min. 512, ideálnejšie 1TB NVMe SSD
- displej stačí aj FullHD
- klávesnica musí mať numpad a dvojriadkový enter
- grafická je otáznik
- dobrá konektivita (ideálne 3x USB a nejaký USB-C, a určite HDMI či DP, RJ45, Jack...)
Laptop bude prevažne určený na prácu a náročné používanie (programovanie, virtuálky, kontajnery, atď...). Mimo to sem tam zriedkavo:
- Krita (tu je otázka či mi trebá dedikovaná GPU, ale stačí iGP)
- Hry (ale pravdepodobne stačí iGP, keďže hry v mojom podaní znamenajú prevažne RTS tituly z 2000-2010 ako napríklad: StarCraft BroodWar, StarCraft II, WarCraft III, Total Wary, Age of Empires...) teda neviem či sa to vôbec v dnešnej ére dá nazvať pravým "gamingom".
- pripojenie k 2 monitorom
Ideálne z Alza.sk keďže tam mám aj zľavový kupón (-100€). Preferujem značky Dell, HP, Lenovo.
Čo by ste mi poradili?