Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Windows a jiné systémy / Re:Win10 chyba po výměně disku
« Poslední příspěvek od jauznevimco kdy Dnes v 09:04:40 »
Me zkusenosti se s temi od jjrsk neshoduji. Ano, Win7 jsou stran ovladacu docela vopruz, ale desitky a jedenactky nam v praci naprosto bez problemu preziji presun na jiny zelezo, a to i mezi ruznymi generacemi intel/amd. Podot
ykam, ze to slo v uplne vsech pripadech bez vyjimky, klidne z desky se Z270 az do AMD B650, zcela bez problemu.

Jediny, co muze teoreticky delat vopruz, je Intel VMD, nebo jeho ekvivalent u AMD, to skutecne ovladac potrebuje... no a nebo ten kram v BIOSu uplne vypnout, protoze je uplne k nicemu, tuplem na deskach, kde je jen jeden slot. (Avsak to zrejme nebude tazateluv pripad.)

Normalni dd z disku na disk, prelozeni do jinyho pocitace, jine desky, jinyho vseho a neni problem.
Zadnej ovladac pro konkretni NVMe disk u 10/11 neni potreba, o vse se stara vychozi wokenni stornvme.sys

Abstrahuji-li divokost tazatele, samotny postup (dd kopie disku jako prvni provedeny krok) je veskrze spravny.

Nicmene, pokud ten starej disk je jeste nejak s to nabootovat a fungovat, nejlip asi nabehnout z nej a data proste vykopirovat a jet na novym disku uplne nacisto, nanovo, jinak se z toho zblaznis...
2
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 08:48:30 »
S nvme je to tak, ze doporucuju kazdymu si na tom rozjet w7, aby mel predstavu, co je treba proto, aby to fungovalo (narozdil od sata/sas).

Muzes narazit zhruba na nasledujici aspekty. Jednak z toho nemusi umet MB nabootovat. Dalsi vec je ta, ze win potrebujou ovladac pro NVME jako takovy ... ale to nestaci, potrebujou jeste ovladac pro to konkretni ssd konkretniho vyrobce.

Mno a tim se dostavame k tomu, ze setrvale dlouhodoba vlastnost win je ta, ze je nejde obecne prenys na jiny HW (coz je presne to, oc se tazatel snazi). Jo, nekdy to prezijou, ale to jsou spis vyjimky.

Velmi teoreticky by pomoho ten system pred prenosem zresetovat do poinstalacniho stavu (pred prvnim rebootem), coz se sice udela da, ale je to taky takovej hod minci. Mnohem jednodussi je proste nainstalovat novej system ... a prestrkat do nej data.

A rozhodne je uzasny, kdyz takovou akci podnika naostro nekdo, kdo to vzivote nedelal.

Apropos, pokud nekdo nezvlada management obsahu disku/volnyho mista, je uplne jedno jak velkej disk bude mit. A protoze tohle je vlasnost vetsiny useru, tak i widle umi quoty.

3
Studium a uplatnění / Re:Poměr cena vs. výkon u seniorních vývojářů
« Poslední příspěvek od MalyTomi kdy Dnes v 08:36:11 »
ze je na tom projektu na dva az tri roky a pak to nejak preda a dal ho to nezajima, takze spousta rozhodnuti bylo dost kratkozrakych a vedlo to jistym bolehlavum.
Prosim ta, ako sa predpovedat, co bude o 10-15 rokov? hlavne co sa tyka IT oblasti? Ked sa spusta novy projekt, tak sa ide podla aktualneho zadania + sikovny programator, ak ta budu nejake moznosti rozsirovania do buducna, tak urobi nejaku tu predpripravu na pripadne rozsirovanie. Ale ty nikdy nenapises dokonaly kod, ktory bude reflektovat nove moznosti a to, kam sa posuva vyvoj dajme tomu na 10 rokov dopredu. Ja v praci tiez narazim na kod, kedy len krutim hlavou, ze co to je, ale potom sa zamyslim, ze v dobe, ked sa pisal, to bolo najlepsie riesenie.
Zaklad je dodrzat design pattern a nekodit ako prasa.
4
Sítě / Prodám RAM moduly DDR3 ze serveru
« Poslední příspěvek od vectra38 kdy Dnes v 08:14:04 »
Prodám moduly viz. přiložené fotografie.
Moduly 4GB RAM, cena 100 Kč za kus. K dispozici 14 kusů.
Moduly 8GB RAM, cena 300 Kč za kus.  K dispozici 24 kusů.
Moduly 16GB RAM, cena 600 Kč za kus. K dispozici 25 kusů.
5
Desktop / Dva monitory a Firefox
« Poslední příspěvek od Martin Koleček kdy Dnes v 07:27:56 »
stal se mi takový problém

nastavil jsem xorg.conf na dva monitory a zadal xrandr pro dva monitory s parametrem right-of

teď když spustím firefox nebo chromium , objeví se na kraji nahoře vlevo v bodě 0 0 a mají problém že chybí title bar s názvem a maximalizací a těmito tlačítky

nejde s tím hýbat ani jinak nastavit

zkusil jsem xorg.conf , xrandr , používám fluxbox , zkoušel jsem soubor apps

6
« Poslední příspěvek od alex6bbc kdy Dnes v 04:46:13 »
JAK v téhle situaci vnímáte, že váš plat (MD rate,..) je sice vyšší než u řadového člena týmu, ale je třeba o 25% vyšší, málokdy o 50%, ale rozdíl ve vaší produktivitě je skoro off the charts - vy vydáte za 10 členů týmu a někdy možná i víc,
Pak je tu i druhy pohled - kdyby clovek na seniorni pozici musel vecne resit i tu rutinu, kterou obvykle delaj juniori, tak brzo skonci v Bohnicich na leceni a produktivita by sla do kytek stejne, protoze sice to dava levou zadni, ale 100x nic umorilo osla. Nebo by sel jinam, kde je ta prace zajimavejsi. Ony ty role jsou nenahraditelne obe, a vzajemne se doplnuji.

na to je pekne porekadlo, ktere plati v jakemkoliv tymu.

bez mladych je to tragedie, bez starych je to komedie.
7
« Poslední příspěvek od Wasper kdy 12. 12. 2024, 23:53:36 »
JAK v téhle situaci vnímáte, že váš plat (MD rate,..) je sice vyšší než u řadového člena týmu, ale je třeba o 25% vyšší, málokdy o 50%, ale rozdíl ve vaší produktivitě je skoro off the charts - vy vydáte za 10 členů týmu a někdy možná i víc,
Pak je tu i druhy pohled - kdyby clovek na seniorni pozici musel vecne resit i tu rutinu, kterou obvykle delaj juniori, tak brzo skonci v Bohnicich na leceni a produktivita by sla do kytek stejne, protoze sice to dava levou zadni, ale 100x nic umorilo osla. Nebo by sel jinam, kde je ta prace zajimavejsi. Ony ty role jsou nenahraditelne obe, a vzajemne se doplnuji.
8
« Poslední příspěvek od listoper kdy 12. 12. 2024, 23:26:15 »
Ne.. Kde to čteš?
9
Sítě / Re:Přepínání rychlosti routeru
« Poslední příspěvek od Jan Peterka kdy 12. 12. 2024, 23:25:09 »
Zdravím tak mám vyřešeno. Objednal jsem si : https://www.wimo.com/en/iso-plus což jsou dvě krabičky sloužící ke galvanickému oddělení. Cena byla pro mě vyhovující. Jsou k tomu i dvě krátké propojky. Asi o 1.5m jsem zkrátil přívod od isp a před stěnu jsem dal do lišty jednu z krabiček a před ni tu dodanou krátkou propojku a na ni 5 nacvakávacích feritů. Před router druhou krabičku a na propoj taky ferity.  500 Mbbs jede a při spuštěném generátoru není audio/video ve streamu vůbec rušené.  Díky všem za rady.

220€ v dnešním kurzu = 5 tisíc a ještě z Německa, kde bude eventuální záruční oprava minimálně na dlouhý lokte, když to šlo vyřešit
2x https://www.alza.cz/tp-link-tl-sm311lm-d224944.htm za 569,- s DPH
2x https://www.alza.cz/tp-link-mc220l-d309060.htm za 519,- s DPH a
1x kabelem za max 1500,- při 50m délce (přičemž kratší jsou významně levnější)
tzn celkem za +- trojku (a to jsem nehledal nejlevnější, jen nejpohodlnější; jde to významně levněji) a ještě s výměnou při závadě prakticky okamžitě...
Na optice, pokud mají kabely osazený konektory, není nic magickýho. Jen je potřeba dodržet minimální poloměr ohybu a je vhodný ji prostrčit chráničkou, pak se to jen nacvaká dohromady a je vymalováno.

Ad PoE: vždyť se tady celou dobu operovalo s tím, že je tam zásuvka.

Děkuji za odpověď.
  • Tak zásuvka je od poskytovatele služby a PoE nepotřebuji.
    • Do optiky jsem jít nechtěl, protože s ní nemám žádnou zkušenost. Navíc by se tam asi muselo natáhout napájení když PoE nepoužívám.
      • Není pravda že mě to přišlo na  5 tisíc. Ta cena je za dvě krabičky a poštovné v rámco black friday bylo zadarmo. Stálo mě to i s feritama necelé 2 tisíce
10
« Poslední příspěvek od Martin-2 kdy 12. 12. 2024, 23:21:07 »
Citace
A klonovat widle? Na nvme pro kterej nemaj driver? lol ...

Též nerozumím nenávisti k SATA ssd  které jsou kompatibilní skoro se vším. Přitom na obyčejnou pracovní stanici je to skvělá volba.

Hlavně zatím každé PC má více než jeden SATA konektor (i hodně starých noťasů má možnost druhého disku třeba odstraněním mechaniky), takže klonování z disku A přímo na B bez nutnosti externího disku (dvojité kopírování) vše zjednodušuje a vzhledem k limitu rychlosti 300-500MB i zrychluje.
Stran: [1] 2 3 ... 10