21
Bazar / Re:Prodám Tuxedo InfinityBook Pro 15 - Gen9 - AMD
« Poslední příspěvek od Rike kdy Dnes v 12:32:50 »Je to zánovní a nové to stojí cca 55 tisíc, takže fakt ne
Ahoj,
potřebuji trochu zkonsolidovat služby běžící v mém home-labu, které aktuálně běží na OrangePi 3 LTS, Raspberry 4 a na windowsí mašině, a přesunout je do virtuálek, ať běží na jednom železe v racku.
Jako bonus se rád naučím třeba s Proxmoxem (potažmo variantou je i libvirt/KVM).
Prosím o radu, co byste použili za fyzický stroj.
Jen tak pro představu, na čem teď co běží:
HP EliteDesk 800 G2, Core i5-6500T, 24GB RAM
- Win Server 2008R2 (prosím nekomentovat), slouží hlavně jako NAS, Veeam backup, pokusné interní AD, doteď se na tom občas pouštěly filmy
Raspberry Pi 4, 4GB RAM, Armbian 23
- Docker, kontejnery Portainer a Guacamole
- Zabbix
- nginx jako reverse proxy pro několik hostů
- apache2 (4 nenáročné virtualhosty) + php + mariadb
- tvheadend, 2 DVB-T2 tunery
- samba share
- chronyd + gpsd
- avahi-daemon
- rsyslogd
- snmpd
- mosquitto
Orange Pi 3 LTS, 2GB RAM, Armbian 23
- RTL-SDR receiver, dump1090-mutability, agenti pro čtyři feedy
- OpenWebRx
Většinu času se stroje v podstatě flákají v idle a jediné významnější loady vycházejí ze Zabbixu. Spotřeba HP EliteDesku je 8W, RPi4 žere 5W, OPi3 žere 3.8W.
Tudíž když to shrnu, hledám nějakou mašinku typu toho EliteDesku (ten budu potřebovat použít jinde), aby to žralo v idle míň jak 20W, nacpal bych do toho aspoň 16GB (lépe 24 nebo 32GB) RAM a komfortně bych na tom rozfungoval jedno VM s Windows a dvě VM s Linuxem. CPU asi nijak zvlášť nehraje roli (jen by to samozřejmě chtělo VT-x).
Budu potřebovat promapovat fyzické USB porty dovnitř VM - nějak jsem nedohledal, zda to vyžaduje nějakou featuru CPU (VT-d by se měl týkat PCI, nevím jak u USB).
1U form factor by byl obrovský plus, ale klidně to položím na poličku (a nebo "bare motherboard" položím do prázdného 1U kejsu).
Ale nejvíc jde asi o tu "idle" spotřebu, pojede to 24/7/365.
Co by vás napadlo za optimální mašinu? Klidně i jen inspiraci (nebráním se i nějakému miniITX či tak nějak, nebráním se bastlení, určitě hraje roli i cena)
Čau,
máte někdo zkušenosti s Flipper Zero? Bude se mi teď hodit na práci s čipy, ale chci prozkoumat další možnosti, co všechno se s tím dá dělat. Nezajímá mně gaming. Samozřejmě hledám na internetu, ale zajímají mně reálné zkušenosti kde to zařízení může být užitečné v naší kotlině. A taky pokud máte tip na dobrý eshop příslušenství/rozšíření, tak budu rád. Dík.