1
Distribuce / Re:Instalace Debian 12 na Dell Wyse 5070 nejde
« Poslední příspěvek od JSOB kdy Dnes v 08:51:51 »Pardon, ale musel jsem se pousmát, když vedle sebe vidím slova "kvalitní" a "SanDisk" . Ano, jedná se o tři osobní špatné zkušenosti: se dvěma SanDisk SSDčkama, obě umřela úplně stejně, a s jednou SanDisk microSDHC kartou, která umřela podobně jak ta SSDčka.No kazdy mame nejakou zkusenost. Me osobne do ted SanDisk nezklamal, ale asi budes mit pravdu
Osobně bych ten problém řešil spoustou způsobů: kontrola vad RAM, kontrola funkčnosti téže flešky v jiném PC, jiná fleška v Dellu… a spousta dalšího, podle toho, co by se vidělo.
Jinak bych asi obecně u tohoto typu PC očekával pár problémů s tím, že v tom je fakticky embedded platforma. Zkušenost mám jen s "Bay Trail", byť přesvědčit se to dalo, tak jen doufám, že s "Gemini Lake" už je to lepší (i když je to pořád to, čemu říkám "atomová j*bka" ).
Po "vypaleni"image na jinou flashku bez Ventoy jde Debian nainstalovat a vse funguje. Takze vyreseno.
Ostatni isa z Ventoy jedou bez problemu.
Jen je mi zahadou proc pod rootem v grafickem prostredi nevidim HDMI/DP vystup pro audio. U normalniho uzivatele je to OK. No stejne tam budu jako jiny uzivatel samozrejme tak to nevadi.
No je*ka.......ono záleží na jeké účely to potřebuješ. Mě to bude myslím vyhovovat na 100%.