Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:Co mi kazí soubor?
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 02:56:31 »
@RDa no nevim, mam NVMe v USB redukci a problemu sem si nevsiml, ani pri kopirovani souboru, ani kdyz regulerne instalovanej system z toho bootuju, je teda pravda ze to pouzivam jen obcas, primarne sem tu redukci kupoval kdyz pretahoval system+data z 512GB NVMe na 4TB NVMe pri vymene v NB a nasledne to puvodni v tom nechal a parkrat z toho startoval ;-)
2
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 01:26:01 »
[...] je to  exFAT, Nvme přes UASP/usb3.0 [...]

Nuz trim se tuneluje vyjimecne a pokud tam visi nejake QLC.. mate na wtf momenty slusne zadelano
3
Server / Re:Reseni centralni autentizace linuxove infrastruktury
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 01:24:02 »
A co vsechno budou klienti (hw/sw/sluzby) postavene vuci tomu centru? Resp za jakym ucelem se to centralizuje?

Autentizace je jedna vec - nekdy je/neni mozna s heslem, protoze to nuti tunelovat plaintext heslo.

Ale pak ziskani kontextu, pro nejakou aplikaci/sluzbu, hlavne kdyz bezi distribuovane.. bude vetsi orisek.
4
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 00:31:01 »
jestli je to starší plotna, tak mu taky může nestačit napájení z portu.

ehm :-)
[...] je to  exFAT, Nvme přes UASP/usb3.0 [...]
5
Server / Reseni centralni autentizace linuxove infrastruktury
« Poslední příspěvek od vesterna12 kdy 04. 11. 2024, 22:53:39 »
Ahoj,
chtel bych se zeptat co pouzivate pro centralni autentizaci pro Linuxovou infrastrukturu?
Je v soucasne dobe neco lepsiho nez LDAP?   
Neco co zvladne autentizaci pomoci uzivatelskeho jmena a hesla?
Pripadne neco co zvladne prihlasovani pomoci klicu?

Pochopitelne s durazem na HA
6
Studium a uplatnění / Re:Jak učit dětičky na základní škole?
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy 04. 11. 2024, 21:31:38 »
Tak pokud je to zájmový kroužek, těžko se vám budou zájemci o programování hlásit třeba na gymnastiku, že...

Kdo nechce, aby jeho dítě nečučelo do tabletu, tak mu ho především nepořizuje, to je věc rodičů.

Často do těch telefonů čumí nejvíc právě ti sportovci, kteří se jinak zabavit neumějí a často ani do toho míče třeba moc dlouho kopat nevydrží.
7
Bazar / Re:Predám monitor Acer Nitro VG240Y
« Poslední příspěvek od prodejgrafik kdy 04. 11. 2024, 21:15:10 »
Oživujem ponuku monitoru za 1.500 Kč.
8
Odkladiště / Re:Programy pro papírový počítač CGS - máte někdo?
« Poslední příspěvek od Linquerin kdy 04. 11. 2024, 21:07:59 »
Celkom zaujimava sranda... skoda, ze som to nepoznal ked som zacinal s pocitacmi... celkom som zvedavy co by na to povedali nasi studenti (stredna skola)  ;D ;D ;D
9
« Poslední příspěvek od JurajP kdy 04. 11. 2024, 20:45:54 »
Radsej dat deti na nejake pohybove aktivity, aspon tie v rannom veku. Od takeho 4-5 rocnika uz by mohli prejavit zaujem aj o techniku. Urcite by som nechcel aby mi 6 rocna dcera ci syn cumeli do tabletu este aj mimo vyhradenych casov ked cumakuju na youtube rozpravky alebo rozpravky v telke
10
« Poslední příspěvek od XX125 kdy 04. 11. 2024, 20:41:32 »
Tak to mě napadá udělat třeba s Arduinem random diodovou házecí kostku. Před lety to byla stavebnice z integráčů a přecejen doba pokročila a dnešní děcka už mají Arduino a ne IO 555.

Kostka se dá udělat jednoduše, je efektní a opravdu se s ní dá házet. Ideální pro začátečníky.
http://www.elektrotabor.cz/2021/junior/?menu=kostka
Stran: [1] 2 3 ... 10