Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Odkladiště / Skechers Slip-In alternativa
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 13:30:48 »
Kedze sa tu riesia casto stolicky a ine veci mimo hw a sw, tak prihodim do tohto kutika nieco aj ja.

Bezne kupujem lacne letne/priedusne tenisky v ramci 10-20€(posledne roky kalenji v decathlone) ktore vydrzia rok, niekedy aj viac. Ale naposledy som kupil nejake Alpinestar, lebo moje bezne Kalenji sa nedali kupit nikde zrazu, a tam ta EVA podrazka dlho nevydrzala a pri chodzi som citil kazdy kamen. Tak som si povedal ze skusim nieco drahsie, pre zmenu.

Zvolil som Skechers Max Cushioning Premier 2.0 na eshope e-obuv(maju celoeuropske posobenie). Su to moje prve Skechers. O tej znacke som ani nevedel, az kym som si nezacal prezerat katalog a hladat nieco, co sa mi pozdavalo parametrami a vzhladom. A volba padla na spominane Premierky.

Skechers maju na niektorych teniskach technologiu "skechers slip-ins", co je vlastne obuv bez funkcnych snurok, ktore sa proste lahko nazuvaju a vyzuvaju bez nutnosti sa zohybat alebo riesit snurovanie. A teda je to dost bomba a tak nejak od detstva som to vzdy chcel. Aj si matne pametam ze existovali take tenisky kedysi pradavno, ale inak som nic take nevidel nikdy. Az teraz. A som s tym dost spokojny a celkovo aj s teniskami. Su naozaj topka. Stali ma myslim 72€/1800kč, v zlave.

Avsak po troch mesiacoch lahkeho pouzivania sa predrala textilia na jednej topanke, pri pete, ktora obijma achilovku a ktora je sucastou toho slip-in systemu. Taktiez podrazka je mix gumy a EVA peny, a ta pena uz sa zacina odierat dost(podrzazka zacina byt hladka). Co som cital nejake komentare, tak podrazky su u Skechers problem prave ze maju iba ciastocne pokrytie gumou(aj ked to promuju ako goodyear) a ze to rychlo odchadza(pena, nie guma).

Na tu cenu co stali je vidno ze sa setrilo na nespravnych miestach skratka. No a ja dalsie taketo Skechers uz urcite kupovat nebudem ak maju taketo zasadne materialne problemy. Ale ten slip-in system je naozaj super a tak by ma zaujimalo, ci neponuka niektora lahko dostupna/znama znacka nieco podobne?
2
Hardware / Re:Wi-Fi kamera na chatu, co pošle fotku jednou denně
« Poslední příspěvek od kopevi2 kdy Dnes v 13:04:50 »
Ještě dodám, že fotopast při použití sim od kaktusu je fakt levná, za rok mě to stojí cca 200kč/fotopast při kadenci cca 5fotek denně....(jedna fotka 128kB za cca 20h)
https://eshop.evolveo.cz/sim-karta-kaktus-1gb/
3
Hardware / Re:Wi-Fi kamera na chatu, co pošle fotku jednou denně
« Poslední příspěvek od Medo77 kdy Dnes v 12:36:10 »
Fotopasca v rezime mms. Mozes mmskami sj ovladat. Posles request, vrati aktualny stav (foto). Akekolvek ine baterie ako litiovky su v mrazoch naprd. (Alebo vybrat fotopascu s externym napajanim na 6 alebo 12V a doplnit akumulator osadzany napr do ups).
Otaznik - bude ti foto z sms/mms dostatocne kvalitne na tvoje ucely ?
4
Studium a uplatnění / Re:Kde ako ajťák žiť?
« Poslední příspěvek od neregistrovany kdy Dnes v 11:40:50 »
Švýcaři jsou neuvěřitelně rigidní společnost (asi tím, jak tam už stovky let nebyl žádný velký společenský otřes, a mělo to celé čas si HODNĚ PEVNĚ sednout).

Že jsou neutrální považuji jednoznačně za nevýhodu.
5
Hardware / Re:Voltcraft Energy Monitor 4500PRO FR
« Poslední příspěvek od ErwinOS kdy Dnes v 11:27:18 »
Naměřeno v zapájeném stavu 151,42 Ohm. Pozor na baterii a chemie z ní.
6
Studium a uplatnění / Re:Práca v Asseco Cloud
« Poslední příspěvek od Bubo24 kdy Dnes v 09:54:29 »
Nie je to klasický korporát. Je potrebné dodržiavať určité procesy, ale  je to skôr kombinácia… čo viem sa v poslednej dobe zameriavajú na Azure, veľa spolupracujú s inými divíziami. Ľudia sú fajn a projekty majú zaujímavé! Určite je možné sa tam vela naučiť!
7
Odkladiště / Re:Univerzální židle
« Poslední příspěvek od Ondra Satai Nekola kdy Dnes v 08:55:00 »
Therapie je shit. Vychazeji z nějakých nesmyslných premis. Normální člověk na tom sedět nemůže. Navíc židle za 70 tisíc, to fakt ne. A v obchodě byl nějaký pomatený prodavac.

Na jedne zrovna sedim. Zda jsem normalni, nooo...

Tech 70k jsi vzal kde?!
8
Hardware / Re:Zigbee brána spolupracující s Raspberry Pi
« Poslední příspěvek od BigSandy kdy Dnes v 08:16:28 »
Zdravím.
Už to je nějaký ten pátek, kdy jsem instaloval.
Byl by dotaz.
Jak zjistím jestli jsou novější verze a jak udělat update?
node --version    // v20.18.1
npm --version    // 10.8.2
Zigbee2MQTT  1.42.0
Tu se už zminuje o verzi 2-0-0-1
https://community.home-assistant.io/t/zigbee2mqtt-update-1-42-0-2-to-2-0-0-1-not-finding-sonofff-dongle/821919
Děkuji.
9
Vývoj / Re:Proč se cpe JavaScript na backend?
« Poslední příspěvek od martyd420 kdy Dnes v 07:48:01 »
Nicméně otázka spíš zní: proč existují full-stack vývojáři?

fullstack není jen o tom, že to "nějak splácáš", ale taky bys měl chápat co děláš s proč sis vybral ten konkrétní jazyk k tomu konkrétnímu účelu. Lidi, kteří nikdy nezkusili nic jiného, než js/ts sem podle mě nepatří. Dost ts programátorů naskočilo rovnou na react/express, apod a vlatně toho o javascriptu ani moc nevědí a bez frameworků by nevěděli kde začít. Neříkám, že všichni, ale fakt, že javascript lze spustit v node na backendu neznamená, že je každý fe vývojář fullstack.
Stran: [1] 2 3 ... 10