Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Studium a uplatnění / Re:Kde ako ajťák žiť?
« Poslední příspěvek od Petr Branik kdy Dnes v 20:46:42 »
Ad bezpecnost v US - stejne jako v CR nebo DE jsou mista v US kde nechces bydlet (spousta casti LA, Kalifornie nebo NYC obecne) a pak jsou casti ktere jsou bezpecne. Kdyz se nekam stehuji tak si udelam pruzkum a dle toho se rozhoduji. Diskuse ohledne atomovek je uplne mimo, pokud padne atomovka kdekoliv na CR tak jste stejne v zadeky jako ja kdyz padne atomovka na nejblizsi vetsi mesto pobliz me. Kdyz mas strach z atomovek tak se odstehuj mimo civilizace nekam do amazonie, afriky nebo australskeho buse… ja bych to spise ale resil navstevou psychiatra a zobanim predepsanych leku.
2
« Poslední příspěvek od Petr Branik kdy Dnes v 20:40:13 »
Ja emigroval do US a nelituji.
- zdravotnictvi lepsi nez v CR, vicemene na nic necekam, vse placene pojistovnou, pojisteni levnejsi nez v CR (vydelaval jsem v CR vice nez lopata nekde v Ostrave)
- minimalni dane
- ceny nemovitosti - prvni barak si poridis na hypoteku v prubehu prvniho roku, splatky jsou levnejsi nez v CR
- mhd resi jenom socky, nejake normalni auto te bude stat na splatkach $300 mesicne takze budes mit 2-3 auta doma
- pokud netahas kabely nekde v kanclu nebo nedelas first level support na help desku tak do prace budes jezdit max na 2-3 dny tydne, naprosta vetsina firem bude rada kdyz budes delat remote
- obchody v okoli radove 5-10minut autem
- internet mam 10Gbps fiber (bydlim na samote za mestem)
- pitna voda, kanalizace
- silnice jsou horsi nez v CR ale zase neplatis jako picus 3x vetsi dane
Celkove mas tady vice moznosti, prvni rok je tezsi ale pak je to v pohode.

Nic proti vaší oslavné ódě, jsem rád, že jste spokojený ale když vezmu naše malinké městečko na Vysočině (reálně středně velkou vesnici) a potřeby mě i mé rodiny:

• Vztahuje se to zdravotní pojištění i na manželku v domácnosti a všechny děti včetně malých? Máme jich pět.
  • Když člověk jen trochu chce, zvlášť s dětmi nezaplatí v ČR na daních skoro nic.
  • Ceny nemovitostí jsou nízké, na dům bych tu bez hypotéky ušetřil tak za čtyři roky.
  • Auta mě nezajímají. Máme jeden ojetý mikrobus a dvě malá pětadvacet let stará auta k ježdění do města a mezi vesnicemi a to zcela pokrývá to, co od nich potřebujeme. Ta dvě auta stála dohromady asi třicet tisíc a bez splátek protože vyhazovat peníze za ně nehodlám. A když mohu, tak tou MHD jezdím naopak úmyslně protože jezdit autem je fakt otrava.
  • Do velkého města do práce taky jezdím dvakrát až třikrát týdně a to bych tam mohl jezdit i méně ale doma bych to nedal.
  • Obchod mám tři minuty od vrat pěšky hned na náměstí a dva hypermarkety a veškerou další vybavenost patnáct minut autem.
  • Naše 100/50 VDSL je zhruba tak dvojnásobek toho, co reálně potřebujeme a dostupné jsou tu i vyšší rychlosti.
  • Teče tu kvalitní pitná voda a kanalizaci máme taky.
  • Silnice budou téměř jistě lepší v těch USA.

Takže úplně moc nechápu, v čem je vlastně rozdíl. Kromě toho, že je tu navíc zatraceně bezpečno, všude dojdu pěšky, příbuzní a kamarádi se k nám dostanou častěji než jednou za rok letecky, stát mi bůhvíproč posílá ještě další peníze a máme se jako prasata v žitě.
Zkusim odpovedet:
Mluvim o pojisteni pro rodinu s 10+ detma.
Teorie o tom, ze clovek nic nezaplati na danich plati pro malo vydelavajici lidi, ale jakmile vydelavas 200tis+ mesicne a netocis je pres sro nebo as tak platis dane. Pokud vydelavas 50tis cisteho tak se nikam nestehuj.
Ceny nemovitosti jsou vsude podobne - dum v horni dolni bude levny dum v dostupnosti vsi infrastruktury bude drahy. Chces skoly, restaurace, praci, obchody 5 minut od tebe? Tak te bude dum stat hodne penez. A je fuk jestli v CR, US nebo DE.
Silnice jsou v US obecne horsi, nikdo moc neresi ze mas nejaky vymol nebo ze nejake znaceni moc neni videt. Ty tve ostatni argumenty rikaji ze moc toho nechces delat a vlastne jsi spokojenej v malem meste v horni dolni. Nikam se tady nestehuj a zustan kde jsi.
3
« Poslední příspěvek od ogdru6jahad kdy Dnes v 20:15:25 »
A jestli má vůbec smysl se tohle snažit přežít, protože reálně, pokud budou přeživší, tak jich budou miliony, a ti nebudou dělat nic jiného, než se dál mydlit.

no a prave proto ma smysl premyslet nad vhodnou lokalitou, kde nebude atomove zniceni tak blizko a kde nebudou davy
hladovych krku. last of us a podobne ukazuji, ze vetsi skupiny jsou dost nebezpecne. idealni misto je dost na samote a jen s nekolika rodinama, ktere si duveruji a maji jejake zasoby.
4
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 20:06:53 »
Já si myslím, že je úplně zbytečné řešit co bude, pokud budou lítat atombomby. Podle mého nikdo vůbec nedokáže domyslet, co se stane se Zemí a s klimatem. Taky je otázkou, kolik nosičů selže, kolik hlavic dopadne jinam než má, kolik jich skončí třeba na oběžné dráze, a na jak dlouho, a podobně.

A jestli má vůbec smysl se tohle snažit přežít, protože reálně, pokud budou přeživší, tak jich budou miliony, a ti nebudou dělat nic jiného, než se dál mydlit.

ja si postapo v cesku predstavuju jako v knize od kulhanka "cesta krve".
+1
5
Hardware / Re:Neznáme napájanie USB hubu
« Poslední příspěvek od 𝑾𝑰𝑭𝑻 kdy Dnes v 19:48:04 »
Jo, tenhle krám jsem měl, dost blbnul, tak jsem ho vrátil téměř obratem. A ano, je to na +5V. Proud radši naddimenzovat, tím se nic nezkazí.
6
Hardware / Re:Zkušenosti s notebooky Dell Rugged
« Poslední příspěvek od vcunat kdy Dnes v 18:47:29 »
výrobce tyto stroje osazuje serverovými komponentami

Jaké komponenty jsou tam serverové?  Ten mobilní CPU?  RAM typu sodimm?  Deska?   Jediné co mě napadá realisticky by mohl být ten SSD disk.
7
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 18:26:52 »

Tak v USA si můžeš nechat přišít další dvě ruce a koupit dlouhý kabát, abys mohl skrytě nosit čtyři bouchačky a byl pořádný Hnusák a stejně v nočním metru v USA budeš až čtvrtá nejohavnější věc a určitě ne ta nejvíc ozbrojená :-D
8
« Poslední příspěvek od ogdru6jahad kdy Dnes v 18:07:43 »
Ad USA:
- Atomovky tam chtějí šouponout (Rusové, Pakoši, Kim a hromady ručníkářů)
- Úžasná bezpečnost, Tijuana je bezpečnější než některá města v USA a to jí ovládají gangy
(Kde je Praha...která není právě bezpečná a kde jsou US města? https://www.numbeo.com/crime/rankings_current.jsp)
- Když ti znásilní paní, bude o potrat škemrat kdoví kde od kdo ví koho
- Budeš s pokrčenou pravicí fanaticky přísahat věrnost vlajce, až tvoje země bude zrovna bombardovat nějakou zemi, kde jsou tak-určitě zbraně hromadného ničení

Říká se, že Američan je jen líp oblečený Rus a ono na tom něco bude.

ohledne atomovek jsou pry bezpecne beskydy, rusko ma velke rozlohy za uralem, kam atomovky asi nepujdou.
v usa nebo kanade taky budou zadekakovy, kam atomovky nespadnou,
otazka jak realna je hrozba vybombardovani yellowstonskeho sopecneho domu, to pry hrozi likvidaci cele severni ameriky.
centralni cina je asi taky bezpecna, australie, havai a ostrovy daleko od osidleni.

ja bych mohl zit v rusku v nejakem domku a delat si samohonku,
moje romanticke predstavy jsou z knihy "pondeli zacina v sobotu".
v usa bych chtel zit na jihu mezi rednecks a taky si varit samohonku.
a jen bych delal programatora na dalku.

ja si postapo v cesku predstavuju jako v knize od kulhanka "cesta krve".
9
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 17:49:01 »
Ad USA:
- Atomovky tam chtějí šouponout (Rusové, Pakoši, Kim a hromady ručníkářů)
- Úžasná bezpečnost, Tijuana je bezpečnější než některá města v USA a to jí ovládají gangy
(Kde je Praha...která není právě bezpečná a kde jsou US města? https://www.numbeo.com/crime/rankings_current.jsp)
- Když ti znásilní paní, bude o potrat škemrat kdoví kde od kdo ví koho
- Budeš s pokrčenou pravicí fanaticky přísahat věrnost vlajce, až tvoje země bude zrovna bombardovat nějakou zemi, kde jsou tak-určitě zbraně hromadného ničení

Říká se, že Američan je jen líp oblečený Rus a ono na tom něco bude.
10
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 17:25:52 »
Ja emigroval do US a nelituji.
- zdravotnictvi lepsi nez v CR, vicemene na nic necekam, vse placene pojistovnou, pojisteni levnejsi nez v CR (vydelaval jsem v CR vice nez lopata nekde v Ostrave)
- minimalni dane
- ceny nemovitosti - prvni barak si poridis na hypoteku v prubehu prvniho roku, splatky jsou levnejsi nez v CR
- mhd resi jenom socky, nejake normalni auto te bude stat na splatkach $300 mesicne takze budes mit 2-3 auta doma
- pokud netahas kabely nekde v kanclu nebo nedelas first level support na help desku tak do prace budes jezdit max na 2-3 dny tydne, naprosta vetsina firem bude rada kdyz budes delat remote
- obchody v okoli radove 5-10minut autem
- internet mam 10Gbps fiber (bydlim na samote za mestem)
- pitna voda, kanalizace
- silnice jsou horsi nez v CR ale zase neplatis jako picus 3x vetsi dane
Celkove mas tady vice moznosti, prvni rok je tezsi ale pak je to v pohode.

Nic proti vaší oslavné ódě, jsem rád, že jste spokojený ale když vezmu naše malinké městečko na Vysočině (reálně středně velkou vesnici) a potřeby mě i mé rodiny:

• Vztahuje se to zdravotní pojištění i na manželku v domácnosti a všechny děti včetně malých? Máme jich pět.
  • Když člověk jen trochu chce, zvlášť s dětmi nezaplatí v ČR na daních skoro nic.
  • Ceny nemovitostí jsou nízké, na dům bych tu bez hypotéky ušetřil tak za čtyři roky.
  • Auta mě nezajímají. Máme jeden ojetý mikrobus a dvě malá pětadvacet let stará auta k ježdění do města a mezi vesnicemi a to zcela pokrývá to, co od nich potřebujeme. Ta dvě auta stála dohromady asi třicet tisíc a bez splátek protože vyhazovat peníze za ně nehodlám. A když mohu, tak tou MHD jezdím naopak úmyslně protože jezdit autem je fakt otrava.
  • Do velkého města do práce taky jezdím dvakrát až třikrát týdně a to bych tam mohl jezdit i méně ale doma bych to nedal.
  • Obchod mám tři minuty od vrat pěšky hned na náměstí a dva hypermarkety a veškerou další vybavenost patnáct minut autem.
  • Naše 100/50 VDSL je zhruba tak dvojnásobek toho, co reálně potřebujeme a dostupné jsou tu i vyšší rychlosti.
  • Teče tu kvalitní pitná voda a kanalizaci máme taky.
  • Silnice budou téměř jistě lepší v těch USA.

Takže úplně moc nechápu, v čem je vlastně rozdíl. Kromě toho, že je tu navíc zatraceně bezpečno, všude dojdu pěšky, příbuzní a kamarádi se k nám dostanou častěji než jednou za rok letecky, stát mi bůhvíproč posílá ještě další peníze a máme se jako prasata v žitě.
Stran: [1] 2 3 ... 10