Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Distribuce / Re:Konfigurace Samba v Ubuntu
« Poslední příspěvek od Darina Lakovičová kdy Dnes v 16:16:31 »
@Michal Šmucr

Ne. Na toto nemám nervy.
Ten linux se chová jako počasí v Chánově. Pokaždy jinak. Jasně, že asi někde dělám chybu ale bude to taková pičovina, která nezapříčiní kolaps ale jen nefunkci něčeho.

- Na všech počítačích jsem smazala sambu.
- Na všech počítačích jsem nainstalovala znovu sambu.
- Všude identickej postup, jména normální jako server, dell, fsp a podobně. Žádny local etc.
- Na routeru jsem nastavila všem žebrákům pevny IP.
- Na všech PC jsem vypla firewall.

Zjišťuji co se vidí a co ne. Restartuji všechny počítače. Zjišťuji stav sítě. Miluji Linux. To, co se vidělo, to se po restartu nevidí. To co se nevidělo se po restart vidí. Tak co to je za systém? Chci nadávat. Nadávám hodně sprostě ale sem to nenapíšu.
Kde je teda zakopanej pes. Nejraději bych do všeho břinkla kladivem a šla koupit něco jinýho.
2
Windows a jiné systémy / Re:Upgrade na Windows 11 se změnou hardware
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 16:10:26 »
... ale pokud by ti na to při kontrole finančák přišel, mohl bys mít docela nákladný problém.
Ehm ... financak nic takoveho kontrolovat nemuze, neni k tomu vubec opravnen.

Nechtěl by sis ty zbytečný a otravný hejty konečně odpustit? Kdyby nic jinýho, tak ti nepřísluší řešit, co kdo potřebuje. A troufnu si tvrdit, že ti na to nikdo není zvědavej.
Predevsim nikdo neni zvedavej na tvoje  blaboly, w11 jsou aktualne ve stavu, ze je doporucuje nikam neinstalovat primo MS.

Kam na tyhle blitky chodíš a co to tam hulíte za matroš?
3
Desktop / Re:Kubuntu: zvuk zní jinak při otevření panelu hlasitosti
« Poslední příspěvek od martyd420 kdy Dnes v 14:47:17 »
https://askubuntu.com/questions/1230833/annoying-click-popping-sound-on-ubuntu-20-04/1230834#1230834

Tohle funguje, díky :)
Výchozí limit byl 6sec, zkoušel jsem zakomentovat load-module module-suspend-on-idle v /etc/pulse/default.pa ale nic se nezměnilo. Tak super, po roce nebudu muset ráno otevírat nastavení zvuku aby aby mi nevybouchla hlava :)
4
« Poslední příspěvek od redustin kdy Dnes v 13:35:28 »
Jakmile je chvilku ticho, bedny začnou hučet jako s odpojeným kebelem. Jakmile běží přehrávání čehokoli, i ve zcela ztlumeném stavu hučení přestane. Stačí i otevřít nastavení zvuku a bzučení zmizí. Chvíli po zavření to zase začne.

Do HDA i ASoC ovladačů se pořád přidávají nové funkce pro řízení spotřeby. Obvykle se s nimi blbě hejbá z userspacu, často to bývá natvrdo zadrátované v ovladači. DAPM v ASoC frameworku https://www.alsa-project.org/wiki/DAPM lze sledovat (snad i ovládat) přes debugfs. Jenže HDA ovladač nepoužívá ASoC.

Bohužel ta automatika občas blbne, často zabugovaný HW, někdy vyloženě špatný princip (např. vypnutí zrovna nepoužívaného koncového stupně zvukovky/HDA kodeku kvůli úspoře energie ntb vede k šumu připojeného aktivního repráku, protože se od kabelu odpojí nízkoimpedanční výstup).

Pro HDA můžeš zkusit vypnout power saving parametrem modulu snd_hda_intel https://askubuntu.com/a/1230834 . Příp. zkusit https://askubuntu.com/a/1351408 , https://discussion.fedoraproject.org/t/how-do-i-disable-audio-sink-suspend-on-idle-using-wireplumber-and-pipewire-on-fedora-35-so-that-my-audio-isnt-delayed-when-playback-resumes/69861

Jinak asi opravdu jen zajistit, aby do zvukovky pořád něco lezlo
5
« Poslední příspěvek od Jan Forman kdy Dnes v 13:34:20 »
Přihlaš ten systém do účtu Microsoftu (původně live). Po nainstalování čistého systému na nový hardware stačí i ten přihlásit do stejného účtu, pak dát vyřešit problém s aktivací a vybrat ten starý počítač (něco jako vyměnil jsem HW počítače blablabla).
Licence se přenese ze starého na nový bez ohledu na hardware PC.
Samozřejmě to funguje jen s krabicovkou digitálně aktivovanou, Windows aktivované z BIOSu apod. vůbec tuhle volbu nenabídnou.

Digitální licence se na původním systému tímto deaktivuje asi po prvním připojení na internet.
6
« Poslední příspěvek od kanoe22 kdy Dnes v 12:56:32 »
... ale pokud by ti na to při kontrole finančák přišel, mohl bys mít docela nákladný problém.
Ehm ... financak nic takoveho kontrolovat nemuze, neni k tomu vubec opravnen.

Nechtěl by sis ty zbytečný a otravný hejty konečně odpustit? Kdyby nic jinýho, tak ti nepřísluší řešit, co kdo potřebuje. A troufnu si tvrdit, že ti na to nikdo není zvědavej.
Predevsim nikdo neni zvedavej na tvoje  blaboly, w11 jsou aktualne ve stavu, ze je doporucuje nikam neinstalovat primo MS.
jjrsk daj sa liecit kurna, lebo ti uz fakt prepina. Link na oficialnu spravu od MS, alebo drz hubu.

Pre moderatorov: predtym ako mi zmazete tuto spravu a/alebo date za to nejake mute, si spomente prosim na jednu podstatnu vec o tomto fore: ludia tu chodia pre rady, nie pre manipulacie nejakeho vysinuteho jedinca ktory im predava svoje (dez)iluzie ako realitu. Co sa tu zial neda povedat v poslednom obdoby, kedy je tu podobnych vylevov viac nez je akceptovatelny priemer.
7
« Poslední příspěvek od redustin kdy Dnes v 12:52:18 »
To automatické odhlašování na místním fóru je pro vývojáře opravdu ostuda, vždyť je to dokola a dokola reportováno už... 10+ let?
Tak znovu, ale už krátce:

Na root jedině s Form History Control či ekvivalenty.
8
Odkladiště / Re:Webdesign - funkcia vs forma
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 12:14:46 »
...
Jeste sem nevidel  vizualne pekny web, ktery by nefungoval. Naopak, typicky narazis na vizuelni hnusy, ktery zaroven nefungujou.

Takova prubezna pohroma je treba active24 a jejich administracni web. S kazdou zmenou je to horsi. A to tam lezes treba 2x rocne. Pocitam ze tak do 3 let budes mit v seznamu dns zaznamu jeden na celou obrazovku.

Nebo si otevri web treba nejakyho vyrobce HW. Otevre se ti rolovadlo na 20 obrazovek, s dementnima obrazkama a kecama(na tema jak to pouziva ty neuzasnejsi technologie ve vesmiru) ... ale fotku ze strany konektoru u MB typicky nenajdes zadnou. A kdyz chces vedet jaky to ma nebo nema sloty/porty ... tak si ve finale musis stahnout 150ti megovy pdf ... kde to mozna na 587 strance, v cinstine, najdes.

Typicky to ma nejaky js nacitadlo, a kdyz se podivas na zatizeni cpu, tak zjistis, ze i v situaci kdy to "nic nedela" ti to sezere jakejkoli uplne komplet.

Ve finale bych rek, ze doslova etalonem hnusnyho a nefunkcniho webu je .... (virbl)... youtube.

(a hned za nim nasleduje vse z produkce iinfo, soudruzi neumej v roce 2024 udelat session, pouzivaji tls 1.0, ...)
9
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 12:06:33 »
Mám pocit, že to hučení repráků při nepřehrávání jsem taky při nějakém zapojení pozoroval. Repráky mám aktuálně zapojené do monitoru klasickým jackem, protože k monitoru je připojena dockina přes DP a ještě desktop přes HDMI, tak potřebuji, aby to hrálo podle vstupu. Tak je možné, že monitor drží vstup zapnutý a repráky nehučí. Nebo jsem si zvyk a už to nevnímám.

Mám pocit, že Ubuntu podobné problémy nemělo, hodně věcí se tam vyřešilo přechodem na Pipewire, které už má snad u to Kubuntu.

Bohužel nemohu používat Ubuntu, protože UI někdo udělal otočené o 90˚...
10
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 11:59:56 »
Zkus defaultně mutnout mikrofon. Možná je tam nějaký filtr co potlačuje hluk nebo tak něco.
Stran: [1] 2 3 ... 10