Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:Tablet k televizi na drát
« Poslední příspěvek od peekaa kdy Dnes v 12:22:57 »
Chtěl bych, aby to mělo obrazovku, aby to případně mohlo běžet i bez tv /třeba internet rádio přes kodi nebo spotify/, aby to mohli v klidu ovládat i děti. S tím souvisí i to, že nechci aby tam byla klávesnice, takže klasické nb zatím zavrhuji, i když to řešení je asi taky. Ten dell vypadá dobře. Když tam bude linux, tak by adapter usb-rj45 měl fungovat, co?
2
Sítě / Re:Funkční 10GbE řešení pro TrueNAS Scale
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 12:14:44 »
Iperf3 nebrat, vyzkoušej to s iperf2 a s -P X vlákny.

Ano iperf2 je taky možnost, ale podle mě to nebude ten zásadní problém. Jak jsem psal, i s iperf3 se dá dostat na rychlosti, co saturují 10 GbE rozhraní, případně i víc (bez nějakého extra nastavování jsem se např. bez potíží dostával na 40 Gbit mezi Linux servery s odpovídajícími Mellanox kartami).

Co jsem měl na mysli s těmi problémy a iperf3 se týkalo primárně Windows buildu s cygwinem, protože s tím jsem měl opravdu párkrát docela potíže, různě to heblo, nefungovalo UDP atp. Dlouho byl na oficiálních stránkách odkaz jen na velmi starý build..

Jinak když jsem si s tím onehdá hrál, tak jsem pro cross-platform testování zkoušel použít i ntttcp přímo do Microsoftu, což bylo přímo zmíněné i v různých návodech k nastavování RSS.
https://learn.microsoft.com/en-us/azure/virtual-network/virtual-network-bandwidth-testing?tabs=linux
(to funguje dobře, škáluje to na více vláken, ale je to trochu nepohodlné na používání a třeba windows a linux verze mají trochu jiné nastavení parametrů).

3
Studium a uplatnění / Re:Byli jste někdy na podpoře?
« Poslední příspěvek od Ctrl+P kdy Dnes v 11:52:13 »
Vyhrát olympijskou zlatou medaily taky není jen o mindsetu a o tom, co komu dovolíte.
Tak jasně a určitě člověk vyhraje olympijskou medaily v jakékoliv disciplíně, i v té, ke které nemá vůbec předpoklady... Například člověk, co nezvládá stres, by si měl hledat práci, kde ho nebude šéf zkoušet vysávat až na dřeň byť bude méně placená... A o nastavení mindsetu je to, že i v takové práci bude spokojený...
4
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 11:47:21 »
take mi unika vyhoda tabletu s hdmi+ethernet k tv, oproti nejake krabicce/sbc, leda bys chtel ten tablet obcas vyuzit i mimo tv :-)

u toho Kodi na Androidu si pak nejsem jistej/obavam jak by to bylo s 3rd doplnkama, napriklad SledovaniTV tam asi dostat nepujde (urcite i dalsi, toto je zrovna to co primarne pouzivam ja)... ale pokud by to mel opravdu byt tablet, tak bych ja osobne misto s Androidem, asi koupil nejakej repas x86 2in1, tedy "notebook" s oddelitelnou klavesnici..

neco jako tohle (i kdyz tento kus je bez klavesnice): https://www.incomputer.cz/dell-latitude-5175-2/

linux by dle Dellu na tom bezet mel: https://www.dell.com/support/home/en-us/drivers/supportedos/latitude-5175-laptop
5
Sítě / Re:Funkční 10GbE řešení pro TrueNAS Scale
« Poslední příspěvek od M Z kdy Dnes v 11:43:39 »
Iperf3 nebrat, vyzkoušej to s iperf2 a s -P X vlákny.
6
« Poslední příspěvek od Don.J kdy Dnes v 11:41:13 »
Zeptám se jednoduše, chceš vyhořet?
Tablet, kor Androidí, není stavěný na stále připojení k napájení. Nafukuji se potom baterie, které hrozí zahořením.

Na toto bych použil nějaký "NUC" nebo Raspberry Pi/ekvivalent RPi. Případně nějaký Android box (tragédie s podporou)
7
« Poslední příspěvek od registrovany123 kdy Dnes v 11:15:35 »
Je na vás, co tomu někomu dovolíte. Pokud tomu někomu dovolíte víc, než chcete, pak se nedivte.

Mylné tvrzení. Co někomu dovolíte je na vás A ZÁROVEŇ na tom druhém, co on se rozhodne dovolit vám.

Vyhrát olympijskou zlatou medaily taky není jen o mindsetu a o tom, co komu dovolíte. Dál už nebudu na ty tvoje řeči reagovat, všechno už bylo řečeno. To si raději půjdu dopisovat s Chatbotem, bude to produktivnější diskuze než tohle.
8
Bazar / Prodám grafiku Sparkle Intel Arc A310
« Poslední příspěvek od motyq kdy Dnes v 11:11:29 »
PCI-e grafika s chipem Intel Arc A310, lowprofile, singleslot, 4GB DDR6.

Pouze jsem s ní pokusničil s video-recodingem.

Cena 2500,- platba předem, zásilkovna.
9
Sítě / Re:Večer vypadává Starlink
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 11:00:47 »
Treba jenom prijdou vsichni domu a delaji to co vy.. si pusti nejaky nesmysl v TV / VOD na vecer.

Tyhle masove efekty byly dost viditelne na vetsich sitich (delal jsem spravce na kolejich s nekolika tisici uzivateli).
Kazdy den se opakoval stejny charakter vyuziti site na grafech :)
10
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 10:47:32 »
Obecně mylná tvrzení:
1. "Je to hlavně věcí mindestu, vašeho" - nejste sám, kdo má mindest, to je váš mindest proti mindestu toho, co z vás chce dostat nejvíc peněz.

Je na vás, co tomu někomu dovolíte. Pokud tomu někomu dovolíte víc, než chcete, pak se nedivte. Holt vám to tedy budu muset napsat polopatě.

2. "A je jenom na vás jak si ty hranice nastavíte, na nikom jiném" - nesmysl, nejste sám, kdo nastavuje hranice, viz. bod 1

Jsem. Jediné, co skutečně musíte je umřít. Můžete si myslet co chcete, to je váš problém, jen si pak nestěžujte. S tímhle přístupem se doopravdy nemůžete divit tomu, že žijete jak žijete. A je to váš problém. A žádný ÚP to nevyřeší. Je to ovšem klasické polodezolární uvažování: já za nic nemohu, za všechno v mém životě mohou všichni ostatní a proto to nemohu nikdy změnit když za to mohou ti ostatní a ne já. Klasika.

Doporučuju příště požádat o pomoc Chat bota, protože i ten chat bot by ti řekl, že to máš blbě. V podstatě v roce 2024 by se o tom dalo prohlásit, že i ten "blbý" chatbot to ví líp, než ty.

Měl bych ctít vaší vlastní zkušenost? Raději ne :D

Mimochodem kde jsi na takové pitominy přišel? V nějaké New Age knížce alá "The Secret"?

Ne. Za těch pár desítek let vlastního života. Na to fakt nepotřebujete být žádný guru. Jenomže někteří, že, jsou co se těchhle věcí týká prostě poněkud levější. Což bych vám nevyčítal, každý má své dobré i špatné vlastnosti, jen tu svou neschopnost nesvádějte na ostatní a nerozčilujte se, když vám někdo píše opak těch vašich poněkud ovcoidních dojmů.
Stran: [1] 2 3 ... 10