1
Software / Re:Linux mi nepřehraje nic z Canal+
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 10:46:36 »Michale děkuji ti. Mám tam vše a vše zapnuty. Jak ve Firefoxu tak i v Chrome.
Bohužel. Nedá se nic dělat. Jdu dát T-Mobilu výpověď z Magenty TV.
Všechno ostatní mi jede. Já se jen občas mrkla na nějaký film protože ta nabídka je tam fakt dobrá.
Ale kvůli nějakymu kanálu plus určitě nebudu dávat na MMPC znovu Windows.
Není vůbec zač, tohle je bohužel problém, co nemá snadné řešení.. Z pohledu poskytovatelů je to minoritní desktop platforma s obrovským množstvím nejrůznějších konfigurací a ty restriktivnější DRM jsou často nasazovány i z popudu vlastníků práv (z mé zkušenosti se to třeba extra řeší u živých sportovních přenosů, což může mít souvislost i tady, tím že Canal+ Sport vysílá Premier League a ta intenzivnější ochrana může být pak použitá i pro Canal+ na filmy/seriály).
Jak už tu zaznělo, nejlepší řešení pro nejširší kompatibilitu s různými VOD službami je teď opravdu asi SmartTV buď s Android/Google TV nebo třeba Samsung TV s Tizenem, případně ta krabička jako samostatný přehrávač, co se zapojí do jiné televize přes HDMI (něco s Androidem nebo např. AppleTV).
Není to jen o tom, že se to vůbec běží, ale třeba i o kvalitnějších streamech s vyšším rozlišením, které pak zas kvůli slabšímu DRM některé VOD služby úmyslně nepouští do webových prohlížečů, a to ani na Windows nebo Macu.
Mám teď třeba HBO Max, AppleTV+ (střídám různé služby podle toho, co mě zajímá, někdy to nechám třeba jen měsíc) a v těch nativních aplikacích je to na TV nebo monitoru s vyšším rozlišením oproti prohlížeči nesrovnatelné.