Omlouvám se, ale v tom mailing listu Debian Bugs jsem přehlédl, že se ta odpověď s verzemi vztahuje k jinému bugu.. moje blbost, když jsem dal "Next by thread" a nezkontroloval si číslo

Stran těch možností, co vyzkoušet za kernel parametry. Popravdě těžko říct, protože víceméně všechno, co se vztahovalo k souvisejícím hlášením, kde byly celé backtracy, už víceméně vyzkoušel tazatel z vlákna, co odkazoval RDa.
https://forums.truenas.com/t/hp-proliant-microserver-gen8-instable-on-v25-ok-on-v24-and-debian12-kernel-issue/52905Jsou tam pokusy s vypínáním iommu, max cstate na 1 i blokováním modulu hpwdt (iLO NMI watchdog ovladač).. A evidentně mu nic nezabralo.
Jinak, trochu jsem si osvěžil aktuální verzi TrueNAS CE instalací do virtuálu. Viděl jsem jen verze pár let zpět.
U té 25.10 (Stable) je skutečně 6.12.33..
Z 25.10 (a nejspíš i 25.04) se dá poměrně snadno dostat na aktuální vývojový snapshot, kde je jádro 6.18.
Buď se dá stáhnout ISO z
https://download.truenas.com/truenas-scale-halfmoon-nightly/ nainstalovat na jiný disk a natáhnout uloženou konfiguraci.
Nebo to umí i inplace upgrade, co se chová velmi mravně.
- stačilo v Updates přepnout kanál aktualizací na Developer, hned se nabídla aktualizace.
- dál jsem nastavil v Settings > Boot, aby vždy nechal stávající Boot Environment (Keep) a nikdy to nemazal.
- pro jistotu jsem si ještě zastavil všechny testovací virtuály, aplikace a udělal ručně snapshoty z té datové části.
- pak proběhl relativně rychle update, který tu dev verzi nainstaloval do nového BE a restartoval server.
- tvářilo se to v pohodě, notifikaci o možné aktualizaci s novými ZFS feature flags jsem ignoroval, kvůli návratu zpět.
..
Cvičně jsem zkusil revert, v Settings > Boot jsem jen nastavil ten BE s předchozí verzí jako aktivní.
Opět reboot, byl jsem zpátky se systémem i všemi službami. Snapshoty té datové části nebyly vůbec třeba.
Takže to je asi nejjednodušší cesta jak případně vyzkoušet vývojovou verzi s novým jádrem.. Byť samozřejmě netuším, jestli tam ta regrese pořád je a jak se to bude u vás chovat. Ale možná to za pokus stojí, přinejhorším se vrátíte.