1
Hardware / Re:Firemní počítač na soukromé použití
« Poslední příspěvek od Vrozkrokkop Kopalsson kdy Dnes v 19:45:59 »Už jsem pěkných pár let v důchodu, tak to nemusím řešit. Pracovní počítač jsem v posledních letech pro soukromé věci nepoužíval. Vyloženě zakázáno to nebylo, ani jsem si nevšimnul, že by to bylo nějak kontrolované, ale kdysi firemní ajťák obešel počítače s fotoaparátem a fotografoval historii co kdo otevíral a snad byl někdo kvůli tomu popotahovaný (tak od té doby jsem si historii v počítači pro jistotu mazal). Když jsem občas přišel do vývoje co jsem tam předtím pracoval, byli tam dva noví mlamojové, hlavy u sebe a slintali nad stránkami autobazarů, ani jsem jim nestál za to aby překlikli na jinou stránku. Pokud to nevadilo jejich šéfovi, tak mně taky ne. Ale když se po mně chtělo, abych vývoji s něčím pomohl (samozřejmě zadarmo), že tam nestíhají, pomyslel jsem si něco o líbání.
Co se týká služebního mobilu, tak důležitý jsem nebyl abych ho měl. Ale byl jsem svědkem, naše nová šéfka dostala služební mobil pro soukromé hovory a jednou ji přišla pokárat finanční ředitelka, že moc protelefonovala.
Když to shrnu: Ať už je nebo není povoleno používat služební počítače a mobily pro soukromé účely, možná to někdo sleduje a dělá si černé puntíky, tak se tomu raději vyhýbat. V době soukromých smartfounů to snad není takový problém.
Co se týká služebního mobilu, tak důležitý jsem nebyl abych ho měl. Ale byl jsem svědkem, naše nová šéfka dostala služební mobil pro soukromé hovory a jednou ji přišla pokárat finanční ředitelka, že moc protelefonovala.
Když to shrnu: Ať už je nebo není povoleno používat služební počítače a mobily pro soukromé účely, možná to někdo sleduje a dělá si černé puntíky, tak se tomu raději vyhýbat. V době soukromých smartfounů to snad není takový problém.