Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:Relativně přesné RTC
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 23:44:45 »
co třeba Teltonika router s GPS

Teltonika je asi to nejlepší, co se v LTE/5G modemech dá sehnat, ale významná část zisku by mi zmizla.

Plus GPS v daných místech uvnitř nefunguje a opravdu nevím, co by lezlo z drátu metr nad zemí, místy u veřejného chodníku, kde to budou ochcávat opilci, okopávat spratci, budou o to drncat/stînit popelnice. A kontrola jednou za tři roky.

https://www.tsbohemia.cz/mikrotik-acgpsa-gps-antena-s-sma-konektorem_d407431

To mi přijde lepší to RDS, ale zdroj času vzít ze stanice, která ho má ok.A anténa může být jen tupý kus drátu.
2
Software / Re:FFmpeg a výroba náhledů v AVIF
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 23:12:06 »
Tady kdyžtak ještě tučnější verze, jsou tam zapečené i non-free a GPL knihovny. Chybí akorát CUDA, to ale, počítám, ve virtuálu asi nepoužijete..
https://filetransfer.io/data-package/3H3pGYs5
3
Software / Re:FFmpeg a výroba náhledů v AVIF
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 22:46:55 »
Jo, teď na to koukám.. John zřejmě přestal buildovat ffmpeg, včetně těch gitů :(. Všechno je to staré.
libaom je tam víc než rok stará verze 3.2, co neumí ty timebase, jak vám to píše. V knihovně už je commit, co to opravoval pro podobná použití, aktuální release libaom je 3.11.

Tady máte aktuální release verzi ffmpeg 7.1, statický build pro Linux, mělo by to jít i na starším Ubuntu
https://filetransfer.io/data-package/VKIdPRim

Je to teď jen narychlo bez GPL a non-free věcí, ale na thumbnaily by to mělo stačit, dekodéry tam jsou.
Plná verze s x265, x264 atd. se mi ještě kompiluje.
4
« Poslední příspěvek od Libor kdy Dnes v 22:31:51 »
co třeba Teltonika router s GPS, který by fungoval jako NTP server pro vnitřní síť. Router + anténa tak mohou být jinde (tam kde je výhled na oblohu). A splní to požadavek na izolovanou síť, protože SIM kartu to pro tuto funkčnost nepožaduje.
Je to bytelné průmyslové řešení, záleží jaký má tazatel rozpočet.
5
Software / Re:Putty vkládá řetězec do vstupu programů
« Poslední příspěvek od Marcus Kuht kdy Dnes v 21:42:58 »
Je zapnutý "bracketed paste mode", viz https://en.wikipedia.org/wiki/ANSI_escape_code#CSIsection
Možná nějaká binární data vypsaná na terminál to zapnou - ESC[2004h

Díky, zkusím vypnout ESC[2004l.
6
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 21:38:00 »

Chceš mi říct, že z náhodného satelitu kdekoliv na obloze získám přesný čas bez složitého laborování, který satelit to je a jaký čas vlastně dává? No když myslíš.

Ano cas ziskas uz z jednoho satelitu. Tak funguje GPS - vysila to primarne svuj cas. Znat svoji pozici potrebujes z duvodu, aby se kompenzovala prodleva od satelitu k tobe, v pripade ze ti staci absolutne mene presne hodiny, tak nemusis znat svoji polohu (ta nepresnnost je max 9/300 sec - rozdil mezi satelitem nad tebou vs satelitem na horizotu).
7
Server / Re:NAS + cloud, jaké řešení vybrat
« Poslední příspěvek od rmrf kdy Dnes v 21:19:33 »
tady bych doplnil, že třeba výkres s jménem a kontaktem na zaměstnance je také osobní údaje a ten je potřeba patřičně chránit.
Takže tímto chceš tvrdit, že se vlastně nesmějí vyskladňovat výkresy, na kterých je jméno a adresa projektanta? Protože jak ho dáš z ruky, už výkres není chráněn...
8
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 21:09:22 »

Chceš mi říct, že z náhodného satelitu kdekoliv na obloze získám přesný čas bez složitého laborování, který satelit to je a jaký čas vlastně dává? No když myslíš.

9
Server / Re:NAS + cloud, jaké řešení vybrat
« Poslední příspěvek od _Tomáš_ kdy Dnes v 21:02:19 »
Vicemene jsou to firemni data… jses si 100% jist ze v tom nemate zadna zakaznicka data, zadna data o zamestnancich,…? Neumim si predstavit ze treba data o zamestnancich budete mit na jinem NAS nez ty ostatni kdyz tim chcete nahradit existujici reseni ale treba mate vsechno externe. Ten pozadavek na to mit data mimo EU mi prijde jako od skolaka, bez znalosti co tam mate za data si proste koledujete o pruser.

tady bych doplnil, že třeba výkres s jménem a kontaktem na zaměstnance je také osobní údaje a ten je potřeba patřičně chránit.
10
Hardware / Re:IP kamery bez nutnosti aplikace
« Poslední příspěvek od 𝑾𝑰𝑭𝑻 kdy Dnes v 20:47:09 »
S drzostí sobě vlastní hijacknu vlákno, protože toho povídání o různých kamerách je tu tolik, že se mi nechce zakládat další.

Znáte někdo osobně (ne jen z doslechu) řešení, kdy ta krabice, do které vedou všechny ty IP kamery a kam se ukládají data, neposílá nic do žádného cloudu a lze si to vystavit na vlastní veřejné IP adrese? Uživatelské rozhraní je mi skoro putna, když to pojede přes web, nemám zkušenosti zatím vesměs s ničím, jeden čas jsem zkoušel ZoneMinder, ale už je to tak pět let zpátky a konfigurace mi přijde taková místy krkolomná, i když zase šly takové věci jako vzít starý notebook s web kamerou, dát na to Windows, do toho nějakou primitivní aplikaci a výsledek řešit v ZoneMinderu (tahle flexibilita byla velmi vítaná, předpokládal jsem, že bych mohl takhle teoreticky využít i analogovou kameru připojenou ke grabovací kartě a podobně, zkrátka řešení "co dům dal").
Tedy otázka je, jestli je lepší zkusit znovu oprášit ZoneMinder, nebo už existují lepší bezplatné systémy na tuhle práci (nic zbytečně proprietárního, i když že by přes to nejel vlak, taky říct nemůžu).
Stran: [1] 2 3 ... 10