Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Studium a uplatnění / Re:Byli jste někdy na podpoře?
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 16:44:49 »

Pod hromadu těch red flagů bych se podepsal :-D

PS: Zdá se mi, že od Covidu lidi nějak víc zblbli, resp. za těch pět let část starých kádrů hodila ručník do ringu, část šla do důchodu nebo se uklidili na místa, kde nejsou vidět. Jejich pozice často zaujali docela divní lidé.
2
« Poslední příspěvek od registrovany123 kdy Dnes v 16:16:36 »
by si měl hledat práci, kde ho nebude šéf zkoušet vysávat až na dřeň byť bude méně placená...

Takovou práci najdeš kde, pouč mě. Mě by to zajímalo. Co to je za povolání a do jakých firem doporučuješ zajít. A připomínám, že s klesajícím množstvím peněz za práci ti rostou problémy v oblasti ekonomické svobody, zejména budeš hůř bydlet, hůř jíst, míň naspoříš.

3
Sítě / Re:Mikrotik ac lite přístup pro správu routeru
« Poslední příspěvek od matusK kdy Dnes v 16:12:41 »
Všechny sítě pojmenovaný stejně a síť běžela velmi pomalu.
Takže to rozdělil na dvakrát dvě sítě 2.4 a 5 ghz,jak jsem již psal o příspěvek výše.

To druhe zarizeni je co? Taky Mikrotik? Pokud ano, tak idealne aktualizovat a pomoci capsmana tam nastavit wifi tak aby fungoval roaming.
4
« Poslední příspěvek od Jose D kdy Dnes v 16:09:18 »
To slovo co hledáte je mesh.

On tam má metalickej rozvod ne?
5
« Poslední příspěvek od xyzero kdy Dnes v 16:02:24 »
Všechny sítě pojmenovaný stejně a síť běžela velmi pomalu.
Takže to rozdělil na dvakrát dvě sítě 2.4 a 5 ghz,jak jsem již psal o příspěvek výše.
6
« Poslední příspěvek od registrovany123 kdy Dnes v 16:01:11 »

Kdysi pro mě byl nejdůležitější šéf, tohle byly red-flagy:
  • Od pohledu frikulín, kříženec roupa dětského a ambiciózního magora
  • Workoholik bez rodiny, který žije jen prací, což chce i po ostatních
  • Pan "nic nestíhám", panika je životní styl
  • Vtipálek "teď pojedeme měsíc agilně, můžete spát po svým stolem", přesčasy si vyberete jindy, třeba na svatého Dindy...

Mám poněkod rozšířený seznam red flagů:
1. Někam, kde budu pracovat přímo pod šéfem firmy, bych rovnou ani nešel. Jednou jedenkrát jsem u pohovoru našel šéfa, který vypadal jakž takž rozumně.
2. Někam, kde budu hodně blízko šéfovi firmy, jako např. že je tam jen 50 zaměstnanců, bych taky rovnou ani nešel. Sorry, ale tihle lidi často bývají psychopati nebo sociopati, a ať si tohle vyžerou ekonomáci. Čím větší vzdálenost tím líp.
3. Firma má <~200 zaměstnanců a nedaří se ji dlouhodobě nabrat víc - red flag.
4. Firma má dlouhá léta ~100 zaměstnanců a nedaří se jí nabrat víc - velmi velký red flag.
5. Firma se hemží pestrobarevnými židličkami jako pro děti a na skupinové fotce se všichni usmívají jako žabičky - velmi velmi velký red flag, psychopat black alert.
6. Na teambuilding fotkách na facebooku mají všichni pravidelně trička s nápisy firmy - velký red flag.
7. Všichni mají na fotkách trička s nápisy firmy, ale jen šéfové ne - velmi velký red flag.
8. Firma v jednom kuse pořádá nejúžasnější konference, které pořád postují na FB a Linkedin - red flag.
9. Šéf hned první den řekne, že vždycky mezi 17:00-18:00 pořádají akce a dají si společně pizzu a posedají do společenské místnosti, protože jeho žabičky strašně rádi tráví čas ve firmě - psychopat black alert.
11. Na oběd všichni chodí se šéfem - red alert.
12. Šéf řekne že s ním všichni rádi chodí na oběd - black alert.

Že šéf firmy je nějaký sociopat či psychopat to ani neřeším, prostě s tím dopředu počítám. Proto rád pracuju pro korporáty, tam se dají najít jakž takž bubliny normálnosti, kde se občas zázrakem sejde ucházející tým celkem normálních lidí.
7
Bazar / Re:Koupím MicroServer Gen8(7)
« Poslední příspěvek od matusK kdy Dnes v 15:59:27 »
Vali se mi doma nepouzivany tower, myslim gen8. Neni to micro, ale i s vnitrnostma (funkcnost bych jeste jednou po ~2 letech odpocinku zkontroloval), ma misto na 4x3.5" disky plus nejake 5.25" pozice.
Mam ho v Brne ale do Prahy ho muzu nechat dovezt.
8
Studium a uplatnění / Re:Jak učit dětičky na základní škole?
« Poslední příspěvek od luvar kdy Dnes v 15:46:08 »
U nas sme sa pustili do riesenia zavlahy skolskej zahrady. Prvy krok bol "mini model" na stole. Take to male 5V cerpadlo a pohar vody narobi zazrak s detmi. Na druhej strane ucitel s nimi riesil paralelne "analyzu a navrh". Takze vymyslali napriklad, ako riesit, ci treba, alebo netreba polievat. Prisli na to, ze senzor dazdu mame perfektny. Je nim strecha a nadrz na vodu, do ktorej voda tecie. Tak uz len vymysliet, ako zmerat, kolko naprsalo do nadrze. Pri tom si precvicili trigonometriu, ked ratali plochu strechy a neskor sme skusali, ci bude mozne merat objem v nadrzi, ked budeme merat tlak vo "vodovode"....
Samozrejme, nic sa este automaticky nepolieva, ani sa toho moc nenaprogramovalo, ale spravilo sa par praktickych experimentov, naucili sa pouzivat teflon a spajat potrubia a aj mikrozavlahu poskladali dokopy vpodstate sami... Pokracovanie bude hadam zaciatko buduceho roku.

PS: Mozno nejaky bot na oblubenu hru by mohol zaujattiez. V takom robotframeworku s pythonom by sa mozno dal spravit robot aj na míny, alebo solitare... Alebo na nejaku webovu klikacku.
9
« Poslední příspěvek od Rovano _ kdy Dnes v 15:34:01 »
To slovo co hledáte je mesh.
10
Hardware / Re:Tablet k televizi na drát
« Poslední příspěvek od TechnikTom kdy Dnes v 15:31:01 »
Chtěl bych, aby to mělo obrazovku, aby to případně mohlo běžet i bez tv /třeba internet rádio přes kodi nebo spotify/, aby to mohli v klidu ovládat i děti. S tím souvisí i to, že nechci aby tam byla klávesnice, takže klasické nb zatím zavrhuji, i když to řešení je asi taky. Ten dell vypadá dobře. Když tam bude linux, tak by adapter usb-rj45 měl fungovat, co? Android má sice obrovskou výhodu že  se o to nebudu skoro vůbec muset starat, taky, že tam je většina aplikací, co i ostatní z rodiny znají a nemají s tím problém.
Mám k TV připojené RPI s KODI. K němu nějaký lepší DAC a do zesilovače.
KODI lze ovládat i bez televize - používám v mobilu aplikaci Yatse.
Internetová rádia, pouštění skladeb z úložiště, ovládání hlasitosti atd. TV není potřeba - stačí aplikace.
Jinak běžící TV s obrazem 100W
Stejná TV pouze s puštěným rádiem z multiplexu  30W
Audio přes KODI v RPI 6W
( Jinak divím se, že s všeobecnou posedlostí o úsporách energie můj skoro nový TV Samsung neumí při přehrávání rádia vypnout obrazovku. Předchozí SONY to uměla )
Stran: [1] 2 3 ... 10