Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / MacBook Air 15" vs 13"
« Poslední příspěvek od Lopital kdy Dnes v 20:21:25 »
Ahoj,

uvazujem o kupe mb air a neviem sa rozhodnut medzi 13" a 15". Co by ste si vybrali vy a ake by ste preto mali dovody ? Ja vacsinou casu travim vo vscode.

Diky
2
Studium a uplatnění / Re:Kde ako ajťák žiť?
« Poslední příspěvek od listoper kdy Dnes v 19:16:39 »
Radsi ocen tu odvahu ze se konecne ptam ;-) Nicmene z tech odpovedi se da snadno usoudit proc se lidi budou zdrahat se na takovy veci ptat...
O vás dost vypovídá, že se na takovou věc VŮBEC musíte ptát...

https://www.novinky.cz/clanek/komentare-ocima-sasi-mitrofanova-nikdy-vice-pozde-uz-je-to-zase-tady-40506550

Tak napred je spatne ze se nezeptam a za chvilku to ze se ptam.. super..
Prosim dovysvetlit co to o me vypovida...

K tomu clanku od Sasi.... nenachazim souvislost... Navic ty kvizovy otazky jsou prece naprosto nesouroda smeska.

Ja nikde nerozporuju ze SS a soucasny rusko je oboje zlo, jenom mi prijde pitomy automaticky rikat ze je to stejny zlo (at uz objemem nebo druhem).

Hitler byl psychopat a jeho cilem byla maximalni destrukce. Zatimco Putin je narcisistni sociopat a jeho cilem je maximalizace moci.
A dale SS byla specialni jednotka v ramci armady a vetsina nemcu se jich bala. Kdezto "rusaci" zahrnuje celej narod (dokonce skupinu).

3
Vývoj / Re:SELECT záznamu z tabulky s diaktrikou i bez
« Poslední příspěvek od Tomas-T kdy Dnes v 19:06:31 »
Spránná odpověď pro SQLite je, že to nativně na rozdíl od větších databází neumí.
SQLite zná jen 3 varianty collation (BINARY, NOCASE, RTRIM) a ani jedna z nich neignoruje diakritiku.
Možná řešení:
- Použití vlastní collation – můžeš vytvořit vlastní porovnávací funkci v C pomocí sqlite3_create_collation, která normalizuje text (např. odstraní diakritiku).
- Normalizace textu v aplikaci – před uložením do databáze (např. převod na ASCII v C#, Pythonu, PHP…).
- Použití externí knihovny – některé SQLite rozšíření (např. ICU) podporují pokročilejší collation.
- Přejít na jinou databázi (PostgreSQL, MySql, MariaDb, ...), která to umí

Kdysi jsem taky trochu víc řešil výběr správné collation v MariaDB, když jsem požadoval shodu např i pro O = Ø, ae = æ.  A našel :)
4
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 19:00:18 »
Radsi ocen tu odvahu ze se konecne ptam ;-) Nicmene z tech odpovedi se da snadno usoudit proc se lidi budou zdrahat se na takovy veci ptat...

tvl, číst neumíš a už budeš kádrovat, to je materiál todlecto... Kdyby sis tu diskuzi přečet pořádně, tak pochopíš že pán asi neni rodilej čech tvl...
5
« Poslední příspěvek od neregistrovany kdy Dnes v 18:37:07 »

https://www.novinky.cz/clanek/komentare-ocima-sasi-mitrofanova-nikdy-vice-pozde-uz-je-to-zase-tady-40506550
6
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 18:36:46 »

Je potřeba chápat, že lidi sou teď ze russáků znechucený (Viz ten seznam hnusů co prováděj), tak tu svoji emoci potřebují někde vybít, takže si nacházejí sebemenší příležitost. 

Až někdy bude po všem, celý se to votočí, putlera odnese čert, země se zhroutí, povstane nový, prozápadní, demokradický vůdce, a bude se porcovat medvěd, v televizi zase pude propaganda jak je potřeba s nima dělat byznys a jak naše firmy tam budou dělat milijardy...

šak uvidíš, že kdejakej současnej russobijec se na tom bude zvesela přiživovat, zejména když třeba dojedná levnej plyn. jakmile z toho pudou prachy všichni kdo si budou chtít cucnout tak votočej jak na povel...

Zas tahle idiotská pozice mimozemšťana levitujícího nad planetou a nezůčastněně komentujícího dění...

Kdybys tu diskuzi stim komu odpovidám čet pořádně, tak bys možná pochopil, proč je to napsaný jak je to napsaný.
7
Windows a jiné systémy / Re:Koupě levných Windows 11 a legalita
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 18:31:28 »
Mám pocit, že řada místních diskutujících si pod pojmem "dobrá víra" představí leda tak návštěvu kostela jednou do roka...

Já osobně nechápu, proč má pořád někdo problém s nepřenositelností licencí. Když někomu půjčím auto, taky nechci, aby ho půjčoval dál. ALE software se neopotřebovává, a dá se neomezeně množit, a, a ... a proč tedy vůbec za jakýkoliv SW platit? Proč mají osobáky platit za dálniční známku, když dálnice jsou děravé, neustále uzavřené, nedokončené, a ničí je převážně kamiony?

Jinými slovy, vím že dělám něco nesprávného, ale snažím se to typicky po česku okecat:
- V dobré víře (po přečtení mnoha diskusí odrazujících od toho počínání)
- Zaplatil jsem za to (celých 90Kč místo obvyklých několik tisíc)
- Z rozhodnutí Evropského Soudního Dvora (nečetl ho, nerozumí tomu)
- Microsoft je předražený (mám na HW, nemám na SW = mám na auto, nemám na benzín/olej/servis/STK/dálnici/...)
- Windows stojí za houby (ale musím ho mít)

Není lepší si to prostě aktivovat nějak pokoutně, a nic neřešit? Je potřeba přispívat 90Kč šmejdům?
8
« Poslední příspěvek od neregistrovany kdy Dnes v 18:03:46 »

Je potřeba chápat, že lidi sou teď ze russáků znechucený (Viz ten seznam hnusů co prováděj), tak tu svoji emoci potřebují někde vybít, takže si nacházejí sebemenší příležitost. 

Až někdy bude po všem, celý se to votočí, putlera odnese čert, země se zhroutí, povstane nový, prozápadní, demokradický vůdce, a bude se porcovat medvěd, v televizi zase pude propaganda jak je potřeba s nima dělat byznys a jak naše firmy tam budou dělat milijardy...

šak uvidíš, že kdejakej současnej russobijec se na tom bude zvesela přiživovat, zejména když třeba dojedná levnej plyn. jakmile z toho pudou prachy všichni kdo si budou chtít cucnout tak votočej jak na povel...

Zas tahle idiotská pozice mimozemšťana levitujícího nad planetou a nezůčastněně komentujícího dění...
9
« Poslední příspěvek od listoper kdy Dnes v 17:38:25 »

OK. Tohle uz dava trochu smysl.. proste kdyz si nakopnu holen potrebuju si zanadavat.. tomu rozumim.. Dik za vysvetleni.

Ale je to skoda... to srovnani opravdu kulha
10
« Poslední příspěvek od listoper kdy Dnes v 17:34:32 »
Ale to prece hrozna blbost... Rusaka se da urazit daleko lip nez ho srovnavat s nacistou...
Leda by teda tohle oznaceni nemirilo na rusy jako takovy a misto toho to je jen "virtue signaling" pro ostatni aby vsichni videli jak si skvelej...  stejne jako vyvesovani vlajecek a cernejch puntiku na sockach.

A jak přesně to dostaneš do názvu toho jejich pastátu?

To ja nepotrebuju... V rustine to nefunguje... tam ty dve "C" stejne uz maj. Takze muzu rict "duraki" a bude to ucinejsi protoze aspon pochopi ze jim nadavam.
A jinde to neni potreba... teda pokud nechci ukazovat ze jsem na ty spravny strane historie. A to ja uplne nemam tu potrebu to vyhlasovat do sveta aby mi za to nekdo tleskal...
To je uplne to samy jako MAGA/MEGA/BLM ... zbytecnej tribalismus

Proti tomu nemam namitek... ale nevim proc by meli nemci platit nase cyklostezky..
Nebo green deal? wtf?

A z čeho přesně a konkrétně vyplývá že tyhle konkrétní položky schvaluju, ty virtuální signalisto?
Z niceho... jen pro doplneni tveho ruzoliceni EU v predchozim komentari...

Nicmene z tech odpovedi se da snadno usoudit proc se lidi budou zdrahat se na takovy veci ptat...

Z tvých vývodů naopak vyplývá, že si moc dobře uvědomuješ, proč ses dosud neptal, protože to jsou příšerný nesmysly.

Tady bych asi potreboval vetnej rozbor...
Rikas mi ze sem se neptal protoze sem dopredu vedel ze odpovedi budou nesmysly?
Nebo rikas, ze jsem vedel co bude odpoved a vedel sem co na to reknu a ze to budou nesmysly tak sem se radsi neptal abych nemusel odpovidat na odpoved?
Stran: [1] 2 3 ... 10