Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / Re:Prodám kalkulátor TI-92
« Poslední příspěvek od kopevi2 kdy Dnes v 21:08:16 »
Jeden sice už mám, ale matlabů+maxim do kapsy moc nikdy není, když by to do měsíce nikdo nechtěl, tak beru :-) Pro případného zájemce bych ještě odkázal na stránky https://ticalc.org/, ideální stroj na řešení úloh z mechaniky, pružnosti a pevnosti (když si tam doinstalujete mohrovy kružnice) a i na laborky z přenosových jevů (tabulky vody-vodní páry) apod...Kábl jde udělat doma za 50kč, jediný co potřebujete je stolní PC se seriovým (nebo paralelním) portem https://ticalc.org/hardware/cables/ funguje to skvěle s programkem tilp2, který je obsažen v repozitářích většiny distribucí... Plus na numerickou matiku tam jde doprogramovat většina metod, více na VIP fóru strojar.com :-), i nějaký taháky jdou do toho dát:-) https://wordrider.net/screenshots.html
2
« Poslední příspěvek od Martin K. kdy Dnes v 21:00:09 »
Kdyby to předřečníci nevydrželi se zájemem, tak za pětistovku poskytnu rád čemukoliv s Motorolou 68k domov  ;)
3
« Poslední příspěvek od Jiří Zelinka kdy Dnes v 20:37:48 »
Nějak jsem si špatně nastavil upozorňování na příspěvky, takže jsem si myslel, že nemám žádnou reakci. Dodatečně přidávám foto jako přílohu, cena 500.

Jirka
4
Vývoj / Re:JavaScript vs. TypeScript: rovnaký alebo rozdielny jazyk?
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 20:20:34 »
Další věc, co mi vadí na JS, tak je, že nemůžu kvůli undefined psát níže uvedené, protože mi to podruhuje linter:

Kód: [Vybrat]
if( pom !== null )
...

A proto musím používat toto:

if(!_.isNil(pom))
...

Sice jsme trochu off-topic, ale v nativním JS lze použít ještě třeba taky:
if((pom ?? null) !== null)

Ne, že by to teda bylo o moc přehlednější ale různí soudruzi mají různý vkus.
5
« Poslední příspěvek od registrovany123 kdy Dnes v 19:36:28 »
Když už se řeší JS a TS, tak já teda TS doteď nepoužíval, a ani to do budoucna neplánuju. Doménový model a datové typy mi docela dobře podrží backend, který v práci dělávám v Javě, případně teď používám Express a tam to do určité míry zase zvládne databáze, aspoň trochu.

Co bych ale u JS uvítal je lepší podpora v IntelliJ pro to, aby mi fungovaly hierarchie find usages v IntelliJ, a rovněž refaktoring funkcí. Ten funguje jenom, když použiju tento zápis pro tvorbu třídy:

export default StringUtil = {
  neco: funcition () {

}
}

Ale protože výše uvedený moc nemusím, používám tento:

function neco () {
}

const StringUtil = {
  neco
}

export default StringUtil;

Jenže v něm nefunguje úplně 100% refaktoring jmen funkcí v IntelliJ. To by mi hodně pomohlo, kdyby to tam zprovoznili. Možná kdybych přešel na používání "class" a statických funkcí, ale to jsem doposud neudělal.

Další věc, co mi vadí na JS, tak je, že nemůžu kvůli undefined psát níže uvedené, protože mi to podruhuje linter:

if( pom !== null )
...

A proto musím používat toto:

if(!_.isNil(pom))
...

Což mi nepřijde takové přehledné. Světe div se, výše uvedené jsou hlavní věci, kterýma mě v praxi v provozu prudí javascript jako jazyk. Jinak mi přijde lepší a přehlednější, než je třeba Python, a to zejména pro vývoj webu.

Potom ještě mi vadí jedna taková věc při vývojí rest api, a to je, že musím ručně parsovat dat. typy v search parametrech url. Tady bych nejvíce ze všeho uvítal, kdybych měl typescript a něco mi automaticky namapovalo parametr na konkrétní datový typ, jako to umí Spring.
6
Sítě / Re:Venkovní síťový kabel na 300 m a 1 Gbit
« Poslední příspěvek od CFM kdy Dnes v 18:48:34 »
Můžu se zeptat kdo a jak bude pro pojišťovnu stanovovat, zda šlo přímý zásah, přepětí, boční kanál či něco dalšího?
Ano v pojišťovně na to odpoví, pokud to není jasné ze smlouvy. Pravděpodobně likvidátor rozhodne a když se vám to nelíbí, tak se můžete soudit. Například zde jsou definice:
I2.19 Přepětí, nepřímý úder blesku znamenají poškození nebo zničení Pojištěného majetku způsobené výbojem statické elektřiny v atmosféře (indukcí) v souvislosti s úderem blesku nebo prokazatelnou napěťovou špičkou v elektrické síti.
I2.20 Přímý úder blesku znamená přímý a bezprostřední přechod blesku (atmosférického výboje) na Pojištěný majetek, přičemž místo úderu blesku musí být spolehlivě zjistitelné podle zanechaných tepelně mechanických stop.

Asi se jim nebude chtít zbytečně platit, když mají extra připojištění na přepětí ...
7
Vývoj / Re:Studium C# - Godot, MAUI
« Poslední příspěvek od Michael Kalouš kdy Dnes v 17:22:48 »
Zkus si jako vlastní projekt udělat něco co má front end a back end. Front end klidně může být WinForms nebo WPF 2.0, pokud nemáš rád web. Back end nejprve jednoduché REST API a potom REST API přistupující k databázi. I kdyby to měl být třeba jenom Todo list.
8
Bazar / Re:Prodám Dell s Ryzen 2200G za 500 Kč
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 17:02:33 »
FYI: prý jich má pořád plný kufur a neměl jsem ho do toho uvrtávat...
Takže kdyby někdo chtěl, pořád jsou k dispozici.

9
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 16:08:20 »
Percentuálny rozdiel v syntaxy a API medzi JS a TS vidím asi taký ako medzi JSON a JSON with comments (JSONC). A tiež by som povedal že je to stejný formát prakticky.

Rozdíl v syntaxi mezi JS a TS je dost výrazný. Je to odlišný jazyk syntakticky, má jiné lexémy, sémantiku a kompletně jiná je dokonce i doména. On je možná problém v tom, že jako "TypeScript" se označuje něco, co reálně je do sebe vrostlá směs TypeScriptu a JavaScriptu. Ta je určena pro stejnou doménu jako JS. Ale to "typescriptové v TypeScriptu" je něco, co je podstatně odlišné. (A je to, mimochodem, přesně to, co odstraní transpiler -- třeba Babel -- když vyrábí JS z TS bez typecheckingu jen tím, že z kódu ten TS stripne.)
10
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 16:01:41 »
Ak sa budete hlásiť na job, kde budú požiadavky veľmi dobrá znalosť TS, nepochodíte s tým, však ja viem JS, to je to isté...

Tak to potom JavaScript vývojári taktiež nie sú JavaScript vývojári ak nevedia proxy objekty, generátory a symboly.

Jsou. Ale i na tom přesně vidíte, že jde o dva jazyky. Když neznáte Proxy, generátory, symboly, můžete víceméně normálně vyvíjet protože jazyk znáte. Když neznáte TypeScript, jako JS vývojář nemůžete v TypeScriptu vyvíjet cokoliv víc, než co je zase jen JS. Protože vám chybí znalost toho... oh, wait, jazyka.
Stran: [1] 2 3 ... 10