Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Přepínání rychlosti routeru
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 11:54:22 »
klidne uplne laicky "proste to nefunguje, reste to".

Jestli to je Wifinář, tak může přijet moula, píchne tam svůj notebook a když nic neuvidí, naúčtuje si marný výjezd.

Taky to může zlobit jen ve špičcce 20:00-22:00 a to tam technika nedostaneš, nebo dostaneš, ale jako k vzteku se to neprojeví. Tyhle věci, kdy to nefunguje částečně nebo jen někdy, se hrozně blbě reklamují.

Ten kabel je jednoduse vadnej, a je treba ho vymenit. A ne resit nejake vopicarny kolem.
Ale to je moc logický řešení...  ;D
Že je vadný (např. prověšený) kabel píšu. Že to pak zlobí třeba za větru, to taky píšu.
Pomáhal jsem to známému reklamovat, ale když tam přijel technik dodavatele, zrovna nefoukalo a vše šlo dobře.
Fakt se to blbě reklamuje.
2
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy Dnes v 11:53:13 »
Ten kabel je jednoduse vadnej, a je treba ho vymenit. A ne resit nejake vopicarny kolem.

Ale to je moc logický řešení...  ;D
3
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 11:46:35 »
Je to kvůli nepravidelnému rušení
Ten kabel je jednoduse vadnej, a je treba ho vymenit. A ne resit nejake vopicarny kolem. => jak psali ostatni, reklamovat to u provozovatele, klidne uplne laicky "proste to nefunguje, reste to".

Kristalova koule pak rika ze bude nekde zlomenej/zmacnutej/ohnutej pres roh ...
4
Sítě / Re:Root.cz přes IPv6 se nezobrazí ve Firefoxu
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 11:39:39 »
Vzivote sem nevidel ze by problem byl s mtu, ale opakovane sem videl, ze dotycny mel zafirewallovany icmpv6 (protoze na v4 se to tak prece dela) a pak se divil.
5
Bazar / Re:Prodám grafické karty na AI a podobně
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 11:38:28 »
Kolega psal, že tam má ITX počíták už přímo s výpočetní kartou:
- Výpočetní 8 GB karta
- 32 GB RAM ECC
- CPU Xeon 2650 V2 (c8 / HT16)
https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/75269/intel-xeon-processor-e52650-v2-20m-cache-2-60-ghz/specifications.html
- chladič NOCTUA 2011
- nepoužitá čínská základní IT deska
- bez zdroje
- cena cca 2900 Kč

- ITX case: Graphite Series™ 380T
https://www.corsair.com/cn/en/p/pc-cases/cc-9011061-cn/graphite-series-380t-mini-itx-cc-9011061-cn
6
« Poslední příspěvek od McFly kdy Dnes v 11:25:01 »
Nic bych neprepinal. Platite si 500Mbps, chtejte po svem ISP, aby odstranil zavadu.  :)
7
Software / Re:LVM na celém disku nebo nad oddílem?
« Poslední příspěvek od jafy kdy Dnes v 11:11:35 »
Dobrý den, děkuji. V současné době mám velký disk rozdělený na několik partition a každá partition slouží pro odlišný způsob zálohování stejných serverů - chci to mít oddělené. Samozřejmě některé partition jsou úplně plné a některé mají spoustu volného místa, proto LVM. Snapshoty nepotřebuji (data jsou rozdílová), deduplikace nemá smysl, ale je málo RAM, tak mě napadlo šifrování, LVM a ext4. Šifrovat chci vše, rychlost není úplně tak důležitá.

Spise bych resil, zda crypto bude pod nebo nad LVM - ja ho mam pod (dava to pak vyssi vykon - protoze jednotlive disky se sifruji individualne na ruznych jadrech procesoru), u tebe ani uspora z objemu nehrozi, protoze nemas v planu dela RAID, ze bys sifroval jen cista data a ne paritni disky.

Takze na nektere instalaci pak pouzivam partition type 8308 (dm-crypt, bez LUKS, konkretni guid se definoval tak nejak ad-hoc na jednom mailing listu a umi to gdisk, zatim fdisk ho neprijal) a kazdy disk ma svuj individualni klic, a z tech desifrovanych se pak sklada primo btrfs (s raid 6), bez LVM a MDRAIDu. Pokud pojedes LUKS, tak existuje napr. typ 8309.

Mas pro LVM vubec duvod? (snapshoty pod FS ktere to jinak neumi, thin provisioning, blokove image pro VM, ... )
[/quote]
8
Bazar / Prodám použitý MikroTik RB5009UG+S+IN
« Poslední příspěvek od mikrotik kdy Dnes v 09:48:01 »
Prodám použitý MikroTik RB5009UG+S+IN.

Odkaz k výrobci: https://mikrotik.com/product/rb5009ug_s_in

Kompletní balení, tedy vč. zdroje 24V 1,5A.

Zakoupen letos v červenci, vše 100% funkční, netinstallnutý RouterOS 7.16.2 s default konfigurací.

K osobnímu odběru na Praze 6, případně zašlu, pokud si poštovné uhradí kupující.

Cena: 3700,- Kč

Kontakt: 5smryqc1@duck.com
9
Sítě / Re:Root.cz přes IPv6 se nezobrazí ve Firefoxu
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 09:42:51 »
Díky za další info a konečně i nějaké RFCčko :)

Já se s PPPoE v našich končinách setkával primárně na běžných xDSL připojeních CETINu a tam bylo MTU v podstatě vždycky 1492.

Uvidíme, co napíše tazatel, až si to vyzkouší.. třeba jsme úplně mimo a bude to něčím úplně jiným. Ale já jak slyším, že má někdo IPv6, servery Google chodí, ale nějaké jiné ne, tak mě vždy napadne tenhle problém jako první.

Asi i štěstí, že má router, kde se to dá ovládat. Zažil jsem i modem s routerem, co to posílal vždycky 1500 a nedalo se to nastavit. Jako workaround pak fungovalo to, že když naběhl, tak jsem se tam připojil povoleným telnetem :), upravil radvd.conf a restartoval démona. Což vydrželo do dalšího restartu routeru :)
10
« Poslední příspěvek od M_D kdy Dnes v 09:06:10 »
Pochopil jsem, že je problém na WAN portu, který je normální Ethernet - dle toho chápu, že to bude nějaký rozvod v baráku, s centrálním switchem a do bytu mi jde už jen metalický Ethernet, kam jsem si připoil svůj router?
Co krok 1 - zeptat se svého ISPíka a přednést mu problém. Pokud je to nějaký menší místní, trochu rozumný, tak bude mít ochotu a prostředky to řešit. Ať už přeměřit kabel do bytu/opravit/přehodit na jiný, dodat jiný router pro vyzkoušení, ...
Stran: [1] 2 3 ... 10